Recent Posts

BLOGUMA HOŞGELDİNİZ

LG Optimus 3D Ürün Ve Özellikleri

Dünyanın ilk 3 boyutlu cep telefonu olma özelliğini sağlayan Lg Optimus 3D gözlüksüz 3 boyutlu görüntülerin izlenmesini sağlayan ilk cep telefonu olma özelliğinide taşımakta.

SONY’DEN İNANILMAZ HOPARLÖR..!

Sony’den 360 derece dairesel ses ve Bluetooth kablosuz müzik akımı çığır açan haparlör.Sony,İphone akıllı telefondan veya ipod’dan gelen müzik ile bir odayı doldurmanın yeni ve eşsiz şıklıkta bir yolunu buldu.

LG, ANDROID 4.0'LI OPTIMUS U1'I HAZIRLIYOR.

2012'de pazara sunulacak LG Optimus U1'e ait resmi detayların CES '12 veya Mobil Dünya Kongresi '12'de açıklanması bekleniyor.

29 Şubat 2012 Çarşamba

MWC 2012: Android 2.3 işletim sistemli LG Optimus L3 detaylandı




Güney Kore'nin en büyük ikinci akıllı cep telefonu üreticisi LG Mobile, Optimus L3 modelini Mobil Dünya Kongresi kapsamında sergiledi.

102.6 mm uzunluğunda, 61.6 mm genişliğinde ve 11.85 mm kalınlığında tasarıma sahip olan Optimus L3, 800 MHz frekansında faaliyet gösteren Qualcomm MSM7225A platformundan güç alıyor ve Android 2.3 Gingerbread işletim sistemini kullanıyor.

GSM şebekesine ve HSPA (HSDPA: 3.6 Mbps) alt yapısına destek veren akıllı telefon, kamerasıyla 3 megapiksellik kareler yakalayabiliyor. 3.2-inç boyutlu 240 x 320 piksel dokunmatik ekrana ve 1 GBdahili depolama kapasitesine yer verilen akıllı telefonun kapasitesinin yetersiz kaldığı durumlarda microSD kartlar devreye giriyor.

Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0 ve A-GPS / S-GPS ile donatılan akıllı telefonda LG Mobile, 1500 mAh'lik bataryayı yeterli görmüş. LG Optimus L3'ün önümüzdeki nisan ayından itibaren satışa sunulması planlanıyor. 


28 Şubat 2012 Salı

Kızıl Hackerlar polisi hackledi!



Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün sistemine giren internet korsanları polise gönderilen ihbarları ele geçirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün bilgisayar sistemini hackleyen internet korsanları, güvenlik şubesine yönlendirilen bazı belgeleri ele geçirmeyi başardı.

Kendilerine ‘Kızıl Hackerlar’ adını veren korsanlar, şifresini kırarak girdikleri Ankara Emniyet Müdürlüğü bilgisayar sisteminden çaldıkları belgeleri internet sitelerinden "Polisin Gizli Belgelerini ve Muhbirlerini Açıklıyoruz!"  başlığıyla yayınladı.

Belgelerde bazı vatandaşların polise gönderdiği ihbarlara ilişkin yazışmaların olduğu görülüyor.

‘SİTE KAPATILSIN’
Olayı doğrulayan Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şifresi kırılan sistemin tıpkı 155 Polis İmdat hattı gibi internet üzerinde kurulan bir sistem olduğunu belirttiler.

Bilgisayar korsanlarının çaldığı belgelerin "çok gizli" olmadığını ifade eden yetkililer, bilişim suçları bürosunun failler konusunda araştırma başlattığını, sitenin kapatılması için de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na yazı yazıldığını söylediler.




27 Şubat 2012 Pazartesi

Çift sim kart destekli LG Optimus Link'e beyaz renk seçeneği eklendi



Güney Kore merkezli akıllı cep telefonu üreticisi LG Mobile, çift sim kart desteği ile Android 2.3 (Gingerbread) işletim sistemini bir araya getiren modeli Optimus Link'e siyah rengin ardından beyaz seçeneğini ekledi.

Beyazlara bürünerek dikkat çeken Optimus Link, hatırlatmak gerekirse 800 MHz saat hızında çalışan Qualcomm MSM7227T işlemci, 150 MB dahili flash bellek, 32 GB'a kadar microSD kart desteği (Kutu içeriğinde 2 GB'lık kart mevcut), dört band GSM (850, 900, 1800, 1900 MHz) şebekesi desteği, 3G, 3.2-inç boyutunda ve 320 x 480 piksel (HVGA) çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekran, otomatik odaklama özellikli 3 megapiksel kamera, Wi-Fi 802.11 b/g bağlantısı, DLNA, Bluetooth 3.0, A-GPS, 3.5 mm kulaklık girişi, FM radyo ve 1500 mAh batarya gibi teknik özelliklere ev sahipliği yapıyor.







