Recent Posts

BLOGUMA HOŞGELDİNİZ

LG Optimus 3D Ürün Ve Özellikleri

Dünyanın ilk 3 boyutlu cep telefonu olma özelliğini sağlayan Lg Optimus 3D gözlüksüz 3 boyutlu görüntülerin izlenmesini sağlayan ilk cep telefonu olma özelliğinide taşımakta.

SONY’DEN İNANILMAZ HOPARLÖR..!

Sony’den 360 derece dairesel ses ve Bluetooth kablosuz müzik akımı çığır açan haparlör.Sony,İphone akıllı telefondan veya ipod’dan gelen müzik ile bir odayı doldurmanın yeni ve eşsiz şıklıkta bir yolunu buldu.

LG, ANDROID 4.0'LI OPTIMUS U1'I HAZIRLIYOR.

2012'de pazara sunulacak LG Optimus U1'e ait resmi detayların CES '12 veya Mobil Dünya Kongresi '12'de açıklanması bekleniyor.

30 Nisan 2012 Pazartesi

Sevgilim değil iPad 3'üm olsun!


Erkeklerin yüzde 11'i iPad 3'ü yeni bir kız arkadaşa tercih ediyor.

Sevgilim değil iPad 3'üm olsun İngiltere'nin online casinosu Roxy Palace'ın yaptığı anket erkeklerin iPad 3'ü yeni bir kız arkadaşa tercih ettiklerini ortaya koydu. Anket sonuçlarına göre erkeklerin yüzde 11'i yeni bir kadının ilgisini çekmektense, yeni bir Apple ürününe sahip olmak istiyor.

Anket kadınlarda bambaşka sonuçlar verirken, kadınların yüzde 84'ü iPad 3'e sahip olmaktansa, yeni bir partner istiyor.



alıntı


27 Nisan 2012 Cuma

LG Optimus True HD LTE, Almanya pazarı için duyuruldu




Güney Kore merkezli akıllı telefon üreticisi LG Mobile'ın, 2011 yılının kasım ayında resmiyet kazandırdığı modeli Optimus LTE'nin, Optimus True HD LTE adı altında Almanya pazarına giriş yapacağı, LG Blog tarafından duyuruldu.

Avrupa kıtasına doğru yelken açan Optimus True HD LTE, 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, Android Gingerbread işletim sistemi, 4.5-inç boyutunda ve 720 x 1280 piksel çözünürlüğünde dokunmatik IPS ekran, Full HD video kaydedebilen 8 megapiksel kamera ve 1830 mAh batarya gibi teknik özellikleri bünyesinde barındırıyor. Akıllı telefonun ileride Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesine kavuşması beklenmekte.

LG Mobile'ın  ağ  günlüğü  yeni  akıllı  telefonun ne zaman ve hangi  fiyat  aralığında satışa sunulacağına dair bilgi vermemiş.


alıntı

26 Nisan 2012 Perşembe

Nokia, ABD'deki talep nedeniyle Lumia 900 İngiltere satışlarını erteledi



Lumia modellerine geçişin ardından ekonomik anlamda sıkıntılar yaşamaya başlayan Nokia, bununla birlikte Lumia 900 modellerinde beklenenin üzerinde bir talep ile karşılaşıyor.

V3.co.uk sitesinin verdiği bilgilere göre  27 Nisan tarihinde İngiltere'de satışa sunulması planlanan Lumia 900 modelinin, ABD'deki lansmanın ardından beklentilerin üzerinde talep oluşması nedeniyle stoklar buraya kaydırılınca ertelendiği belirtildi.

Lumia 900 modellerinin satış rakamları hakkında kesin bilgiler yok. Stok miktarlarının ne kadar olduğu konusunda da bir açıklama yapılmıyor. İngiliz perakendeciler sadece stoklar kaydırıldığı için satışın geciktiğini ifade ediyor.

Stokların kaydırılması bununla birlikte üretim koşullarını etkilemeyecek. Phones 4u perakendecisi 14 Mayıs tarihinde İngiltere'de Lumia 900'ü satışa sunacak ilk firma olacaklarını duyurdu. Ön sipariş vermiş müşteriler için Play 360 kablosuz hoparlörün yanında Purity kulaklık modeli de hediye edilecek.

