Recent Posts

22 Kasım 2011 Salı

LG LSM-100 TARAYICI FARE İNCELEMESİ


      LG'nin Tarayıcı Faresi, standart bir masaüstü tarayıcının olmadığı yerlerde kullanıcılar için faydalı olacaktır. Biz onu denemek için bütün bir A4 sayfayı taradık. Sonuç olarak kablolu oluşu dışında bir eksiğini bulamadık. Bir sonraki sürümünü kablosuz olduğu takdirde bu bir devrim olacaktır.


Üretici: LG Electronics

Artıları:
Kurulumu ve kullanımı basit, kolay

Eksileri:
Sadece Windows uyumlu. Özellikle kalın belgeler, kitaplar gibi tüm A4 veya A3 sayfalarını taramak zor olabilir.
        LG'nin Smart Scan dediği yazılım ile doğrudan tarama ile taranmış görüntüleri, belgeleri standart e-posta ekleri olarak gönderim yapabilirsiniz. Smart Scan standart grafik paketleri içine görüntüleri yapıştırmak için kullanılabilir. Dahili ABBYY optik karakter tanıma (OCR) yazılımı ile taranmış belgeleri kaydetme ve yazdırma, yapıştırma işlevini yerine getirir. Fare aygıtını ve Smart Scan yazılımı yükleme basittir. Fare aygıtı için USB ile bağlantı kurmak ve sürücünün yüklenmesini beklemek yeterlidir. Smart Scan yazılımı ise CPU, GPU, sistem belleği, video belleği, USB versiyonu, ve OpenGL sürümüne bakarak, bilgisayarınızın performansını kontrol eder . Kuruluma başladıktan iki dakika kadar sonra tamamlanır. Ancak işletim sistemi desteği, Windows sınırlıdır .

      Kullanıcıların göreceği ilk ekran LG'nin Akıllı Tarama uygulamasıdır. Bu uygulamada yer alan düğmeler tarama başlatmaya ve taranan görüntüyü, yazıyı işlemeye yardımcı olacak seçeneklerdir.
Fare üzerindeki denetimler oldukça basit. Başlat ve bitir fonksiyonları aynı tuştadır. Taranan belge LG Smart Scan uygulama sayfasında gerçek zamanlı olarak görüntülenir. Belgelerin parçaları taramak oldukça kolaydır ama bütün bir A4 sayfayı taramak daha fazla beceri gerektirir.Biz bu cihazın bir kablosuz sürümünün kullanıma daha uygun olacağını düşünüyoruz.

Akıllı Tarama yazılımı

       LG Akıllı Tarama yazılımında yedi seçenekler vardır.Bunlardan en ilginç olan, kullanıcılara hızlı bir şekilde taranmış görüntüleri Facebook, Flickr ve Twitter gibi sosyal medya uygulamalarına hızlı ve kolayca eklemek için atanmış olan düğmedir.


      Renk tonu, doygunluk, parlaklık ve kontrast seçeneklerinden taranan belgeyi değiştirme veya farklı bir arka plan görüntüsünün önüne koyarak düzenleme işlevleri sınırlıdır. Yapıştır seçeneği, taranan görüntüyü metin olarak yapıştırmak için Microsoft Word gibi kelime işlemcileri kullanmaya olanak sağlar. Benzer şekilde, yine yapıştır tuşuyla taranan resimleri, Adobe Fireworks ya da Corel'in CorelDraw gibi grafik programlarına kaydetme olanağı sunar. Ayarlar seçeneği, kullanıcıların fare için yazılım güncellemelerini yapılandırmayı, tarama çözünürlüğü ayarlamayı, belgelerin hangi dosya biçiminde kaydedileceğini belirlemeyi sağlar.
 
 Sonuç :

     İçerisine gömülü tarayıcı sayesinde standart fareler ile karşılaştırıldığında, LG'nin Tarayıcı Faresi biraz hantal görünebilr ancak işlevi bakım etkileyicidir. A4 ve A3 belgeleri, ya da bunların bölümlerini tarama yapabilirsiniz. Potansiyel kullanıcıları bu aygıtı biraz pahalı bulabilir ama bu aygıt mobil çalışanlar gibi bir standart masaüstü tarayıcısı olmayanlar için ideal sayılabilir.

2 yorum:

çok ilgimi çekti açıkçası. iş durumu ile sürekli geziciyim. laptopum artık ayrılmaz bir parçam gibi oldu bu cihaz benim çok işime yarar ancak araştırdım şu an için satış ya da fiyat bilgisine ulaşamadım! ne zaman raflarda yerini alacak?

Her zaman kitaplara ctrl+x, ctrl+v eklensin derdim. Teşekkürler LG'ye =)))

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More