Recent Posts

BLOGUMA HOŞGELDİNİZ

LG Optimus 3D Ürün Ve Özellikleri

Dünyanın ilk 3 boyutlu cep telefonu olma özelliğini sağlayan Lg Optimus 3D gözlüksüz 3 boyutlu görüntülerin izlenmesini sağlayan ilk cep telefonu olma özelliğinide taşımakta.

SONY’DEN İNANILMAZ HOPARLÖR..!

Sony’den 360 derece dairesel ses ve Bluetooth kablosuz müzik akımı çığır açan haparlör.Sony,İphone akıllı telefondan veya ipod’dan gelen müzik ile bir odayı doldurmanın yeni ve eşsiz şıklıkta bir yolunu buldu.

LG, ANDROID 4.0'LI OPTIMUS U1'I HAZIRLIYOR.

2012'de pazara sunulacak LG Optimus U1'e ait resmi detayların CES '12 veya Mobil Dünya Kongresi '12'de açıklanması bekleniyor.

30 Mart 2012 Cuma

Coca Cola 'nın Yasaklanan Reklamı



29 Mart 2012 Perşembe

LG'nin 55-inç'lik OLED HD 3D TV'sinin çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu


LG'nin CES 2012 ile birlikte resmi tanıtımını gerçekleştirdiği 55-inç'lik OLED HD 3D TV'sinin çıkış tarihi ve fiyatlandırması belli oldu.
LG'den yapılan açıklamaya göre model Mayıs ayında Fransa'da düzenlenecek olan Cannes Film Festivali (16-27 Mayıs) ile birlikte satışa sunulacak ve fiyat etiketi vergiler dahil 9 milyon Kore Wonu yani yuvarlak 7,930 dolar olacak.
Fiyatı her ne kadar günümüzdeki LED LCD'lere kıyasla oldukça yüksek olsa da netice itibarı ile bu boyutlardaki ilk OLED TV olduğunu unutmamak gerek. Yaygınlığının artması ile doğru orantılı biçimde fiyatı hızlı bir şekilde düşecektir.


Bu vesileyle teknik özelliklerini de yeniden hatırlatalım:
·         55-inç'lik, 1080p çözünürlüğünde OLED 3D ekran (LG'nin mevcut 3B gözlükleri ile uyumlu)
·         0.4 cm kalınlık
·         7.5 kilo ağırlık
Daha keskin, doğal ve isabetlilik oranı yüksek renk deneyimi sağlayan RGB+W piksel teknolojisi (Her bir piksel RGB'ye (kırmızı/yeşil/mavi) ek olarak beyaz rengi de yayıyor, ki zaten LG de bu sebeple modeli W-OLED olarak tanımlıyor)


28 Mart 2012 Çarşamba

Gigabyte'dan kablosuz optik fare: Aire M77


Gigabyte, kısa bir süre önce satışa sunduğu ve Aire M77 olarak isimlendirdiği kablosuz faresiyle ürün portföyünü genişletiyor.

100 mm uzunluğunda, 60 mm genişliğinde, 37 mm kalınlığında ve 64 gram ağırlığında dizayn edilen Aire M77, siyah ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneğinde hazırlanmış. 1600 dpi'lik optik sensör ile donatılan kablosuz farede hassasiyet üzerindeki tuş aracılığıyla değiştirilebilmekte. Farenin sol kısmında konumlandırılan iki tuş ise istendiği takdirde yeniden programlanabiliyor.

Gigabyte Aire M77, 27.14$ fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunulmuş durumda.

27 Mart 2012 Salı

Müşteri memnuniyetinde lider kuruluşlar


81 ilde 11 bin 479 müşteri görüşmesi ile bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) yapılarak ortaya koyulan Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) araştırmasında LG, Sony, Bosch, Anadolu Sigorta, Axa Sigorta, Yurtiçi Kargo, Toyota, BİM, İş Bankası, Halk Bankası ve Ziraat Bankası müşteri memnuniyetinde lider isimler olarak belirlendi. 

2011 üçüncü çeyreğinde 76,1 olarak ölçülen ulusal müşteri memnuniyeti endeksi, dördüncü çeyrekte 0,2 puan artarak 76,3 puana çıktı. Aynı dönemde Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi ise 0,1 puan artarak 75,8 oldu. 

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ve uluslararası araştırma şirketi KA Araştırma tarafından yürütülen TMME dördüncü çeyrekte televizyon, beyaz eşya, sağlık sigortası/kasko, ulusal kargo dağıtımı, binek otomobil, zincir marketler ile bireysel bankacılık sektörlerini ele aldı. Beyaz eşya, bireysel bankacılık ve televizyon sektörlerinde müşteri memnuniyeti artarken; sağlık sigortası/kasko sektöründe azaldı. Ulusal kargo, binek otomobil ve zincir marketler sektörlerinde de bir önceki sene ile aynı seviyeyi korudu. 