4.3 inçlik 480 x 800 AMOLED Clear Black ekrana sahip modelde, 1.4GHz hızında çalışan Snapdragon S2 işlemci, 512MB RAM, 3G/4G bağlantısı ve 16GB depolama kapasitesi bulunuyor. Cihaz 486 pound (~1380TL) seviyesinde ön siparişe açılmıştı.


alıntı

25 Nisan 2012 Çarşamba

LG Optimus Vu'ya beyaz renk seçeneği


Son zamanlarda yeni telefonlarla adından çok söz ettiren dünyanın önde gelen telefon üretici LG 'den bir yenilik daha!

LG Mobile'ın, 5.0-inç boyutunda ve 768 x 1024 piksel (XGA) çözünürlüğünde dokunmatik IPS ekrana sahip akıllı telefonu Optimus Vu'ya beyaz renk seçeneği eklendi. SK Telecom aracılığıyla ana vatanı Güney Kore'de satışa sunulması planlanan ve kadınların, gençlerin hedef alındığı belirtilen beyaz renkli Optimus Vu'nun uluslararası pazara açılıp açılmayacağı hala belirsizliğini korumakta.

1.5 GHz çift çekirdekli Qualcomm MSM8660 işlemci, Adreno 220 GPU, 1 GB RAM, 32 GB dahili depolama kapasitesi, Full HD video kaydedebilen 8 MP kamera, 1.3 MP ön kamera ve 2080 mAh batarya Optimus Vu'nun bünyesinde barındırdığı özellikler arasında.


alıntı

24 Nisan 2012 Salı

YouTube'e 'Ağladım' butonu!


'Beğen', 'Beğenme', 'Favori' gibi pasif butonlar kendinizi ifade etmenize yetmiyor mu? O zaman YouTube'üm 'Ağladım' butonunu deneyin.

Project Goodcry ağlamayı da kolektif bir deneyime dönüştürmeye niyetli bir çalışma. 'Ağladım' da (I Cried) Dee Kim and Bistin Chen'in ağ kültüründe ağlamanın rolünü inceleyen araştırmasının ilk bölümü. Butonu kullanmak isteyenler Chrome'un uygulama mağazasına giderek uygulamayı yükleyebiliyor.

Buton diğer YouTube butonlarının yanında yer alıyor ve sizi duygulandırıp gözyaşına boğan videonun ardından buraya basarak ağladığınızı ifade ediyorsunuz. Duygunuzun şiddetini belirtmek içinse yıldızlar yerine gözyaşı damlalarını işaretliyorsunuz.

Facebook'un 'Beğen'ine (Like) benzer bir işlev taşıyan buton, YouTube'da hali hazırda var olan 'Beğen/Beğenme' (Like/Dislike) butonlarına alternatif  oluyor.

Proje 'Favori' ve 'Beğen' tuşları yerine duygulara yer vererek sanal dünyayı daha insancıl yaptığı için ilgiyle takip ediliyor ve olumlu eleştiriler topluyor.



