Recent Posts

24 Kasım 2011 Perşembe

3D TELEVİZYONLARI ÇOK SEVDİK..!!

GfK araştırma şirketinin Türkiye’de tüketici teknolojisi satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 büyüyerek yaklaşık 6.1 milyar liraya ulaştı.

Bu çeyrekte, tüketici teknolojisi ürünleri pazarının ulaştığı bu değer, 2007’nin ilk çeyreğinden bu zamana en yüksek değeri gösteriyor. Tüketici elektroniği ise 2010 yılı 3. çeyreğe göre yüzde 47.4 büyüme oranı ile bu yılın üçüncü çeyreğinde, 858 milyon TL gelir elde etti. Sektör içinde; cirosal olarak en yüksek büyüme LCD/Plazma televizyonlar tarafından gerçekleştirildi. 3D televizyon satışları dikkat çekici şekilde arttı ve 3D televizyonların televizyon pazarı içindeki cirosal payı yüzde 15’lere ulaştı.

9 ayda pazar 16.6 milyar TL oldu

Toplam pazar ise ilk dokuz ayda, geçen yıla göre yüzde 26.4’lük artışla 16.6 milyar liraya ulaştı. Bu çeyrekte, ev sinema/ses sistemleri sektör içinde en iyi büyüyen ikinci ürün grubu oldu. Telekom pazarının yükselen trendi, geçen yılın söz konusu dönemine göre yüzde 39.3 cirosal büyüme ile devam etti ve sektör 1.516 milyon lira ciro değeri elde etti. Yılın dokuz aylık döneminde pazar yüzde 36.5 büyüme oranı ile 4.3 milyar lira oldu. Telekom sektöründeki büyümenin ana etmeni bu dönem de akıllı telefonlar oldu ve akıllı telefonlar, cep telefonlarından pay almaya devam etti. Yılın üçüncü çeyreğinde bilişim teknolojileri sektörü ise 938 milyon TL ciro elderek yüzde 14.1 büyüme gösterdi.

2 yorum:

Yalnız hakikaten çok sevdik =)))

Sadece televizyonlar mı ama? Monitörleri de çok sevdik biz =))


Ekin.

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More