24 Şubat 2012 Cuma

Sony, Xperia serisi akıllı telefonlar için Android 4.0 resmi beta sürümünü yayınladı


Yeni nesil akıllı telefonlarını önümüzdeki hafta başlayacak Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtması beklenen Sony Ericsson (ya da yeni oluşum ile Sony Mobile), Android 4.0 işletim sistemi için hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. İki ay kadar önce Xperia serisi akıllı telefonlar için Android 4.0 Ice Cream Sandwich sürümünün alfa versiyonunu yayımlayan Sony, bu defa daha olgun bir sürüm olarak Android 4.0 resmi beta sürümünü kullanıma sunmuş durumda.

Xperia arc S, Xperia neo V ve Xperia ray ile uyumlu olan beta aşamasındaki ROM'un henüz günlük kullanım için stabil olmadığı belirtilrken temel fonksiyonların çalıştığı ancak diğer taraftan aralarında Gmail ve Maps gibi uygulamaların olduğu Google servislerinin sertifika süreci gerektiği için bu sürümde yer almadığı ifade edildi. GSM modem ve FM Radyo gibi özelliklerin çalıştığı beta sınıfı ROM sürümünde en önemli güncellemeler olarak kullanıcı grafik arayüzündeki geliştirmeler, kilit ekranı ve Android 4.0 ile gelen Face Unlock özelliği gösterilmekte ki bu sondaki özellik sayesinde telefon, yüzünüzü algılayamaz ise eğer, açılış şifrenizi bilmeyen kullanıcıların kullanımına kapatılıyor. Sony tarafından garanti uyurusu yapılan ve sadece deneyimli geliştiricilerin kullanması için tavsiye edilen ROM'un detayları hakkında daha fazla bilgi için;

http://developer.sonymobile.com/wp/?p=5513 adresine uğrayın.







23 Şubat 2012 Perşembe

LG'nin 4 çekirdekli modeli LG Optimus 4X HD resmi olarak duyuruldu



LG'nin dün tanıttığı gözlüksüz 3D uyumlu modeli LG Optimus 3D Cube/Max'den sonra firma yine uzunsüredir merakla beklenen 4 çekirdekli diğer telefonunu da MWC 2012'yi beklemeden görücüye çıkardı.

LG Optimus 4X HD adını alacak model yılın ikinci yarısında Avrupa pazarına giriş yapacak. 4.7 inç büyüklüğünde 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde True HD IPS LCD ekran, 1.5GHz hızında çalışan 4+1 çekirdekli NVIDIA Tegra 3 yongada sistemi ve 1GB RAM telefona eşlik ediyor.

8.9mm inceliğe sahip modelde 2150mAh batarya gerekli gücü karşılıyor. 8MP otomatik odaklamalı LED flaşlı arka kamera, 1.3MP ön kamera, DLNA, MHL, 16GB depolama kapasitesi, Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi konfigürasyonu tamamlıyor.

Diğer detaylar ve fiyatlandırma politikası için LG, MWC 2012 fuarındaki standına meraklılarını bekliyor.

Daha önce internete sızan Optimus 3X modeli ile özellikler aynı. Ancak NFC ve HSPA+ desteğine yer verilmemiş. Bazı kaynaklar Optimus 3X modelinin ayrıca fuarda karşımıza çıkabileceğini belirtiyor. Optimus Vu, Optimus L-Style, Optimus 3D Cube/Max ve Optimus 4X HD modelleri ile LG firması bu yıl oldukça ses getireceğe benziyor.




22 Şubat 2012 Çarşamba

En küçük yazıcı piyasaya çıkıyor!



Xerox, yüksek performanslı ve tarihinin en küçük yeni nesi yazıcısını  piyasaya sürüyor.

Hi-Q LED teknolojili Xerox Phaser 3040, 89 dolarlık düşük satış fiyatı, dakikada 24 sayfa baskı hızıyla piyasadaki giriş seviyesi ürünlerin çıtasını yükseltiyor. Xerox Phaser 3040, ürün ömrü boyunca kullanılan “drum (tambur)” sayesinde düşük baskı maliyeti sağlıyor.

Xerox’un bugüne kadar ürettiği en küçük yazıcı olan Xerox Phaser 3040, istenildiğinde bir çantada taşınabilecek ağırlıkta. Xerox Phaser 3040, Hi-Q LED baskı motoru ile sınıfındaki lazer yazıcılara oranla daha sessiz ve daha az enerji ile çalışıyor.

Xerox Phaser 3040 Hi-Q LED yazıcı, 20,8 cm yüksekliği ile neredeyse bir A4 kağıdı büyüklüğünde ve sadece 4,6 kg ağırlığında. Giriş seviyesi ürünlere göre oldukça hızlı olan Xerox Phaser 3040 dakikada 24 sayfa yazdırma hızına sahip. Yeni Xerox Phaser 3040’ı emsallerinden ayıran bir diğer önemli özelliği ise düşük baskı maliyeti. Xerox Phaser 3040, ürün ömrü boyunca kullanılan “drum (tambur)” sayesinde çok düşük baskı maliyeti sağlıyor.