Ulusal memnuniyet endeksi, bir önceki senenin aynı dönemine göre 0,5 puan artarak 76,3'ü buldu. Dayanıklı tüketim ürünleri grubunda televizyon sektöründe Uzak Doğu menşeili firmaların rekabette olduğu görüldü. Burada LG ve Sony birinciliği paylaşırken; beyaz eşya sektöründe Bosch rakiplerini geride bıraktı. 

Mali kuruluşlar kategorisinde de firmalar arası rekabetin çetin olduğu gözlendi. Sağlık sigortası/kasko sektöründe Anadolu Sigorta ve Axa Sigorta, bireysel bankacılık sektöründe özel bankalarda İş Bankası, kamu bankalarında da Halk Bankası ile Ziraat Bankası müşteri memnuniyetinde lider oldu. 2011 son çeyrekte ölçülen diğer sektörlerde ise ulusal kargo dağıtımı sektöründe Yurtiçi Kargo, binek otomobil sektöründe Toyota, zincir marketler sektöründe BİM, TMME'nin en iyi skorlarını aldı. 

Sonuçları değerlendiren KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, "Ulusal ekonomiye ve Türkiye'nin kalkınmasına hizmet etmek, ülkemizin yarınlarına katkı sunmak için toplumun ve girişimcilerin gerek duyduğu model ve hizmetleri geliştirmek en önemli görevlerimizdendir." dedi. 

TMME'nin ortak endeks metodolojisi ile ölçülen sektörlerde, oyuncuların ihtiyacı olan tarafsız ve makro seviyede veri açığını giderdiğini belirten Doğan, endeks ile tüketicinin piyasada faaliyet yürüten firmaların performanslarını takip etme imkanı bulduğunu vurguladı. Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi araştırmasında 7'nci senenin tamamlandığını ifade eden Doğan, 2011'de 25 sektörde 123 kurumun detaylı tahlillerininn yapıldığını, toplam 33 bin 782 adet müşteri ile görüşüldüğünü dile getirdi.




26 Mart 2012 Pazartesi

Sharp ve LG Display gelecek ay yeni iPad panel üretimini artırıyor


Apple, Retina ekran ile piyasaya sunduğu yeni iPad modelinin panel üretiminde sıkıntı yaşamamak için 3 dev firma Samsung, Sharp ve LG Display ile tedarik konusunda anlaşmıştı. Ancak Sharp ve LG Display, ayın başında sıkıntılar yüzünden panel üretimi yapamadılar ve ilk parti yeni iPad modelleri, Samsung'un kapasite artırımıyla karşılandı. Bu dönemde kısmi olarak stok sıkıntısı yaşandı.

DigiTimes'ın haberine göre ayın ortalarına doğru Sharp ve LG Display küçük de olsa Retina ekran üretimine başladı. Sıkıntıları yavaş yavaş atlatan iki firma önümüzdeki aydan itibaren üretimi artıracak ve piyasaya daha fazla yeni iPad sürülecek. 

Yeni iPad'in Retina ekranının üretimindeki artış, bu ekranların arka aydınlatma modülünü (BLU) üreten Radiant Opto-Electronics firmasının gelirlerinde de önemli bir yükselme sağlayacak.


*alıntıdır


23 Mart 2012 Cuma

Apple'a izin çıkmadı!


Apple'a beklediği izin çıkmadı!
Apple bir patent davasından daha eli boş döndü! İşte o dava ve zafer kazanan cep devi...
Apple ile Motorola arasında uzun zamandır süren patent savaşlarında, dün bir dönüm noktası daha yaşandı. A.B.D Yedinci Daire Temyiz Mahkemesi yargıcı Judge Richard Posner, Apple'ın, incelemek istediği Android işletim sistemiyle ilgili dokümanlara erişmesine izin vermedi: "Durum çok belirsiz ve genel, ayrıca Motorola'nın itirazları ikna edici." Dava dosyası, bu açıklama ile birlikte 16 Mart'ta kapatıldı.
Fakat yine de Posner, Apple'ın kesinlikle dosyalara ulaşamayacağını söylemiyor. Eğer Apple, daha spesifik dosyalara erişmeyi talep eder ve durumu daha belirli bir hale getirebilirse dosyalara erişim hakkına erişebilir.
Apple yaklaşık bir yıl önce, Android işletim sistemini kurarken Apple patentlerini ihlal ettiğini öne sürerek Google'a dava açmıştı. Google, 12.5 milyar dolar ödeyerek Motorola Mobility'i ve dolayısıyla onun 17.000 patentini de bünyesine kattı ve davalardaki kozunu güçlendirdi.
Apple'ın şikayetlerinin üzerine 30 Kasım 2010'da inceleme başlatan Amerikan Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) hafta başında raporunu açıkladı ve Motorola'nın mobil cihazlarında ya da ilgili yazılımlarında herhangi bir Apple patentini ihlal etmediğini belirtti.


