Recent Posts

BLOGUMA HOŞGELDİNİZ

LG Optimus 3D Ürün Ve Özellikleri

Dünyanın ilk 3 boyutlu cep telefonu olma özelliğini sağlayan Lg Optimus 3D gözlüksüz 3 boyutlu görüntülerin izlenmesini sağlayan ilk cep telefonu olma özelliğinide taşımakta.

SONY’DEN İNANILMAZ HOPARLÖR..!

Sony’den 360 derece dairesel ses ve Bluetooth kablosuz müzik akımı çığır açan haparlör.Sony,İphone akıllı telefondan veya ipod’dan gelen müzik ile bir odayı doldurmanın yeni ve eşsiz şıklıkta bir yolunu buldu.

LG, ANDROID 4.0'LI OPTIMUS U1'I HAZIRLIYOR.

2012'de pazara sunulacak LG Optimus U1'e ait resmi detayların CES '12 veya Mobil Dünya Kongresi '12'de açıklanması bekleniyor.

29 Aralık 2011 Perşembe

Bu telefonlar daha da akıllandı!

Apple'ın ilk iPhone'u üretmesinin ardından popüler hale akıllı telefonlar artık çift çekirdek sayesinde daha akıllı, daha becerikli oldu.İlk modellere göre çok hafif olmayan yeni nesil akıllı telefonların perfomansının yanısıra görüntü kapasitesi ise daha iyi hale getirildi.BBC Focus Ultimate Gadget isimli dergide yer alan habere göre, işte son zamanların en süper akıllı telefonları:


LG Optimus 2x :
Avantajları: Dünyanın ilk çift çekirdekli akıllı telefon modeli olarak lanse edilen Optimus 2X, hızlı ve rahatça işlem görüyor. Mükemmel bir kaliteye sahip cihaz ve 4 inç (800x480 piksel) boyutunda birinci sınıf ekran kullanıyor. Piyasadaki diğer rakipleriyle karşılaştırıldığında kelepir olan telefonun fiyatı 1300 Liradan başlıyor.

Dezavantajları: 8 MP kamera özel bir şey değil ve rakipleri daha ince (10,9 mm) ve hafif (139 gram). Sadece Android 2,2 yüklenmiş, ancak gelen tepkiler nedeniyle sürüm 2,3'e yükseltildi.


Motorola Atrix:

Avantajları: Atrix diğer telefonlara göre benzersizdir. Hızlı performansı ve keskin 4 inç (540x960 piksel) ekranıyla güçlü bir süper telefon. Opsiyonel olarak 300 dolara satılan dizüstü istasyonuna taktığınızda telefonunuzu bilgisayara dönüştürebiliyorsunuz. Cihaza özel Linux işletim sistemi ile Firefox diz üstü web browser'ı bulunuyor.

Dezavantajları: Atrix pahalı ve dizüstü kiti de sizin için önemli bir ekstra masraftır. Kamerası, boyutu (11 milimetre) ve ağırlığı (135 gram) ise ortalamadan daha iyi değildir. Türkiye'ye resmi olarak henüz getirilmeyen cihazın Amerika fiyatı ise 450 dolar civarında.


Samsung Galaxy S2:
Avantajları: Son derece ayrıntılı telefon, 800x480 piksel ve 4,3 inç süper AMOLED ekran görüntüsüyle, hızlı performansıyla ve güçlü 8 MP kamerasıyla övünüyor. Cihaza Android 2,3 standart olarak yüklenmiş. Çok ince (8,5 milimetre) ve hafiftir (116 gram).

Dezavantajları: Telefon hafif olabilir, ancak 125x66 milimetrelik ebatlarıyla avuç içine sığmakta biraz zorlanıyor.


iPhone 4S:


Avantajları: A5 çipindeki iki çekirdek, iki kata kadar daha fazla güç ve yedi kata kadar daha hızlı grafik performans sağlıyor. Daha yüksek çözünürlükteki kameraya, daha net bir ekrana ve milyonlarca alternatif telefon uygulamalarına sahip olan süper telefon halen piyasaya hakim.