Çalışma alanının çok önemli olduğu, ekonomik bütçelerle hareket eden küçük ölçekli ofisler için geliştirilen Xerox Phaser 3040, yüksek kaliteyi ve düşük maliyeti bir arada sunuyor. Ultra kompakt tasarımlı yeni Xerox Phaser 3040, 1200 x 1200 dpi baskı çözünürlüğü ile metin ve grafiklerin yüksek kalitede basılmasını sağlıyor. 150 MHz işlemcisi, 64 MB standart belleği bulunan Xerox Phaser 3040’ın kağıt kapasitesi ise 150 sayfaya kadar çıkartılabiliyor. İlk çıktıyı 8 saniye içerisinde alan Xerox Phaser 3040’ın aylık baskı hacmi 30 bin sayfaya kadar varıyor.

Xerox Phaser 3040, Xerox’un yüksek kapasiteli baskı sistemlerinde kullandığı EA toner teknolojisine sahip. Üzerinde 100’den fazla patent bulunan EA toner daha keskin ve canlı görüntü kalitesi sunarken, baskı için geleneksel tonerlere oranla yüzde 20 daha az enerji harcıyor ve daha az atık üretiyor.

Hem PC hem de Macintosh ortamında çalışabilen, USB 2.0 bağlantısını destekleyen Xerox Phaser 3040, 89 Dolar + KDV tavsiye edilen fiyatı ve 2 yıl Xerox garantisi ile kullanıcılara sunuluyor.




21 Şubat 2012 Salı

LG E42C Monitör Ön İncelemesi



Öncelikle ürünün henüz piyasaya çıkmadığını belirtmekte yarar var. Satış fiyatı da henüz belirli değil. Ancak LG’nin fiyat politikasına baktığımızda çok yüksek fiyatlı bir ürün olmayacağını tahmin edebiliriz. 

E42C adıyla monitör skalasında yer alan ürün 2010 yılında piyasaya sürülen E40, 2011 yılında piyasaya sürülen E41 modellerinin 2012 nesli diyebiliriz. 

Türkiye’de farklı boyutlarda satışa sunulacak olan bu LED monitörde TN panel kullanılıyor. Ayrıca bu monitör 200 nit parlaklık ve 5M:1 kontrast değerine sahip. 

Monitörün çerçevesi ve arka yüzü bildiğimiz sıradan monitörlerin aksine dekoratif desenlere sahip. Aynı zamanda oldukça şık ve ince. Eagle-Eye güç düğmesi de tasarımının göz alıcı noktası. Arka yüzdeki kolay kablolama yerleştirimi de kullanıcıya sağlanan büyük kolaylık. 

Süper enerji tasarrufu kendisinden önceki E41 ile karşılaştırıldığında çok daha iyi ve diğer LED panellere göre %30 daha tasarruflu. 


Teknik Özellikleri


Tablodan da görüleceği gibi 5 ayrı boyut seçeneği bulunan E42C modelinde Türkiye piysasına 19”, 20”, 22” ve 24” boyutlarındaki modellerin gireceğini bekliyoruz. Bu modellerin özelliklerine baktığımızda 19” boyutundaki panelde 1366*768 çözünürlük oranı, 200 nits parlaklık değeri, mega DCR kontrast, 90/65 görüş açısı, D-Sub, DVI girişler mevcut. 

20” boyutlarındaki E42C’de ise ekran çözünürlüğü 1600*900 değerinde. Geri kalan teknik özelliklere baktığımızda 19”lik modelle tamamen benzerlik gösteriyor. 

E42C serisinin Full HD panelleri 22 ve 24” boyutunda olan E2242C, E2242TC, E2442C, E2442TC (iCafe) kodlu panelleri. 1920*1080p çözünürlük sunan bu paneller serinin en iyi modelleri diyebiliriz. 

Serinin tüm modellerinin en büyük handikabı HDMI bağlantı sunmaması. Bu da bize olumlu açıdan bakarsan uygun fiyatlı bir full HD monitör sahibi olmamızı kolaylaştıracak. Bu noktada şunu belirtmekte yarar görüyorum “Üzerinde hoparlör ya da ses çıkışı bulunmayan monitörlerde sağlanan DVI ve/veya DSub bağlantıyla elde edilen dijital görüntü HDMI kalitesinden farklı bir noktada değildir.” 








20 Şubat 2012 Pazartesi

1 milyon kişi cep'ten gol izledi!


Futbol heyecanını cep telefonu ekranlarına taşıyan Turkcell GollerCepte servisine üye futbolseverlerin sayısı 1 milyonu aştı. 