alıntı

20 Nisan 2012 Cuma

LG, Cinema Screen tasarımlı 2012 yılı yeni 3d televizyonlarının lansmanını yaptı


LG 2012 Cinema Screen TV’leri 19.04.2012 Perşembe günü Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi kampüsünde yer alan The Seed Cafe’de gerçekleştirilen lansmanla basına ve bizlere duyuruldu.
Minimum Çerçeve, Maksimum 3D Deneyimi sloganıyla duyurulan cinema Screen serisi için LG TV Ürün Geliştirme Müdürü Aytek Dorken basın toplantısında bir sunum gerçekleştirdi ve “nerdeyse yok denecek kadar ince çerçevesiyle tasarımda çığır açan ürünler, mükemmel 3D görüntü kalitesine ve sınırsız 3D içeriğine sahip. Cinema Screen tasrımıyla dikkat çeken ürünler sinemadaki izleme deneyimini evinize taşıyacak” açıklamasında bulundu.
LG Cinema 3D Smart TV’ler, geliştirilmiş 2D’den 3D’ye dönüştürme fonksiyonu ile 3D içeriklerde kullanıcı gereksinimlerini en üst düzeyde karşılıyor. 2D’den 3D’ye dönüştürme fonksiyonunun geliştirilmiş derinlik etkisi sayesinde ise herhangi bir 2D içerik, çözünürlük kalitesi ne olursa olsun yüksek kalitede 3D görüntüye dönüştürülebiliyor. Yeni LG Cinema 3D Smart TV’lerde bulunan LG Cinema Screen tasarımı, göz alıcı bir 3D TV deneyimi sunarken 3D Sound Zooming özelliği ekrandaki objelerin sesiyle hareketleri arasında uyumluluk sağlıyor. Dual Play fonksiyonu ile ise kullanıcılar, iki kişilik oyunları, ekran bölünmeden tam ekranda oynamanın tadını çıkarıyor.


LG’nin 2011 yılında tüketicilere sunduğu Sihirli Kumanda, yeni LG Cinema 3D Smart TV’lerde daha da sihirli hale geliyor. LG Sihirli Kumanda, 3 farklı modu ile kullanıcıya Smart TV’yi kolay bir şekilde kontrol olanağı sağlıyor. Yeni Cinema 3D Smart TV’ler aynı zamanda bir dizi bağlantı özelliklerini de içinde barındırıyor. Intel Wireless Display (WiDi) teknolojisi sayesinde uyumlu cihazlara bağlanmak için kablo ya da internet bağlantısı gerekmiyor. Second Display özelliği sayesinde kullanıcılar TV’deki görüntüyü diğer akıllı cihazlarına aktarabiliyor ve TV’nin bulunduğu mekandan bağımsız olarak TV izleme keyfine devam edebiliyor. Kullanıcılar aynı Wi-Fi ağına bağlandıklarında akıllı cep telefonlarını veya tabletlerini kullanarak evlerinin bahçesinden, banyodan veya mutfaktan aynı veya farklı içerikleri izleyebiliyor. Mobil Ekran Paylaşımı sayesinde ise Wi-Fi Ekran veya MHL ile kullanıcılar cep telefonlarından televizyona kablolu veya kablosuz olarak içerik transferi  yapabiliyor. Bu içerikleri evlerindeki en büyük ekranda izleyebilmenin yanı sıra TV kumandası ile kontrol edebiliyorlar. Social Center uygulaması ise kullanıcıların TV izlerken sosyal ağlara göz atabilmelerini sağlıyor. Bu uygulama ile TV izlerken aynı anda Facebook ve Twitter yoluyla iletişim kurulabiliyor.
Modeller şu an Mediamarkt’larda satışa çıkmış durumda.


Detaylı bilgi için ;
http://www.lg.com/tr/cinema-screen/index.jsp                           
http://www.lg.com/tr/tv-ses-video/televizyon/index.jsp



19 Nisan 2012 Perşembe

Intel'in karı geriledi!




Amerikalı çip üreticisi Intel'in ilk çeyrekte karı yüzde 13 geriledi.

Intel yaptığı açıklamada, yılın ilk çeyreğinde karının araştırma ve pazarlama maliyetleri artarken satışların yatay seyir izlemesi yüzünden yüzde 13 azalışla 2,74 milyar dolar (hisse başına 53 sent) olduğunu bildirdi.

Şirketin geçen yıl aynı çeyrekte karı 3,16 milyar dolar (hisse başına 56 sent) olmuştu.

Intel'in aynı çeyrekte gelirleri ise 12,9 milyar dolar oldu.

Şirketin ikinci çeyrekte ise 13,1 milyar dolar ve 14,1 milyar dolar aralığında gelir beklediği belirtildi.



alıntı

18 Nisan 2012 Çarşamba

LG Optimus L7, nisan ayı sonunda boy gösterecek



LG Mobile'ın Fransa'daki ağ günlüğünde paylaştığı bilgilere göre Optimus L7, nisan ayı sonuna doğru Avrupa pazarına giriş yapacak. 