22 Mart 2012 Perşembe

LG, Güney Kore'de A540 laptop serisini piyasaya sürüyor


Güney Koreli LG firmasının yılın başındaki CES 2012 fuarında görücüye çıkardığı iddialı Xnote A540 serisi uzun bir aradan sonra satışa sunuluyor.
Serinin öne çıkan modeli A540-H. 15.6 inçlik gözlüksüz 3D ekran, Cinema 3D teknolojisi, görüntüyü ayarlayabilen göz izleme sistemi, 2D içeriği 3D içeriğe dönüştürme cihazın özellikleri arasında. Yüzde 20 artırılmış performansa sahip 4 çekirdekli Core i7 Sandy Bridge işlemci, GeForce GT555M grafik birimi, SRS Premium Sound 5.1 ses, çakıl taşı tasarımı ve tam boyutlu klavye şeklinde konfigürasyona sahip.
Serinin A540 T/D modeli gözlük gerektiren 15.6 inçlik 1920 x 1080 piksel çözünürlükte 3D ekran, alüminyum gövde, 4.1 kanal ses sistemi, tam boy klavye ve çakıltaşı tasarıma sahip.
A540-P modelinde ise standart 15.6 inçlik 1920 x 1080 piksel çözünürlükte IPS ekran ile beraberinde yine alüminyum gövde, 4.1 kanal ses sistemi, tam boy klavye ve çakıltaşı tasarıma sahip bulunuyor.
Bugün Güney Kore'de raflarda boy göstermeye başlayacak seriden A540-H modeli 2000$, A540-P modeli 1700$, A540 T/D modeli 1500$ fiyat etiketine sahip. 
LG, modellerin kısa süre sonra dünya çapında da satışa sunulacağını açıkladı.


21 Mart 2012 Çarşamba

Yeni bir GSM operatörü!


Perakende sektörünün devi BİM, GSM sektörüne de el attı.
3 bin 350 şubesiyle ülkedeki en yaygın market ağına sahip şirket, BİMcell ile müşterilerini 6 saniyesi 1 kuruştan konuşturacak.

Tarifeyi seçenler, konuştuğu kadar ödeyecek. BİMcell, konuşmanın yanı sıra SMS ve internet paketleri de sunacak. Şirket, butarifelerde de temel mantık avantajlı fiyat ve yalınlık vaat ediyor. BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su Haluk Dortluoğlu, GSM sektöründe, kolay anlaşılır ve fiyat avantajlı bir anlayışla hizmet vermeye başladıklarını söyledi. BİMcell'in sade, karmaşık paketler içermeyen ve avantajlı hizmetler sunduğunu aktaran Dortluoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, "BİM kalite anlayışından ödün vermeden etkin maliyet yönetimi politikasıyla ve müşteri memnuniyetine odaklanarak faaliyetlerini sürdürüyor. "Mobil iletişimin BİM'cesi" sloganıyla GSM sektöründe fark ortaya koyacak bir hizmet sunmaya başladık. Hizmet anlayışımızla perakende sektöründe olduğu gibi, GSM hizmetleri alanında da herkesin ilgisini çekeceğimize inanıyorum. Müşterilerimizin kullanımı kolay, düşük fiyatlı ve kaliteli GSM hizmetimizi beğenerek kullanacaklarını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

BİMcell içerisinde tek bir standart tarife bulunuyor. 6 saniye görüşme 1 kuruş şeklinde yapılandırılan hizmette aylık 100 SMS 4TL, 100MB internet 8TL, 500MB internet 9TL, 1GB internet 14.5TL olarak veriliyor. Tüketiciler BİM mağazasına kimlik ve kimlik fotokopisi ile başvurarak 551 ile başlayan hattını alabilecek. Hat tesis ücreti 49TL iken 3 ayda bir 5TL ödeme hattın dış aramalara kapatılmaması için yeterli. 5, 10, 20, 30TL'lik paketler BİM mağazalarından nakitkredi kartı veya bimcell.com.tr üzerinden satın alınabilecek.