Yenilenen Turkcell Goller Cepte ile futbolseverler artık sadece maç sırasında değil, maç oynandıktan sonra da golleri ve maçın özet görüntülerini cepten izleyebilecek. 2011- 2012 sezonunda 65 milyon gol videosu izleten Turkcell Goller Cepte servisi yenilenen içeriğiyle cepte futbol keyfini çok daha üst seviyeye taşıyor.

Sezonda 65 milyon gol izlendi 
Goller Cepte servisi, takım başı haftalık 1.5 TL olarak ücretlendiriliyor. Gol ya da haftanın panoraması videolarını izlerken kullanılan data için ayrıca ücret alınmıyor. 2011-2012 sezonunda cepten izlenen gol sayısı ise 65 milyona ulaştı. Şu ana kadar Spor Toto Süper Lig'in en çok gol atan takımı olan Galatasaray, golleri en çok izlenen futbol kulübü oldu.

Cep'ten en çok Galatasaray'ın attığı goller izlendi
 2011-2012 sezonunda Süper Lig'de en çok izlenen 3 gol: 
1. Eboue (2011-2012 / GS 1 - FB 0) 
2. Simao (2011-2012 / BJK 1 - FB 0) 
3. Elmander (2011-2012 / GS 2 - FB 0)

2011-2012 sezonunda Süper Lig'de en çok izlenen 3 takım: 
1. Galatasaray 
2. Fenerbahçe 
3. Beşiktaş






17 Şubat 2012 Cuma

Nvidia Tegra 3 destekli LG X3'e ait olduğu öne sürülen benchmark sonuçları paylaşıldı



Güney Kore'nin en büyük ikinci akıllı cep telefon üreticisi LG Mobile'ın, dört çekirdekli Nvidia Tegra 3 işlemciye sahip olması beklenen ilk modeli X3'e ait olduğu öne sürülen benchmark sonuçları internette paylaşıldı.

Modaco tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde toplamda 4412 puan alan akıllı telefonun;

·         4.7-inç boyutunda ve 720 x 1280 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekran
·         16 GB dahili depolama kapasitesi
·         32 GB'a kadar microSD kart desteği
·         Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich işletim sistemi
·         4 çekirdekli Nvidia Tegra 3 işlemci (Tek çekirdek aktifken 1.5GHz, iki veya daha çok çekirdek aktifken 1.4 GHz)
·         8 megapiksel kamera
·         1.3 megapiksel ön kamera
·         2000 mAh batarya
gibi teknik özelliklerle gelmesi ve Barcelona'da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılması bekleniyor.





16 Şubat 2012 Perşembe

Beyaz renkli Nokia Lumia 900 için ön sipariş alımları başladı


Yaklaşık bir ay önce düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda lansmanı gerçekleştirilen Nokia Lumia 900'ün beyaz renkli versiyonu için ön sipariş alımları başladı. Negri Electronics, beyaz renkli Lumia 900 için sim kilitsiz 649,50$ fiyat belirlemiş. Ancak akıllı telefonun ne zamandan itibaren stoklara gireceğine dair herhangi bir bilgi bulunmamakta.

Merak eden okuyucularımız için Nokia'nın Windows Phone 7.5 Mango işletim sistemli modelinin teknik detaylarını gündeme getirirsek;

Dörtband GSM (850, 900, 1800, 1900 MHz) şebekesi desteği
HSPA (HSDPA: 21 Mbps, HSUPA: 5.76 Mbps) alt yapısı desteği
11.5 mm kalınlık
1.4 GHz saat hızında çalışan Qualcomm APQ8055 işlemci
Adreno 205 grafik birimi
512 MB RAM
16 GB dahili flash bellek
4.3-inç boyutlu 480 x 800 piksel dokunmatik kapasitif AMOLED ekran
Gorilla Glass
Wi-Fi 802.11n, GPS, Bluetooth 2.1
Carl Zeiss optikli 8 MP kamera, LED flaş, otomatik odaklama
720p video kaydı
1.3 MP ön kamera
MicroSIM kart desteği
1830 mAh batarya
göze çarpıyor.






15 Şubat 2012 Çarşamba

LG 'den Uzaktan Servis Hizmeti



Dünya'da değişim, yenilik ve kalite denince ilk akla markalardan biri olan LG, satış sonrası müşteri memnuniyetini arttırmak için Türkiye'de yeni bir uygulamayı kullanıcılarının hizmetine sunuyor. 
Peki nedir hizmet?
Cihazınızı LG teknik servislerine götürmeden Uzaktan Servis Hizmeti ile probleminizi halledebilirsiniz. Nasıl mı? LG çağrı merkezini( 444 6 543 ) arayıp LG teknik servisteki teknik ekiple iletişim kurarak. Çağrı merkeziyle görüştükten sonra telefonunuzun ana menüsündeki " RemoteCall" uygulamasını çalıştırarak Uzaktan Servis Hizmeti'ne başlayabiliyorsunuz.

