Recent Posts

23 Mayıs 2011 Pazartesi

SANAL SOYUNMA ODASI..!!

Bir Rus şirketi, 'sanal soyunma odası' adlı bir cihaz geliştirdi.Yeni bir buluş sayesinde mağazalarda "denemeden al ve çık" devri başlayabilir.
            Alışverişin en yorucu yanlarından birinin, dolaşıp durmak kadar, kabin sırası bekleyip, daracık kabinlerde seçilen giysileri tek tek denemek olduğu muhakkak. Artık kıyafetleri denemeden, ama üstte görerek satın amak mümkün.
Cihaz, bir giysinin üç boyutlu görüntüsünü ekranının karşısında duran müşterinin üzerine yansıtıyor. Müşteri ekrana baktığında elbise sanki üzerindeymiş gibi görünüyor. Üstelik müşteriler, hareket etmelerine gerek kalmadan, sadece ekran üzerindeki düğmelere dokunur gibi yaparak başka elbiseler seçebiliyor.
Moskova'da ilk kez Top Shop mağazasında denenen teknolojinin başka mağazalara ve ülkelere yayılması bekleniyor.
AR Door adlı şirket, cihazı geliştirmek için bir boy aynasını andıran büyük bir ekrana bağlanan, Kinect hareket sensor teknolojisine sahip Xbox 360 konsolundan faydalanarak, bir oyun yazılımı kullandı. Kinect kamera müşterinin hareketlerini takip ediyor ve arkalarını döndüğünde elbisenin arkadan nasıl göründüğünü de gösteriyor.
Geçenlerde Japon Shiseido şirketi, 'Büyülü Ayna' adlı bir sanal makyaj aynasını piyasaya çıkarmıştı. Ayna, saniyeler içinde kişiyi tamamen makyajlı gösteriyor ve düğmeler yardımıyla farklı kozmetik ürünlerinin hiç boyanmak gerekmeksizin müşterinin yüzünde nasıl duracağını gösteriyor.

CAYLAK PROFESOR

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More