Recent Posts

1 Temmuz 2011 Cuma

NASA’DAN ŞOK KEŞİF...!!

           ABD’nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) güneş sisteminin nasıl oluşmuş olduğunu öğrenebilmek için uzaya fırlattığı ve topladığı parçacıklarla 2004’te Dünya’ya dönen Genesis uzay aracının ulaştığı bulgular,güneşin ve diğer gezegenlerin farklı zamanlarda oluşabileceği ihtimalini ortaya koydu.
            Ulaşılan bu bilgiler Dünya’nın da dahil olduğu iç gezegenlerin nasıl oluşmuş olduğuna dair teorileri alt üst edecek cinsten. NASA’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Güneş Sistemi’nde oldukça yaygın olan oksijen ve nitrojen elementlerinin Güneş ile gezegenlerdeki yapılarının farklı olduğunun anlaşılması, bu olasılığı akla getirdi.
            Bernard Marty, bu durumu, "Bulgular bize gösteriyor ki, kaya yapılı gezegenler dahil olmak üzere tüm Güneş Sistemi parçaları, meteorlar ve kuyruklu yıldızlar, Güneş Sistemi’ni ortaya çıkaran nebulanın (bulutsu) başlangıçtaki yapısına aykırı bir yapıya sahip. Bu heterojenliğin (yapısal farklılığın) nedenini anlamamız, Güneş Sistemi’nin oluşması konusundaki görüşlerimizi etkileyecek" dedi.

CAYLAK PROFESOR

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More