Sim kilitsiz fiyatı 319 Euro olması beklenen Optimus L7, 1 GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli TI OMAP 4430 platformu ve 512 MB RAM'den güç alıyor; Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich işletim sistemini kullanıyor.

Dörtband GSM (850, 900, 1800, 1900 MHz) şebekesi ve HSPA (HSDPA: 21 Mbps, HSUPA: 5.76 Mbps) alt yapısı desteği sunan yeni akıllı telefon, 4 GB dahili flash bellek, 32 GB'a kadar microSD kart desteği, 4.3-inç boyutlu 480 x 800 piksel dokunmatik kapasitif IPS ekran, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0, A-GPS, 5 megapiksel çözünürlüğünde kamera, LED flaş,  otomatik  odaklama, 1080p  video  kaydı ve 1700 mAh batarya gibi özelliklere ev sahipliği yapıyor.



Alıntı


17 Nisan 2012 Salı

4 çekirdekli işlemciye sahip Meizu MX Haziran ayında piyasada olacak


4 çekirdekli Samsung Exynos işlemcisi kullanılacağı belirtilen modelin işlemci saat hızı ve bellek miktarı şimdilik belirsiz fakat 1.5 Ghz hızında Exynos 4412 işlemcisi kullanılacağı dedikodular arasında.
Meizu tarafından yeni quad-core işlemcinin mevcut MX modelindeki çift çekirdekli işlemciye göre daha az enerji harcayacağı belirtiliyor. Ayrıca Mx modelindeki 1600mah'lik pil yerine yeni modelde 1700mah'lik pil kullanılacak. Bu sayede çok daha uzun kullanım süreleri sunacağı bekleniyor.Beyaz arka kapak ile satılacak MX Quad-core ile birlikte 5 farklı renkte kapak seçeneği de sunulacak.
Yazılım tarafında ise yeni Mx ile birlikte Meizu'nun mevcut modellerinde kullanılan Flyme OS yerine Android 4.0 Ice Cream Sandwich yüklü olarak gelecek. Telefonun diğer özellikleri ise mevcut çift çekirdekli MX modeli ile aynı: 4 inç boyutunda 960x640 ASV ekran ve 8 megapiksel kamera gibi. Micro SD kart slotunun yine bulunmayacağı yeni MX quad-core'da mevcut 16 GB depolama alanı yerine 32 GB sunulacak. Ayrıca 64 GB'lık versiyonu da satışa çıkacak. Haziran ayında Çin'de 480 USD(32 GB versiyon)fiyatı ile satışa sunulacak Mx Quad-core modelinin Çin'de yüksek satış rakamlarına ulaşacağı bekleniyor.


alıntı

16 Nisan 2012 Pazartesi

LG Mobile'dan, ''düşünebilen'' akıllı telefon planları


Son dönemlerde zarar açıklayan ve istediği çıkışı henüz yakalayamayan LG Mobile Communications, görünüşe göre bu gidişatına kısa süre içinde ''Dur'' deme peşinde. LG Mobile'ın önemli isimlerinden Kwon Bong-suk, oyunun kuralını yeniden yazacaklarını açıkladı. Bunu da tanıtmayı planladıkları ''düşünebilen'' akıllı telefonla gerçekleştirecekler.

Düşünebilen akıllı telefonun yapabileceği eylemlerden birisi şu şekilde örneklendirilmiş. Akıllı telefonunuzun çalar saatini işe gitmek üzere sabah 6:00'a ayarladınız. Eğer akıllı telefonunuz ev ve iş arası mesafede ekstradan trafik yoğunluğu tespit ederse sizi, işe geç kalmamanız için 5:30 gibi uyandırma kararı alıyor. Düşünebilen akıllı telefonun gerçekleştirebileceği diğer eylemler de düşünüldüğünde bu konseptin şimdiden merak uyandırdığı söylenebilir. 

