Recent Posts

28 Haziran 2011 Salı

APPLE ‘İNTİFADA’ UYGULAMASINI KALDIRDI..!!

            Şiddete teşvik ettiği gerekçesiyle israil’in yaptığı baskılar sonucu Apple üçüncü intifada isimli uygulamasına son verdi.Şiddete teşvik bahanesi ile baskı yapan ülkeninde şiddet yanlısı israil olması bi okadar manidar bence.
            İsraile işgaline karşı yapılan eylemrin tarihlerini ve yerlerini gösteren uygulama,App Store’dan kaldırıldı.Kelime anlamı başkaldırı olan intifada yaygın olarak Filistinlilerin israil işgaline karşı isyan için kullanıyor. 1987'de, ikincisi ise 2000'de başlamıştı. Apple'ın "Üçüncü İntifada' adlı uygulaması ise olası bir yeni başkaldırıya gönderme yapıyordu.
            Uygulamayı telefonuna indirmiş olan kullanıcı israil işgali ile ilgili protestoların tarihlerinden haberdar olmuş oluyordu ve konuyla ilgili haberleri öğreniyordu ama uygulamanın israile batması cok fazla gecikmedi.
            İsrailli bakan Yuli Edelstein Apple'ın kurucusu Steve Jobs'a bir mektup göndererek uygulamanın İsrail karşıtı olduğunu ve insanları şiddete teşvik ettiğini savundu. Apple bunun üzerine Dubai merkezli bir şirket tarafından geliştirilen uygulamayı Apple Store'dan kaldırdı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More