Recent Posts

6 Aralık 2011 Salı

GÜZEL MİSİNİZ ÇİRKİN Mİ ?

      Fiziksel olarak çekici olup olmadığınızı merak ediyor musunuz? Bu sorunun cevabı bazılarımız için pek önemli olmasa da, bazılarımız için büyük önem taşıyabiliyor. Bir süreliğine çekici olup olmadığınız konusunda çevrenizdekiler ne söylüyor kenara bırakın, bir de bu iPhone uygulamalarına kulak verin:


      Karmaşık bir uygulama olan Ugly Meter'da çirkin olup olmadığınızı anlamak için, öncelikle e-posta adresinizle oturum açmanız gerekli. Fotoğraf çekmeden önce cinsiyetinizi seçmeniz gerekiyor; zira program buna göre çeşitli algoritmalar ve hesaplamalar kullanıyor. Uygulama size birtakım yeşil çizgiler gösteriyor ve yüzünüzü bu çizgilerin içerisine yerleştirerek fotoğraf çekiyorsunuz.

          Fotoğrafı çektikten birkaç saniye sonra sonuç gösteriliyor. Dilerseniz ne kadar çirkin olduğunuzu Facebook'da veya diğer sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz.


      Ugly Meter'dan biraz daha basit olan bu uygulama da iş görüyor. Uygly Meter'da uygulamanın çalıştığını ve size puan verdiğini görseniz de Am I Ugly'nin çalışma şekli biraz garip ve hiçbir şey görmüyorsunuz. 

       Uygulamanın "Hakkında" bölümüne göre herhangi bir yüz tanıma özelliği malesef yapılmıyor ve sadece eğlence amaçlı. Ama belki de bu bir şakadır ve uygulama, gizli amaçlarını bize söylemiyordur...

CAYLAK PROFESOR

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More