LG Mobile'ın bir diğer planının da alt segmentte konumlandırılan 100$'lık akıllı telefonlar olduğu belirtiliyor. Elbette bahsi geçen 100$'lık modellerin istenen düzeyde kullanıcı deneyimi sunamadıkları taktirde tüketiciyle buluşmayacağının altı çizilmekte.


alıntı


13 Nisan 2012 Cuma

Yalan Dünya- Orçun uşak muhabbeti

Seni çok seviyorum Orçun Paşa:)


12 Nisan 2012 Perşembe

AMD Türkiye, “İzle Cevapla Kazan” Yarışması Kazandırmaya Devam Ediyor!


10 Nisan 2012 tarihinde AMD Facebook sayfasında başlayan “İzle Cevapla Kazan” yarışması, AMD ve NTV Spor Facebook sayfalarından takip edilebilecek. 4 hafta boyunca devam edecek yarışmada her haftanın 2 Şanslı Katılımcısı, AMD VISION platformuna sahip Toshiba dizüstü bilgisayar kazanma fırsatı yakalayacak.
Dünyanın lider işlemci ve ekran kartı üreticilerinden AMD, Türkiye’deki sosyal medya aktiviteleri ile geniş yankı uyandırıyor. Geçtiğimiz dönemde Facebook sayfasında birçok takipçisini VISION platformlu bilgisayar sahibi yapan AMD Türkiye’nin, Facebook’taki ödüllü yarışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
10 Nisan Salı günü başlayan ve 4 hafta boyunca devam edecek olan “İzle Cevapla Kazan” yarışması kapsamında AMD Türkiye Facebook sayfasında her hafta bir video yayınlanacak, bu videoda AMD VISION teknolojisi ile ilgili sorular yer alacak. Her hafta soruları doğru yanıtlayan 300 ve 400. takipçiler, Toshiba dizüstü bilgisayar sahibi olma fırsatını yakalayacaklar.

Yarışma ile ilgili tüm detaylar AMD Türkiye ve NTV Spor Facebook Sayfasında!
4 hafta boyunca AMD Türkiye sayfasında yer alacak “İzle Kazan Yarışması” ile ilgili gelişmeler, NTV Spor Facebook sayfasından da takip edilebilecek. Yarışma tüm takipçilerin katılımına açık olacak.

AMD Hakkında
AMD, geniş bir cihaz yelpazesine güç veren ve bilgisayarda çığır açan AMD Fusion Hızlandırılış İşlemciler (APU) ile çarpıcı dijital deneyimlerde yeni bir çağ başlatan, yenilikçi bir yarı iletken tasarımcısıdır.  AMD’nin sunucu ürünleri, sektörün lideri bulut bilişim ve sanallaştırma ortamlarını mümkün kılmaya odaklıdır.  AMD’nin üstün grafik teknolojileri, oyun konsollarından kişisel bilgisayarlara ve süper bilgisayarlara kadar pek çok alanda uygulama bulmaktadır. 
Ayrıntılı bilgi için http://www.amd.com


LG'nin 2012 Yeni TV Serisi ile İlgili


donanımhaber'de bir üyenin mesajı
“Arkadaşlar nihayet LG lansmanı için davetiyem geldi. Çok az kaldı yeni ürünlerin görücüye çıkmasına ama tarih bilgisini gizli tutmamızı rica etmişler. Yalnız aramızda kalsın, söylemeden geçemeyeceğim ki sanırım televizyon hediye edecekler yarışmayla. 2012 serisinin inanılmaz ödüllerle tanıtılacağını söylemişler. Heyecan yaptım. Kapatsam keşke bir tanesini. Facebook sayfasını ablukaya almak gerek, hediye işini oradan duyururlar muhtemelen. 
Bencillik yapmadan sizlerle de paylaşmak istedim. Basın bülteni de rica ettim. Basın bülteni geldiğinde tarihini de açıklarım size, şimdilik ‘sus’ diyorlar “




11 Nisan 2012 Çarşamba

Analistler yılın ilk çeyreğinde Nokia için yine sıkıntılı bir dönem bekliyor


Yeni Symbian, S40 ve Windows Phone modelleriyle mobil telefon pazarında rekabete devam eden Nokia, bu yıl için pazar payında yükseliş beklentisi içerisinde. Ancak analistler tam tersini düşünüyor.