Bu hizmetle LG teknik ekibi cihazı kendi bilgisayar ekranın görebiliyor, menüleri kontrol edebilebiliyor ve teknik destek sunabiliyor. Bu hizmet için tabiki cihazınızın interenete bağlı olması gerekiyor.
Bu hizmet tamamen güven koşulları altında gerçekleşmektedir. LG'nin teknik ekibi sadece kullanıcının izin verdiği menülere erişebilmekte. Kullanıcının özel bilgilerini içeren SMS ve Galeri gibi bölümlerine kullanıcı izni olmadan kesinlikle erişemiyor. 




14 Şubat 2012 Salı

LG Miracle modeline ait yeni bir görsel yayınlandı



LG'nin MWC 2012 fuarı için hazırladığı Windows Phone yüklü Miracle/Fantasy modeline ait internete sızan bilgileri sizlerle paylaşmıştık. Orta seviye akıllı telefon segmentine hitap edecek model LG'nin ilk Windows Phone 7.5 Mango yüklü modeli olma özelliğini taşıyor.

1GHz hızında çalışan Snapdragon işlemci, 4 inçlik parlak NOVA ekran, 8GB depolama kapasitesi, HSPA bağlantısı, yakın alan iletişimi  - NFC yongası, 5MP arka kamera, VGA ön kamera, 720p videokaydı gibi özellikler sunacağı iddia edilen LG Miracle modeline ait yeni bir görsel GsmArena sitesi tarafından internette paylaşıldı.

Arka kapağındaki uyarı yazısından prototip olduğu anlaşılan LG Miracle modelinin beklenenden daha ince olduğu görülüyor. Windows Phone logosu, ön ve arka kameralar, höparlör görselden seçilebilenler arasında. Telefon tasarımının oldukça başarılı olduğu da dikkatlerden kaçmıyor.

Herhangi bir değişiklik olmazsa LG Miracle modelinin MWC 2012 fuarından sonra satışına başlanacağı tahmin ediliyor.





13 Şubat 2012 Pazartesi

Acer'ın CloudMobile modeli tasarım ödülü aldı



Acer'ın CES 2012 fuarında tanıttığı NVIDIA Tegra 3 işlemcisine sahip Iconia Tab A510 ve A700 tablet modellerinin haricinde akıllı telefon segmentine dair iddialı bir hamlesi görülmedi. Ay sonundaki MWC 2012 fuarına hazırlık yaptığı bilinen Acer'ın üzerinde çalıştığı modellerden birisi de CloudMobile.

Bulut bilişimin artan önemini göz önüne alan Acer, AcerCloud adıyla kendi bulut bilişim altyapısına yatırım yapmaya başlamıştı. Bu altyapıyla kullanıcılar fotoğraf, video, müzik gibi kişisel içeriklerini bulut sunuculara yükleyerek internete bağlı herhangi bir yerden erişebiliyor ve cihazlarına yükleyebiliyor.

Acer'ın bu altyapıyı destekleyen ilk akıllı telefonu CloudMobile. CloudMobile ile kullanıcılar bulut sunculara kişisel içeriklerini yükleyebiliyor veya indirebiliyor. Dökümanlarını bulut depolama üzerinde düzenleyebiliyor, AcerPrint ile yazıcıdan çıktısını alabiliyor. Ayrıca yükledikleri müzik koleksiyonlarını da herhangi bir yerden dinleyebiliyor. 

Acer CloudMobile'ın özellikleri hakkında kesin bilgiler yok. Android 4.0 yüklü olacağı tahmin edilen model 4.3 inç HD ekrana, 1cm'den ince kasaya, Dolby ses sistemine ve yuvarlatılmış kenar hatlarına sahip.

Acer dün yaptığı basın duyurusuyla CloudMobile modelinin ürün tasarım kategorisinde  iF ödülü almaya hak kazandığını duyurdu. 1953 yılından beri dağıtılan ödüller Almanya Uluslararası Tasarım Forumu tarafından belirleniyor. Verilen ödüller tasarımdaki kalitenin işareti olarak gösteriliyor.

Acer'ın Iconia Smart S300 modeli de geçen yıl Computex Tasarım ödülüne layık görülmüştü. Acer CloudMobile modeli MWC 2012 fuarında ilk kez görücüye çıkacak ve 2012 3. çeyrekte tüketiciyle buluşacak.


donanimhaber.com


10 Şubat 2012 Cuma

SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYENİZ BEST FM'DEN


14 Şubat'ta sevgilinizle iletişiminiz kopmasın diye birbirinden güzel LG telefonlar sizin olabilir.
14 Şubat'ta sevgilinizle doya doya konuşabileceğiniz "Akıllı özelliklerin şıklıkla birleştiği LG Optimus SOL" ve "Performansın tasarımla bir araya geldiği LG Optimus HUB" sizlerin olabilir.
Bu birbirinden güzel akıllı telefonları kazanmak için tek yapmanız gereken Sevgililer Günü'nde Best FM dinlemek.
14 Şubat'ta sabahtan akşama kadar bütün programlarımızı takip edin her programda şansınızı deneyin ve bu güzel LG'lerden bir tanesi sizin olsun.