20 Mart 2012 Salı

LG, TÜRKİYE'DE YATIRIM YAPMAYI DÜŞÜNÜYOR


Türkiye'de dış ticaret açığı nedeniyle ek önlemler gelebileceğini duyduklarını söyleyen LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, "Türkiye'de üretim konusu genel merkezde tartışılıyor. Hangi ürünleri üretmek fizıbıl olur araştırıyoruz" dedi.

Cep telefonundan beyaz eşya ve elektronik aletlere birçok ürün gamında faaliyet gösteren Koreli 
LG, dış ticaret açığı nedeniyle hükümetin ithal ürünler konusunda ek tedbirler alabileceği duyumu alınca "Hangi ürünü Türkiye'de üretebiliriz" arayışına girdi. Hükümetin açık nedeniyle ek önlemler alabileceğinin konuşuklduğunu dile getiren LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, "Türkiye'de üretim konusunu görüştük. Şu an hangi ürünleri Türkiye'de üretmek fizıbıl olur, onu araştırıyoruz. Konu Genel merkezde tartışılıyor. Bu ürün gamları hakkında karar vermemizin ardından 2.3 yıl içinde Türkiye'de üretime başlayabiliriz" dedi. Cho Türkiye'de lokal bir marka almak konusunda ise "Değerlendirilebilir" yorumu yaptı.
Şu an Türkiye'de Arçelik'le işbirliği içinde klima ürettiklerini ifade eden Cho, açığın Türkiye'yi tehdit etttiği görüşüne katılmadığını belirterek "Dış ticaret açığı büyüyen ekonomiler için sorun değildir. Ekonomi küçülüyor olsaydı, açık o zaman sorun olurdu" diye konuştu. Türkiye'de yerli güçlü oyuncuların bulunması nedeniyle pazarda rekabet konusunda zorlanmadıkları ifade eden Cho, "Biz burada hacimde değil değerde öne çıkmaya çalışıyoruz. Daha üst segment ürünler sunuyoruz. Türkiye pazarı zor pazarlardan biri ancak özellikle TV'deki penetrasyon düşüklüğü pazarı cazip kılıyor. 2011 yılında LED TV penetrasyonu yüzde 25 oranındaydı, yüzde 75 fırsat hala var" dedi.


"ALO  MARKET, DOMATES  BİTTİ "  DİYEN DOLAP İÇİN BURADA ALT YAPI UYGUN DEĞİL
Akıllı teknolojilerle yeni konsept olarak 
smart TV ve 3D'ye eğileceklerini ifade eden Cho, markanın içerisindeki ürün bitince marketten sipariş verebilen akıllı buzdolabının da olduğunu ama alt apının yetersiz olması nedeniyle Türkiye'ye taşıyamadıklarını dile getirerek, "Bunun için özel bir barkod sistemi kullanılması gerek. Şu an ürün sadece Kore'de satılıyor" dedi.

GÖZLÜKSÜZ  
3D  VAR AMA HENÜZ PAHALI
Cho'nun verdiği bilgilere göre beyaz eşya ve 
elektronik ürünlerde tasarımlar incelmeye devam edecek. Müşteri araştırmalarına göre tüketicilerin 3D teknolojisinden çok memnun olduğunu da belirten Cho, "Bir süre sonra gözlüksüz 3D tv izleme olanağına kavuşacağız. Bunu cep telefonunda sağladık. Televizyonda da yapabiliyoruz ama şimdilik maliyet büyük oluyor. Maliyet düşürmek için araştırmalar sürüyor" dedi.


19 Mart 2012 Pazartesi

Sokağın ortasında bir Nokia!


Nokia'dan Lumia için ilginç reklam panosu!

Windows Phone'lu ceplerini her fırsatta öne çıkartan Nokia'nın muhteşem sokak "şovuna" şahit olun!

Windows Phone ceplerini tanıtmakta reklamlara oldukça önem veren Nokia, Avustralya'nın Sydney şehrinde sokaklara bu dev, dokunmatik ekranlardan dikti.
Nokia'nın Lumia'yı tanıtmaya bu denli önem göstermesinin en büyük nedenlerinden biri, Lumia'nın önceki Nokia'lardan oldukça farklı olması. Sydney sokaklarında yürürken karşınıza çıkabilen bu reklam panosu, herhangi bir mağazaya girmeden ve kimse sizi izlemeden Lumia 800 ve Windows Phone ile oynamanıza, arayüz içerisinde dolaşmanıza izin veriyor.
Bu reklam taktiği, Nokia'ya normalden biraz pahalıya malolmuş olabilir ancak reklamın Windows Phone'a da şüphesiz faydası dokunacak.