Canaccord Genuity analiz firması uzmanlarından Mike Walkley, 2011 son çeyreği 1 milyar avro gibi rekor bir işletim zararıyla kapatan Nokia için yılın ilk çeyreği de hayal kırıklığı yaratacak.

Walkley, Nokia'nın yılın ilk çeyrek mali raporunu açıklamadan önce kendi öngörülerini aşağı çektiklerini belirtti. Bunun sebebi ise başarılı satışlar yapan S40 modellerinin tersine zayıf Symbian satışları ve yine yavaş ilerleyen Windows Phone yüklü Lumia satışları. Özellikle Avrupa'da Lumia cihazlarının satışı Nokia trendini yukarı taşıyamayacak kadar yavaş. Walkley hisse başına kazançlarda da öngörülerini aşağı çekti.

Daha önce öngörülen ilk çeyrek cihaz ve hizmet satış cirosu 4.9 milyar avroydu ancak şu anda 4.7 milyar seviyesine çekilmiş durumda.

Nokia'nın bu yıl pazardaki ilerleyişi Microsoft'un Windows Phone platformunun kaderini de belirleyebilir. Walkley bu yılı geçiş yılı olarak görüyor ve Windows Phone ekosistemi için kazan ya da kaybet dönemi olacağını belirtiyor.



alıntı

10 Nisan 2012 Salı

LG, Galaxy S III modeline rakip hazırlıyor olabilir


Teknoloji gündemi şu sıralar Samsung'un tanıtacağı Galaxy SIII modeline odaklanmışken, LG'nin sessiz sedasız rakip bir model hazırladığı iddia ediliyor.

Güney Koreli DDaily sitesinin ele geçirdiği sunuya göre LG'nin yeni modelinin proje adı D1L olarak belirlenmiş. 1.5GHz hızında MSM8960 Snapdragon S4 yongada sistemi taşıyacak cihaz LTE/3G standardını da destekliyor. 4.7 inçlik 1280 x 720 piksel çözünürlükte LCD ekran, Android 4.0 işletim sistemi cihazın diğer özellikleri arasında.

LG yetkilileri de fazla detaya inmeden projenin varlığını doğruluyor. Modelin piyasaya çıkış tarihi olarak Mayıs ayı civarı gösteriliyor. Benzer özelliklere sahip Pantech Vega Racer 2 modeli de yine iddialara göre Mayıs ayında Güney Kore piyasasında olacak.

Batarya konusunda net adımlar göremesek de özellikle güçlü işlemci çözümleri bu yıl amiral gemisi modellerde sıkı bir rekabete tutuşacak. HTC One X, One S, Evo 4G, Samsung Galaxy SIII, ASUS Padfone, Huawei Ascend D Quad, LG Optimus 4X HD, ZTE Era gibi modeller farklı işlemcileriyle piyasada boy gösterecek.


alıntı


9 Nisan 2012 Pazartesi

Fiyatlandırma politikası Google tableti geciktiriyor


Google'ın kendi Nexus markalı tableti için ASUS firmasıyla ortaklık yaptığı teknoloji gündemini meşgul eden konulardan birisi. Mayıs ayında hacimli üretime geçeceği tahmin edilen 149$'lık tabletin bazı gecikmeler yaşadığı rapor ediliyor. 

Projeye yakın kaynakların aktardığı bilgiye göre 7 inçlik tabletinde Google, 4 çekirdekli NVIDIA Tegra 3 işlemci kullanmak konusunda ısrarcı ve daha önce çift çekirdekli olacağı belirtilen üründe bazı tasarımdeğişiklikleri yapmak gerekiyor. Bu da fiyatı 249$'a çıkarıyor. Google ise Kindle Fire ile rekabet edebilmek için fiyatı aşağı çekmenin planlarını yapıyor.

Dahası Google, Android işletim sisteminin beşinci sürümünü de tablete yüklemek istiyor. Bunun için de Haziran ayı sonundaki I/O konferansı bekleniyor. Ayrıca 7.85 inçlik iPad mini dedikodularının yaz dönemini işaret etmesi de Google'ı beklemek zorunda bırakıyor.

