Recent Posts

24 Temmuz 2012 Salı

Canon'dan bir ilk!


Rakiplerinin aksine bugüne kadar aynasız kamera piyasasına girmeyen Canon, bugün duyurduğu EOS M modeliyle ilk kez aynasız kamera piyasasına da girmiş oldu.

Digic 5 işlemci, 18 megapixel çözünürlük, değişebilir lens, saniyede 24, 25 ve 30 kare seçeneği sunan full hd video kaydı, 3 inç'lik dokunmatik ekran gibi özelliklerle gelen kameranın en önemli özelliklerinden birisi de sensörü. Canon, 650D serisinde kullandığı 18 megapixel çözünürlüğe sahip APS-C CMOS sensörünün aynısını EOS M'de kullanmış.

Canon EOS M'deki asıl sürprizini ise lensinde yapmış. EF-EOS M isimli bir adaptörle birlikte, Canon'un profesyonel makinelerde kullandığı lensleri(EF ve EF-S lenslerini) kullanmasına imkan tanımış. Böylelikle kullanıcılar cebe sığabilecek boyutlardaki EOS M'e takılacak adaptör sayesinde, profesyonel lensler kullanarak çok daha profesyonel fotoğraflar çekebilecek. Lansman fotoğraflarından anlaşıldığı kadarıyla Canon bu modelinde kullanıcılara 4 ayrı renk seçeneği de sunacak.

EOS M'in dedikoduları duyulmaya başladıktan ve ilk fotoğrafları internette yayınlandıktan sonra fotoğrafa ilgi duyan birçok kişi merakla bu kamerayı beklemeye başladı. Ancak Canon'un bu son modeline eleştiriler de yok değil. Bazı kullanıcılar EOS M'de vizör bulunmamasını ve tasarımını eleştirerek olumsuz eleştirilerini dile getirdi. Tabi ki EOS M ile ilgili en objektif yorumlar piyasaya çıkmasından sonra kullanıcılardan gelecek yorumlar ve değerlendirmelerle olacak. Eylül ayında satışa çıkması beklenen EOS M için ABD'de ön siparişler alınmaya başlandı. Ön sipariş fiyatı 22mm'lik bir objektifle beraber 800 dolar, ayrıca EF-EOS M adaptörü de 200 dolar.



0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More