16 Mart 2012 Cuma

Turkcell LG Optimus 3D Kampanyası


Turkcell’in akıllı telefon kampanyalarından en yenisi olan LG Optimus 3D ile teknolojiye ucuz sahip olabileceksiniz. Turkcell abonelerine sunmuş olduğu bu kampanya dahilinde vereceği akıllı telefon LG Optimus 3D  Android işletim sistemine sahip, Android işletim sistemi ile binlerce uygulamaya google play hesabınızla ulaşıp telefonuza indirebilirsiniz. LG Optimusu diğer Akıllı telefonlardan ayıran özelliği gözlüksüz 3D özelliğinin olması bu yanıyla oyunları oynarken heyecanlı anları birebir yaşayabilir izlediğiniz videolarda görsel şölen yaşabilirsiniz.
Turkcell LG Optimus 3D Fiyatı peşin olarak almak isterseniz 1.399 TL’dir.​
Sözleşmeli almak isterseniz aşağıdaki tablodaki ücretler geçerli
Aylık İnternet Paketi
24 ay sözleşme ile
12 ay sözleşme ile
250 MB
77 TL
134 TL
1 GB
87 TL
144 TL
4 GB
96 TL
153 TL

 

LG Optimus 3D Genel Özellikleri

LG Optimus 3D işletim sistemi olarak v2.3 (Gingerbread) kullanmakta ama yapılan resmi açıklama göre yükseltilebilir sürüm V4.0 olacak bu yönüyle kullanıcılarını sevindireceğe benziyor. LG telefonları şık tasarımları ile hep göz doldurmuş Optimus 3D ile şıklıga devam edilmiş hoş görüntüsü ve ergonomik yapısıyla görenlerin gözünü alamayacağı şıklıktaki tasarımını 4.3 lük 3D LCD kapasitif dokunmatik ekranıyla tamamlamış. Dual-core 1.2 GHz Cortex-A9 işlemcisi ve 1 GB ram ile Google Play deki bir çok oyunu takılmadan oynayabilir 8 gb dahili depolama imkanı ile dosyalarınızı saklayabilirsiniz. 5 MP  LED flashlı kamerasıyla çok kaliteli resimler çekebilir video kayıt özelliği ile 1080p 2D kalitesinde ve 720p 3D kalitesinde videolarınızı kayıt edebilirsiniz

Turkcell Optimus 3D Kampanyasından Kimler Yararlanabilir?

​Ödenmemiş faturası bulunmayan, 12 aydan uzun süredir Turkcell Faturalı Hat’ta sahip ve son 6 ay fatura toplamı 250 TL ya da üstü olan tüm Bireysel Faturalı Turkcell’liler bu kampanyadan yararlanabilir. Mevcutta kullandığınız bir internet paketiniz varsa bu kampanyadan yararlanmak için, var olan internet paketi aboneliğinizi iptal ettirmeniz gerekir. İptal işleminden sonra dilediğiniz İnternet Paketli TelefonTeklifi’nden yararlanabilirsiniz. ​

Kampanyadan Vazgeçmek istesem ?

​Kampanyanın iptali durumunda, taahhüt süresi bitimine kadar ödenmesi gereken vergiler dahil kalan cihaz taksitleri toplamı bir sonraki fatura döneminde bir kerede yansıtılır.​
Kampanyanın Bitiş Tarihi
Son başvuru tarihi 30.04.2012 Turkcell LG Optimus kampanyasından yararlanmak istiyorsanız en kısa zamanda size en yakın Turkcell bayisine başvurabilirsiniz.






kaynak


15 Mart 2012 Perşembe

iPad 2 hakkında bilinmeyen acı gerçek!


Bir araştırma firmasının 50 bin kişiyle yaptığı araştırma iPad 2'nin iPad'e görde çok daha kolay kırıldığını ortaya koydu. 
     
Yeni iPad 16 Mart'ta piyasaya çıkacak. Birçok kişi Yeni iPad'i beklerken bir başka grup da yeni iPad'in çıkmasıyla iPad 2'nin ucuzlamasını bekliyor.

Ancak SquareTrade'in yaptığı bir araştırma iPad 2'yi bekleyenlere ciddi bir uyarı yapıyor.

Son iki yılda zarar gördüğü için teknik servislere gönderilen iPad ve iPad 2'lerle ilgili araştırma iPad 2'nin iPad'dan 3,5 kat daha fazla kazaya bağlı kırılma nedeniyle servislere gönderildiğini ortaya koydu.

Bağımsız bir kuruluş olan Square Trade'in araştırmasında 50 bin iPad sahibiyle görüşüldü.