Tüm bu nedenlerden dolayı da tabletin piyasaya çıkışı Temmuz ayı sonrasına sarktı. İddiaların arasında Android 5.0 sürümü ve iPad mini ile ilgili olanların gerçekleşme ihtimali biraz düşük. Donanımdadeğişiklik ve fiyat seviyesini dengeleme çalışmaları neticesinde tabletin biraz daha gecikmesi ihtimal dahilinde olabilir.


alıntı

6 Nisan 2012 Cuma

LG Lucid 29 Mart'tan beri Verizon mağazalarında satılıyor

LG Lucid, Verizon Wireless satış mağazalarında ve online olarak Verizon'un sitesinde 29 Mart'tan bu yana satılıyor.


LG Lucid özellikleri ile çok yüksek seviyede değil ama bir 4G LTE telefon için fiyatı da oldukça cazip. LG geçen yıl Android telefonların üretimine başlamıştı.
Telefonun özellikleri ise şöyle:
Android 2.3 Gingerbread işletim sistemine sahip, telefonda 5 megapiksel kamera ve 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci yer alıyor. Telefon 4 inç dokunmatik ekran ve 800 x 400 piksel çözünürlüğe sahip. Ayrıca Gorilla glass cam kalitesi ile geliyor.  Aynı zamanda 1080p full HD VGA özelliğine sahip telefonda Bluetooth ve WiFi bulunuyor. Verizon Lucid Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemine yükseltilebilir ancak bu konuda hiçbir bilgi verilmemiş.


LG Electronics,  LG Lucid  telefonu  79.99  dolar fiyat ile Verizon  Wireless satış mağazalarında ve online www.verizonwireless.com’da satışa sunmuş durumda.


alıntı


5 Nisan 2012 Perşembe

4.7-inç HD ekranlı HTC Evo 4G LTE en sonunda resmiyet kazandı


HTC'nin son iki gündür gündemi meşgul eden akıllı telefonu Evo 4G LTE (nam-ı diğer Evo One), HTC ve Sprint'in ortaklaşa düzenledikleri etkinlik kapsamında biraz önce resmiyet kazandı. Şimdi yeni akıllı telefonun teknik detaylarına hep beraber kısaca bir göz gezdirelim.

Yaklaşık 134.6 mm uzunluğunda, 68.5 mm genişliğinde, 8.89 mm kalınlığında ve 133 gram ağırlığında dizayn edilen Evo 4G LTE, 1.5 GHz saat hızında faaliyet gösteren çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 platformundan ve 1 GB RAM'den güç alıyor; Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemini kullanıyor. Akıllı telefonun işletim sistemine HTC'nin Sense 4.0 kullanıcı arayüzü eşlik ediyor.

4.7-inç boyutunda ve 720 x 1280 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif Super LCD II ekrana ve 16 GB dahili flash belleğe yer verilen akıllı telefonun kapasitesi microSD kartlar aracılığıyla (32 GB'a kadar) arttırılabilmekte. Kullanıcılara hızlı internet bağlantısı olanağı tanıyan LTE (Long-Term Evolution) ağı desteği, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC (Yakın alan iletişim), 3.5 mm kulaklık girişi ve Beats Audio teknolojisiyle donatılan akıllı telefonun ön yüzünde 1.3 megapiksel, arka yüzünde ise LED flaşlı ve otomatik odaklama özellikli 8 megapiksel çözünürlüğünde kamera (f/2.0) konumlandırılmış durumda. Kamera, HTC'nin ImageSense teknoloji desteğini arkasına almış.

Arka yüzünde bulunan stand ile dikkat çeken Evo 4G LTE'de, 2650 mAh'lik bataryanın yer alacağı iddia edilmekteydi. Ancak HTC, 2000 mAh'lik bataryayı yeterli görmüş. HTC Evo 4G'nin, mayıs ayından itibaren Sprint tarafından 2 yıllık sözleşme karşılığında 199$ fiyatla satılması bekleniyor.



alıntı

4 Nisan 2012 Çarşamba

Koreli elektronik devi LG, Optimus L5 akıllı telefon modelinin fiyatını ve özelliklerini açıkladı.