Radyonuz açık olsun...




9 Şubat 2012 Perşembe

Jabra ödüle doymuyor!


“Bluetooth kulaklık” deyince akla ilk gelen marka Jabra, ödülleri kucaklamaya devam ediyor. Jabra, 2011’in son çeyreğini ödüllerle ve başarılı test sonuçlarıyla kapattı.

Ses, konfor ve kulaklık kelimelerinin bütünleşmiş hali olan Jabra, kullanıcılarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Marka olmanın 2 altın kuralını, kaliteyi ve güveni bir arada sunarak uluslararası ödülleri almanın haklı gururunu yaşıyor. 

“En İyi Ses” ödülü Jabra BIZ 2400’e
Bu ödüllerden ilki, Jabra BIZ 2400’ün aldığı “Çağrı Merkezlerinde En İyi Ses 2011” ödülü. İspanya’nın en önemli ve tanınan sektörel dergilerinden biri olan “Contact Center”, 28 Eylül 2011 tarihinde, çağrı merkezi ortamlarında gösterdiği üstün performansı ve ses kalitesiyle Jabra BIZ 2400’ü “Çağrı Merkezlerinde En İyi Ses 2011” ödülüne layık buldu. Jabra BIZ 2400, fevkalade ses netliği sağlayan neodim hoparlörleri ve arka plan seslerinin karşı tarafa gitmesini önleyen üstün gürültü engelleme özelliği sayesinde ödülü kazandı. Jabra BIZ 2400, aynı zamanda piyasada hiçbir üründe olmayan 360 derece dönebilen mikrofon kolu ve 3 yıl garanti süresiyle de rakipsiz. 

Tasarım harikası
Jabra’ya ikinci ödül ise Almanya’dan geldi. Ürün tasarımlarının ödüllendirilmesi konusunda dünyanın en önemli 3 ödülünden biri olan “iF Ürün Tasarım” ödülü, Jabra SPEAK 410’un oldu. Kendi alanlarında uluslararası üne sahip bir grup uzman tarafından değerlendirilen Jabra SPEAK 410, tasarım kalitesi, yenilikçilik seviyesi ve fonksiyonelliği ile 2002 yılından bu yana “iF Ürün Tasarım” ödülünü kazanan 5. Jabra ürünü oldu. Güncel tasarım alanında zirvedeki yerini bir kez daha garantileyen Jabra, bundan böyle üstün tasarım kalitesinin ve dünya markası olarak tanınmış değerinin bir ifadesi olarak SPEAK 410 üzerine de “iF” mührünü ekleyebilecek. Jabra daha önce “iF Ürün Tasarım” ödülünü GO™ 6400, GN 9350, GN 9120 ve GN 2100 serileriyle kazanmıştı. 25 Ekim 2011 tarihinde duyurusu yapılan ödül Jabra’ya, 10 Şubat 2012 tarihinde Münih’te BMW World Kompleksi’nde yapılacak “iF Tasarım” ödülleri gecesinde takdim edilecek.

En kalitelisi Jabra PRO 900 
Jabra, aldığı ödüllerin yanı sıra binden fazla PRO 900 kulaklık setinin, Gold Partner testindeki başarısı sayesinde kalitesini bir kez daha ispatlamış oldu. Test katılımcılarının %93’ü Jabra PRO 900 serisinin kalitesinden, başkalarına önerecek kadar memnun kalırken, %90’ı ise ürün kurulumunun çok kolay olduğunu belirtti. %87’si de ses kalitesini hayrete düşürecek kadar yüksek buldu. Jabra PRO 900 kablosuz kulaklık seti, arka plan seslerinin karşı tarafa gitmesini önleyen üstün gürültü engelleme özelliğini, kablolu kulaklık fiyatına sunmasıyla ön plana çıkıyor. 120 metreye kadar kapsama alanı, 8 saate kadar konuşma süresi, ergonomik yapısı ve farklı takma stil seçenekleri de ürünün artılarını oluşturuyor.



8 Şubat 2012 Çarşamba

EDWARD NORTON VE DARİA WERBOWY LG PRADA 3.0′IN YÜZLERİ OLDU.




LG ve Prada, aktör Edward Norton ve model Daria Werbowy’i yeni akıllı telefonları LG Prada telefon 3.0’ın global reklam kampanyası yüzleri olarak seçtiklerini ilan etti. Dünyaca ünlü isimlerin fotoğrafları İngiliz moda fotoğrafçısı David Sims tarafından çekildi. LG Prada telefon 3.0, iki firmanın işbirliğinden doğan üçüncü telefon ve her iki firma için de çok önemli bir tasarım örneği.

