Recent Posts

25 Mayıs 2011 Çarşamba

DÜNYA TÜRK MALI KOLTUKLARDA UÇAÇAK..!

Türkiye uçak bakım merkezi olma yolundaki hedefi için adım atmaya devam ediyor. Türk Hava Yolları, THY Teknik AŞ ve Kibar Holding iştiraklerinden Assan Hanil Otomotiv, tamamen yerli uçak koltuğu üretip pazarlamasını yapmak amacıyla Ortak Girişim Şirketi kuruyor.
               THY ve THY Teknik AŞ ortak girişim yapılanması üzerinde yaklaşık bir yıldır maliyet ve pazar araştırması yapıyordu. THY, yüzde 100 yerli uçak koltuğu üretimi ile tüm havayollarının potansiyel müşterisi olmayı hedeflediklerini hedefliyor. Yerli koltuk diğer rakiplerine göre hem daha hafif, hem daha konforlu, hem de daha hesaplı olacak.
Assan Hanil yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, projeye 5 milyon Euro’luk bir sermaye ayrıldığını ve bu rakamın ciddi bir bölümünün AR-GE çalışmalarına ayrıldığını bildirdi. Üretilen koltuğun hafif olması uçak yakıtına ve karbon salınımına önemli katkı sağlayacak. 6-7 ay içinde nihai model onay aşamasına gelecek.
THY ve THY Teknik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Ayrıca yakın zamanda THY’nin şuan üzerinde çalıştığı projeler ile uçakların A’dan Z’ye tüm malzemelerini üretebilecek seviyeye geleceğini belirtti.

1 yorum:

zamanında üstüne düşülseydi şu an türk malı uçakla seyahat edilebilirdi.

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More