Bu 50 bin kişiden iPad 2 sahibi olanların yüzde 9.8'i tabletlerinde kazaya bağlı kırılma yaşandığını belirtti.

iPad sahiplerinin ise yalnızca yüzde 2.8'i kazaya bağlı kırılmayla karşılaştığını açıkladı.

Bu büyük farkın iki sebebi var. İlki iPad 2'nin ekranında kullanılan camın, iPad'inkinden çok daha ince olması. Bu yüzden iPad 2'nin kırılma oranı daha yüksek.

İkinci sebep ise koruyucular. Apple'ın Smart Cover'ının cihazı düşmeye karşı yeterince korumadığı belirtiliyor.

iPad'ler en çok sırasıyla elden düşme, masadan düşme, araçtan düşme, çocukların oynaması, çantadan düşme, başka birisinin vurması, ıslanma ve evcil hayvanların oynaması nedeniyle zarar görüyor.

Araştırmadan çıkan bir başka bilgi ise iPad'lerin ilk 12 ay içinde kırılıyor olması.

iPad'lerde yaşanan diğer sorunlar başında yüzde 37'yle bateriyle ilgili problemler geliyor. Daha sonra yüzde 22'yle dokunmatik ekran sorunu, yüzde 14'le yazılım problemleri, yüzde 9'la hoparlör sorunuve yüzde 8'le tuş sorunu geliyor.



14 Mart 2012 Çarşamba

LG'den Android 5.0 garantisi!

Bu devin ceplerinden birini alırsanız, değil Android 4.0, Android 5.0'a geçeceğiniz bile garanti!

Android işletim sistemiyle çalışan sayısız cep telefonu piyasada cirit atıyor. Ancak biraz da üreticilerin verdiği anlamsız kararlar nedeniyle pek çoğu, bir sonraki Android sürümüne yükseltilemiyor. Bugün alacağınız Android 2.3'lü bir cebi büyük ihtimalle Android 4.0'a yükseltebileceksiniz ama Android 5.0 için korkulu bir bekleyişe girmeniz kaçınılmaz.

Ama
 LG, yaptığı açıklama ile, 2012 yılına ait "uyumlu" tüm Android modellerinin, yayınlandığında Android 5.0'a terfi ettirileceği garantisini vermiş durumda. Başka bir deyişle LG, Android 5.0 için donanım gereksinimleri belli olduğunda, bu gereksinimleri karşılayan tüm ceplerine Android 5.0'ı taşıma sözü veriyor. 

Bu noktada "uyumlu" kelimesine dikkat etmekte yarar var. Bugün pek çok üreticinin pek çok modeli,
 aslında donanımı yeterli de olsa, çeşitli bahanelerle Android 4.0'a bile yükseltilmiyor. Tabi bu durumun ardına, yeni modelleri daha fazla satma isteği yatıyor. 






13 Mart 2012 Salı

ASUS'tan bütçe dostu Ivy Bridge işlemcili Ultrabook modelleri


Zenbook serisiyle Ultrabook pazarına iddialı bir giriş yapan ASUS, Ivy Bridge tabanlı işlemcilerin yayınlanmasına kısa bir süre kala bütçe dostu yeni Ultrabook modellerinin tanıtımını yaptı.

Modellerin ikisi popüler UX21 ve UX31 Ultrabook'ların Ive Bridge ile güncellenmiş hali iken diğer ikisi UX32A, UX32Vd şeklinde yeni modeller.

UX21A ve UX31A modelleri 11.6 inçlik ve 13.3 inçlik ekran boyutlarını muhafaza ediyor. Opsiyonel olarak mat IPS ekran ve 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunuluyor. Bu ekranlar 350 nit'e kadar parlaklık sunabiliyor.

Standart TN panel tercih edenler ise UX31A için 1600 x 900, UX21A için 1366 x 768 piksel maksimum çözünürlük ve 300 nit parlaklık ile sınırlı olacaklar.

Modeller 17W TDP düşük voltajlı Ivy Bridge serisine ait 2.8GHz hızında çalışan çift çekirdekli Core i7-3517U işlemci, 2.4GHz hızında çalışan çift çekirdekli Core i5-3317U işlemci ve 1.8GHz hızında çalışan çift çekirdekli Core i3-3217U işlemci seçenekleri ile geliyor.

1600MHz DDR3L düşük voltajlı 2GB/4GB RAM, 256GB/512GB SSD, Intel HD Graphics 4000 ekran kartı, WiFi, Bluetooth 4.0, WiDi teknolojisi, SDXC kart okuyucu, 2 x USB 3.0 girişi, 6-8 saate kadar kullanım süresi, microHDMI, arka aydınlatmalı chiklet klavye diğer özellikleri arasında.