Bu yeni ürünün reklam kampanyasında Primal Fear, American History X, Kingdom Of Heaven ve Fight Club gibi filmlerle dünya çapında ün kazanmış aktör Edward Norton yer alacak. Sayısız filmde başrol oynadığı gibi birçok filmde de yazar ve yönetmen olarak yer alan Edward Norton, The Incredible Hulk gibi tüm dünyada dikkat çekmiş filmlerin sahne arkasında görev alıyor. Edward Norton’a eşlik eden diğer bir isim ise, PRADA ve başka birçok önde gelen moda evlerinde çalışan Daria Werbowy. 


LG Prada telefon 3.0 reklam yüzü seçilen her iki isim de, bu yeni telefonun ardında yatan en değerli özellikleri yansıtıyor; şık görünüm ve akıllı işlevsellik. Kendi alanlarında dünya çapında isim yapmış olan bu iki yıldız, tarz ve özgünlük arasındaki kültürel dengeyi sağlayabilen seçkin kişiler. Edward Norton Oscar Ödülü’ne aday gösterilmiş bir aktör ve Werbowy ise sadece bir sezonda gerçekleştirilen moda defilelerinde en çok açılış ve kapanış catwalk yürüyüşü rekorunu elinde tutan ve son zamanların en çok kazanan modeli olarak anılıyor. 



LG Mobil İletişim Bölümü Başkanı ve CEO’su Jong Seok Park, LG Prada telefon 3.0’ın reklam yüzü seçimi hakkında şu yorumu yapıyor: “LG ailesi olarak, yeni akıllı telefonumuzu piyasaya sunarken, böylesi yetenekli ve başarılı isimlerle yola çıkmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Her iki isim de LG Prada telefon 3.0’ın özünü stil ve kültür ile birleştirerek akıllı telefonların arkasında yatan tüm özelliklerini başarıyla hayata aktarıyor.”
Edward Norton ise bu konuda “PRADA ve LG ile aynı anda çalışabilme imkanını yakalamak benim için büyük bir mutluluk oldu. Hem PRADA hem de LG, kusursuz olmalarının yanı sıra kendi alanlarında en yenilikçi ve saygı duyulan markalar.” yorumunu yaptı.
LG Prada telefon 3.0; PRADA’nın kendine has stilini, LG’nin yenilikçi teknolojisi ile birleştirerek, 4.3 inç ve 800-nit özellikleriyle dünyanın en büyük ve en parlak ekranını sunuyor. PRADA’nın temiz ve keskin dizayn felsefesiyle üretilen telefonların komple parlak dokunmatik ekranı ve PRADA’nın imzası haline gelen Saffiano desenli arka tarafı, siyah rengin klasik şıklığıyla tamamlanıyor. Her detay sade bir şıklık yaratmak için özenle işlendi. 8.5 mm’lik derinliği ile optik inceliğin artırılması yeterince etkileyiciyken, yeni telefonların bir de LG’nin imzası olan Floating Mass Technology ile donatılıp, minimal tuşlarla da tamamlanması bu özel modele zarif bir bütünlük kazandırıyor.
Çarpıcı olduğu kadar işlevsel de olan LG Prada telefon 3.0, 1.0 GHz Dual Core/Dual Channel, yüksek hızda performans sergilemek için özel olarak yaratıldı. Dual-band Wi-Fi özelliği ise internette sörf keyfini kesintisiz ve tatmin edici bir hıza çıkartıyor.










7 Şubat 2012 Salı

iPhone 4S dondu kaldı!


Cepler 0'ın altındaki soğuklara dayanıklı mı?

iPhone 4S'in sonuncu olduğu bu ilginç testi kazanan cepler bakın hangileri oldu...

Cep telefonlarımızı ne kadar soğukta kullanabiliriz? Apple'a göre iPhone'u 0 santigrat derecenin altındaki sıcaklıklarda kullanmamamız gerekiyor. Yani geçtiğimiz günlerde yaşadığımız soğuklarda, iPhone'umuzu dışarı çıkarmanın sorumluluğu bize aitti. HTC ve Nokia ise kılavuzlarında bu konuya değinmiyor. Samsung cepleri ise -20 derecede kullanmanız mümkün.

Cep üreticilerinin bu iddialarının ne kadar gerçek olduğunu sınamak isteyen NetworkWorld, birtakım cepleri çeşitli sıcaklıklarda sınadı. İşte testten elde edilen sonuçlar.

İlk düşen iPhone 4S: iPhone 4S, 0 derecede normal bir şekilde çalışırken Nokia N9 ve iPhone 4S -5 derecede sorun çıkarmaya başlıyor. iPhone 4S SIM kart hatası verirken, Nokia N9 pilinin boş olduğunu düşünmüş. iPhone 4S, -10 derecede ise pilinin bittiğini söylemiş ve kapanmış.
LCD ekranlı tüm ceplerin bu sıcaklıklarda sorun çıkardığı, AMOLED'lerin soğuğa çok daha iyi dayandığı ortaya çıkmış.

