Recent Posts

29 Kasım 2011 Salı

SMARTPHONE NEDİR ?

1980 ‘li yılların sonlarında insanların hayatına “cep telefonu” kavramını soktular. Zamanla insanların ihtiyaçları artmaya başladı ve buna orantılı olarak teknolojiden beklentileri arttı . Bu beklentileri karşılamak için bir çok firma yeni teknolojiler üretti.

Peki smartphone’ların diğer telefonlardan farkı nedir ?

İnsanların iletişime daha çok önem verdiği şu dönemlerde insanların konuşarak halletmekte güçlük çekeceği durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden elimizin altında gerektiğinde bizim sekreterimiz olabilecek,gerektiğinde sosyal ağlara bizi ulaştırabilecek ve gerektiğinde ise iş yaşantımızda kolaylıklar sağlayacabilecek bir cihaz ‘a ihtiyaç duyarız .

‘’Smartphone’’ yani (Akıllı Telefon) olarakta bildiğimiz bu cihaz’lar günümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü donanımsal ve yazılımsal özelliğe sahiptir. Sıradan telefonlardan 2-3 kat büyüklüğe sahip bir telefonda “ Word,Excell gibi iş dökümanlarına istediğimiz yerde kolaylıkla ulaştırabilecek , sürekli olarak sosyal ağlardaki ve internet üzerindeki dökümanlar ve yenilikleri sizin için kontrol edip size bildirecek ve yanı sıra size gelişmiş multimedia özelliklerinin kullanılması bu büyük ve ağır telefonların cezbedici noktalarıdır .

Smartphone’lar kısa sürede büyük gelişmeler kaydedebilen, günümüzün en büyük sektör ürünü olarak gündemdedir.


Kaynak : http://smartphonetr.wordpress.com/2011/11/29/smartphone-nedir/

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More