Mayıs aylarında piyasaya sürüleceği tahmin edilen modellerin başlangıç fiyatı UX21A için 1050$, UX31A için 1100$ şeklinde belirlenmiş.

ASUS'un bütçe dostu olarak konumlandırdığı yeni Zenbook serisi ise UX32A ve UX32Vd modellerinden oluşuyor. 13.3 inçlik ekrana sahip modeller yine 1920 x 1080 IPS mat ekran opsiyonu ile geliyor. 

Ivy Bridge ailesine mensup Core i3-3217U, i5-3317U veya i7-3517U işlemci, opsiyonel Intel WiDi teknolojisi, 2GB/4GB RAM, 24GB SSD bellekli 500GB HDD, 6-8 saate kadar kullanım süresi, 18.3mm kalınlık ve 1.45Kg ağırlık şeklinde özellikler sunuyor. UX32Vd modeli 1GB NVIDIA GeForce GT620M grafik birimi ile Zenbook serisi içerisinde farklılaşıyor. UX32A ise paylaşımlı grafik birimine sahip.

Modellerin 800$-1100$ arasında değişen fiyatlarla yine Mayıs ayında piyasada olması bekleniyor.


12 Mart 2012 Pazartesi

LG Optimus Vu İnceleme Videosu

LG'nin Samsung Galaxy Note'a rakip olarak hazırladığı 5.0 inç boyutundaki Optimus Vu'yu Barcelona'da shiftdelete ekibi tarafından incelenmiş. Güzel bir inceleme olmuş...


4:3 ekran oranı ve 1024x768 piksel çözünürlüğe sahip olan telefon Qualcomm'un 1.5 GHz hızında çalışan çift çekirdekli MSM8660 işlemcisi ve Adreno 220 grafik işlemcisini kullanan Optimus Vu1GB RAM ve 32GB dahili hafızaya sahip.
WiFiWi-Fi DirectDLNAWiFi HotspotBluetooth 3.03G4G LTE,AGPS gibi kablosuz teknolojilere destek veren Optimus Vu1.3megapiksel ön kameraya ve 8 megapiksel arka kameraya sahip.
Saniyede 30 kare hızında, 1080p video kaydı yapabilen Optimus Vu, video kaydı sırasında LED flaşı açabiliyor.
Android 2.3.5 Gingerbread işletim sistemi ile gelen Optimus VuAndroid 4.0 güncellemesine yakın bir sürede kavuşacak. 2080 mAh bataryaya sahip olacak LG Optimus Vu, akıllı telefona yeterli şarjı verecek kapasitede gözüküyor.
Türkiye'de ilk olarak LG Optimus Vu'nun ön incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz.



9 Mart 2012 Cuma

Nokia'nın yıllık mali durum raporu açıklandı


ABD'de her yıl firmaların mali durumunu ve pazar risklerini resmi olarak sunduğu Güvenlikler ve Değişim Komisyonu - SEC'e, Nokia da kendi raporunu kısa süre önce gönderdi.

Genel anlamda finansal tablo ve gelecek mali risklerin tanımlanmasından oluşan rapora göre Nokia'nın 2011 yılını 1.4 milyar Avro zararla kapattığı görülüyor. 2010 yılında 1.3 milyar Avro kar ile karşılaştırıldığında büyük bir düşüş sözkonusu.

2011 yılında toplam satışlardan elde edilen gelir ise 38.6 milyar Avro oldu ve 339.8 milyon adet mobil telefon satışı gerçekleştirildi. 2010 yılında ise 349.2 milyon mobil telefon satışı ve 42.4 milyar Avro gelir elde edilmişti. Rekabetçi fiyata sahip rakipler ve çift SIM kart seçeneği sunan farklı modeller karşısında Nokia biraz geriledi.

Nokia'nın en çok gerileme yaşayan bölümü akıllı telefon bölümü oldu. 2010 yılını 103.6 milyon akıllı telefon satışıyla kapatan Nokia, 2011 yılında 77.3 milyon ünite satabildi. Üretim ağırlığının Symbian işletim sisteminden Windows Phone cihazlarına kayması ve yaşanan bu geçiş süreci Nokia'nın pazar payını kaybetmesine neden oldu.

Firmanın bu yıl karşılaşabileceği muhtemel tehdit olarak ise Lumia cihazlarındaki başarısızlığı gösteriliyor. Windows Phone cihazlarının başarılı olması geliştirici ve tüketici açısından benimsenme oranına bağlı olarak gerçekleşecek. Ayrıca Nokia-Microsoft ortaklığının ardından firmanın 150 milyon Symbian cihaz sözü de havada kaldı. Nokia Symbian platformuna 2016 yılına kadar destek verecek ancak cihaz üretimi konusunda grafiklerin aşağı seyrinin devam edeceği belirtiliyor. 