LG Optimus L5 akıllı cep telefonu siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğiyle piyasaya sürüldü.

LG Optimus L5 Android işletim sistemine ve 4 inç boyutunda kapasitif dokunmatik ekrana sahip. Cihaz 800MHz hızında tek çekirdekli işlemciye ve  8 GBdahili depolama alanına sahip. Ayrıca LG Optimus L5'in depolama alanı MicroSD kart desteği ile32GB kadar yükseltilebilir.

1GB RAM bellek ile gelen LG Optimus L5 akıllı cep telefonu 101.2×59.9×10.2 mm ebatlarında ve görüntüsü oldukça şık.

LG Optimus L5 ayrıca Youtube, Picasa, Maps, Google Talk gibi önceden yüklenmiş Apps lere ve Hesap Makinesi, Takvim, Alarm, Document Viewer, Organizatör, Sesli Not gibi ek özelliklere sahip.

Ekran çözünürlüğü 320x 480 piksel ve  5MP çözünürlüğünde LED flaşlı kameraya sahip olan cihaz  500$ dan  satışa sunuluyor.



alıntı

3 Nisan 2012 Salı

Blackberry Curve 9220'nin teknik detayları ortaya çıktı


RIM'in Blackberry serisine dahil ettiği giriş seviyesi modeli Curve 9220'nin teknik detayları ortaya çıktı. Blackberry OS 7.1.0.316 destekli telefonda 320x240 çözünürlüğe sahip 2.44 inç'lik ekrana yer verilmiş. İşlemci hızı henüz açıklanmayan telefonda 512MB'lık sistem belliği ve 512 MB'lık ROM bulunuyor. 5x dijital yakınlaştırma destekli 2 MP çözünürlüklü kamera ekranın doğal çözünürlüğünde video kayıt desteğine sahip. Telefonun diğer teknik detayları arasında WiFi,Bluetooth 2.1 ve EDGE gibi kablosuz iletişim özellikleri yer alıyor.
 
Teknik detayları ortaya çıkan Blackberry Curve 9220'nin fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi hakkındaysa henüz yapılmış bir açıklama yok.


alıntı


2 Nisan 2012 Pazartesi

LG, esnek e-kağıtların üretimine Nisan ayında başlama sözü verdi


LG Display, farklı bir ekran teknolojisini Nisan ayında üretime sokmak için gün sayıyor.
Tek veya çok renkli esnek e-kağıt ekranlar basılı gazetelerin ve dergilerin gelecekteki yerini alması için üzerinde çalışılan ekran teknolojilerinden birisi. LG Display de kendi üretimi olan 6 inçlik ve 1024 x 768 piksel çözünürlük sunabilen e-kağıt ekranını 29 Mart’ta tanıttı. 

Cam yerine plastik alt tabaka kullanılan LG e-kağıt ekranı, geleneksel e-kağıt ekranın yarı ağırlığına sahip ve 40 derecelik açıya kadar bükülebiliyor. Sadece 0.7mm kalınlığa sahip.

Ekran dayanıklı olduğu için hem hafif hem de sağlam cihazların da önü açılmış oluyor. LG Display, ekranın 1.5 metreden düşmelere dayanıklı ve plastik çekiç darbelerine karşı da çizilmeyen sağlamlığa sahip olduğunu belirtiyor.


LG'nin yanında Samsung da esnek AMOLED ekranları bu yıl kullanmayı düşünüyor. Ancak bunlar çok fazla bükülebilir değil ve genelde sabit eğimli şekilleriyle kullanılabiliyor.

LG Display esnek e-kağıt ekranları Nisan ayında Avrupa pazarına sunulacak. Ekranları hangi firmaların sipariş ettiği henüz belli değil.

Günlük hayatımızdaki e-okuyucularda da kullanılan e-kağıt ekranlar, daha büyük, daha yüksek çözünürlüklü, daha sağlam ve daha hafif hale geldikçe gazete ve dergilerin yanında e-okuyucu cihazlarının da büyük bir değişim yaşamasına sebep olacaktır.



Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More