Normal cepler ve bu akıllı cepler soğukta başarılı

Testin diğer bir sonucu, "akıllı olmayan", normal ceplerin -25 dereceye kadar herhangi bir sorun çıkarmadığı olmuş. Bu sıcaklıkta neredeyse hiçbir akıllı cep çalışmayı başaramıyor.

Bununla birlikte Samsung'un akıllı cepleri, -30 derecede bile çalışmaya devam edebilmiş. Finlandiyalı mühendisler kadar soğuk görmeyen Koreli mühedislerin telefonlarının Nokia'yı geçmiş olması size ilginç gelebilir. Galaxy S II'nin test sırasında -35 dereceye kadar kapanmadığı söyleniyor.
Bazı normal cepler de -35 derecede çalışmayı sürdürebilmiş (LCD ekranları yavaşlasa da). Ancak -40 dereceye hiçbir cep dayanamamış. Soğuklara en iyi dayanan normal cepler, Nokia'nın ucuz cebi C1-01 ile beş yaşındaki Nokia E65 olmuş.

Peki cepler neden soğukta çalışmıyor?

Sıcaklık belirli bir seviyenin altına düştüğünde pil içerisindeki kimyasal reaksiyon yavaşlıyor ve pilin sağlayabildiği akım azalıyor. Voltaj belirli bir seviyenin altına düştüğünde ise telefon, pilin tamamen boşaldığını düşünüyor ve kapanıyor.

Soğuk, ekranı nasıl etkiliyor?
LCD ekranlar üç katmandan oluşur. Likit kristaller, polarize filtreler ve elektrotlar arasında yer alırlar. İnce film transistörü (TFT), ekranın arkasında yer alır ve pikselleri denetler. Sıcaklık düştüğünde likit kristallerin akışkanlığı azalır. Sıcaklık -10 dereceye düştüğünde, akışkanlık 2-3 kat azalır. Bu ise pikselin soğukta daha yavaş renk değiştirmesi anlamına gelir. Böylece LCD ekran, soğukta yavaş çalışıyormuş gibi görünür ve ekranda "hayaletimsi" efektler oluşabilir.
AMOLED ekranlarda renkler, organik ışık yayıcı diyotlar içinde organik maddelerle oluşturulur. AMOLED'de kikit kristallerin bulunmayışı, soğukta daha iyi çalışmalarını sağlar.


veteknoloji


6 Şubat 2012 Pazartesi

LG’NİN YENİ BLU-RAY SÜRÜCÜSÜ: BP40NS20



Güney Kore kökenli ünlü elektronik cihaz üreticisi olan LG firması, BP40NS20 olarak isimlendirdiği taşınabilir Blu-Ray yazıcısının resmi tanıtımını gerçekleştirdi. Önümüzdeki hafta içerisinde Avrupa pazarına merhaba diyecek olan LG BP40NS20, 3D Blu-Ray ve BDXL desteği sunarken, çizilmelere karşı özel bir kaplama ve 4 Megabayt tampon belleğe sahip yapısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Veri aktarımını USB 2.0 arayüzü üzerinden sağlayan Blu-Ray sürücüsü, LightScribe teknolojisi sayesinde medyaların üstünde etiketleme yapabilen cihaz çeşitli medyalara göre ise şu hızlarda kayıt gerçekleştirebiliyor. Blu-Ray sürücüsünün 6x BD-R, 2x BD-RE, 8x DVD-R/+R/+RW, 6x DVD-RW, 5x DVD-RAM, 24x CD-R/CD-RW, 6x BD-R, 2x BD-RE, 8x DVD-R/+R/+RW, 6x DVD-RW, 5x DVD-RAM, 24x D-R/CD-RW hızlarını desteklediği bildirilirken ürünün fiyatının ise 109 Avro olduğu açıklandı.









3 Şubat 2012 Cuma

LG, Android 4.0 destekli P880 ve P700 cihazlarını bu ay piyasaya sürebilir

İtalyan blog sitesi HDBlog tarafından yapılan haberde LG’nin yeni telefonları P880 ve P700 ün spesifikasyonları verildi. Dünya elektronik devinin yeni smartphoneları bu ayın sonunda Barcelona’da yapılacak Mobile World Congress (MWC) fuarında kullanıcıların beğenilerine sunulacak. P700 640x480 çözünürlüğe sahipken, P880 720p HD görüntü desteğine sahip olacak. P700 dün düşük çözünürlük desteği, cihazın hardware bir klavye ile piyasaya çıkma olasılığını güçlendiriyor.
Her iki smartphone, 1GB ram ve 1GHz çift çekirdekli OMAP4430 işlemciye sahip olacak. 





Yukardaki resim henüz doğrulanmadı, bu yüzden gerçek modelleri temsil etmiyor. Ancak telefonların buna benzer bir dizaynda olacağı söylenebilir.





Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More