Nokia'nın başarılı sayılabilecek bölümü ise S40 cihaz departmanı olarak gösteriliyor. 1.5 milyar ünite satışını geride bırakan S40 bölümü bununla birlikte düşük kar marjı nedeniyle firmanın mali tablosuna büyük bir katkı yapamıyor.




8 Mart 2012 Perşembe

LG, dört işlemcili ilk smartphone’u LG Optimus 4X HD’yi pazara sundu



LG’nin Mobile World Congress’te tanıttığı smartphone’u Optimus 4X HD masaüstü deneyimini mobil platforma taşıyor.
NVIDIA 1.5GHz Tegra 3 işlemciyi True HD IPS ekran ile buluşturan ürün, kullanıcılara PC benzeri bir deneyim sağlıyor.
Konuyla ilgili olarak LG Mobile Başkanı ve CEO’su Dr. Jong-seok Park, “LG dünyanın ilk iki işlemcili smartphone’unu bundan tam bir yıl önce tanıtmıştı. Şimdi ise bir sonraki kilometre taşı olabilecek LG Optimus 4X HD’yi pazara sunuyor. LG Optimus 4X HD’yi özel kılan sadece hızı değil, mobil platformda kullanıcılara vaat ettiği HD multimedya deneyimi” dedi.
NVIDIA Tegra 3, yüksek standartta multimedya performansı sağlayan dünyanın ilk 4-PLUS-1™ dört çekirdekli mobil işlemcisi olma özelliği taşıyor. Ürün ayrıca stand by ve müzik playback gibi fonksiyonları karşılayan yüksek pil ömrüne sahip. Tegra 3’te bulunan 12 çekirdekli GPU, hız maksimum düzeye ulaştığında bile zengin bir görsellik ve yüksek düzeyde oyun deneyimi sunuyor. Tasarımıyla da göz dolduran LG Optimus 4X HD’nin yanları prizma görüntülü, kalınlığı ise 8.9 mm.
True HD IPS ekranıyla Optimus 4X HD, kullanıcılara parlak ve net yüksek çözünürlüklü görüntü sunuyor. 16 GB memory ve Android OS’un en son versiyonu Android 4.0 Ice Cream Sandwich’e sahip ürün, LED flash’lı 8-megapiksel BSI (Backside Illumination) Sensor kamerasıyla da dikkat çekiyor.

LG Optimus 4X HD Özellikleri:
o Chipset: 1.5GHz dört-çekirdekli işlemci (NVIDIA Tegra 3)
o Ekran: 4.7-inç (1280 x 720) True HD IPS
o Memory: 16GB eMMC ve 1GB LP DDR2
o Kamera: 8.0MP BSI Sensor (Rear) ve.3MP (Front)
o OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
o Pil: 2,150mAh


7 Mart 2012 Çarşamba

Lüks telefon üreticisi Mobiado, Grand Touch Aston Martin serisini duyurdu


Goldvish ve Vertu gibi üst gelir grubuna hitap eden cep telefonları hazırlayan Mobiado, Grand Touch Aston Martin serisini duyurdu.

Alüminyum, paslanmaz çelik ve safir kristal gibi materyallerin kullanıldığı Grand Touch Aston Martin, 123.3mm x 61.8mm x 14.4 mm ebatlarında ve batarya hariç 178 gram ağırlığında tasarlanmış. Dörtband GSM şebekesi ile HSPA alt yapısına destek veren akıllı telefona, 1 GHz saat hızında çalışan ARM Cortex-A8 işlemci, PowerVR SGX540 grafik birimi ve 512 MB RAM güç veriyor. 

Android Gingerbread işletim sistemini kullanan akıllı telefonda, 4.0-inç boyutunda - 480 x 800 piksel çözünürlüğünde Super LCD ekrana, 16 GB dahili flash belleğe yer verilmiş. Bluetooth 2.1, Wi-Fi ve A-GPS ile donatılan akıllı telefonun ön yüzünde VGA, arka yüzünde ise 5 MP kamera bulunuyor. Ana kameraya loş mekanlarda çekim için LED flaş ve otomatik odaklama özellikleri eşlik ediyor. Kameranın aynı zamanda WVGA çözünürlükte saniyede 30 kare video kaydı yapabildiği bildiriliyor.

Son olarak 1500 mAh'lik bataryaya sahip olan Grand Touch Aston Martin serisinin fiyatına dair bilgi verilmemiş. Ancak fiyatın pek çok kişinin bütçesini zorlayacağına kesin gözüyle bakılabilir.


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More