Dezavantajları: Fiyatı rakipleri arasında en pahalılar arasında. Depolama alanı ise 32 GB'ı aşamayacak gibi görünüyor.


Nokia Windows Phone:
Avantajları: Nokia'nın ilk Windows telefonları çift çekirdek 1.2 GHz chipset ile lanse edilecek. Microsoft'un ipeksi pürüzsüz platformu yine çok iyi görünecek. Nokia bir kamera uzmanıdır, bu nedenle iş fotoğrafa gelince bunun da bir zevk olması bekleniyor.

Dezavantajları: Windows Phone halen genç bir işletim sistemine sahip ve rakiplerinin uygulama alternatifleri karşısında eksik kalıyor. Ayrıca, Nokia'nın en çok satan ürünü telefonlar oldukça hayal kırıklığına uğrattığı ispat edildi. Bu nedenle bu sefer üzerindeki baskı çok fazla.


HTC Sensation:
Avantajları: Akıllı telefonlar içinde diğer bir performans şampiyonu ise Android 2,3 yüklü olan HTC Sensation'dur. Bu telefonun (540x960 piksel) 4,3 inç büyüklüğündeki ekranı kırılmayan, çizilmeyen bir teknolojiyle (Gloria Glass) yapılmıştır. Bu da sağlam olduğu anlamına geliyor. HTC Sensation en iyi kişiye özel Android arayüzüdür.

Dezavantajları: Sensation mevcut süper akıllı telefonların en geniş (11,3 milimetre) ve en ağır (148 gram) telefonudur. Cihazın en büyük dezavantajları ise yetersiz kamerası ve 1.600 lira gibi fiyatıyla en pahalı modellerden biri olması.


CAYLAK PROFESOR

Corsair Voyager GT 32 GB

     Kullanılan video, müzik, resim ve oyun dosyalarının git gide kabarmasıyla, bu tip verilerin taşınması da zorlaşıyor. Eskiden 1 GB'lik belleğimizin içerisine videolarımızı doldurabiliyorken, artık 2 - 3 tane sıkıştırabiliyoruz. Bu durumda hem daha hızlı, hem de daha geniş bir depolama alanı sunan USB belleğe ihtiyaç duyuluyor. Corsair'in üst seviye Voyager GT model belleği, işimizi görecek gibi...

      Lastikten bir dış malzemeye sahip olan Voyager GT 32 GB, 40 g darbe şiddetine kadar dayanıklı. 40 g darbeyi de sağlayıp bu ürüne kapağı kapalıyken zarar verebilen biri varsa zaten diyecek bir şeyimiz yok. Ofiste yaptığımız denemelerde, var gücümle duvara fırlatmama rağmen bir şey olmadı merete. Ayrıca ürün, suya da dayanıklı.
Ürünün kapağı, arka tarafına takılacak bir şekilde tasarlanmamış maalesef. Bu durumda kapağın kaybolması muhtemel.

      USB 3.0 desteği ile son derece yüksek okuma ve yazma hızlarına ulaşabilen Voyager GT, yaptığımız testlerde okumada 150 MB sınırına çok yaklaşarak beğenimizi kazandı. Yazma hızları ise 44 - 45 MB seviyesinde kaldı. Kaldı dediğimize bakmayın, her haliyle çok yüksek rakamlar bunlar. İlginçtir, sitesinde yazan değerler daha düşük. Özellikle okuma hızı konusunda Voyager GT çok başarılı.

     200 lira seviyesine hem 32 GB depolama alanı, hem yüksek performans, hem de anlamsız derecede yüksek dayanıklılık getiren Corsair Voyager GT, tercih edilesi bir ürün. Şu sıralar bir USB bellek almayı düşünüyorsanız, seçenekler listenizin üst sıralarında Voyager GT'ye yer verebilirsiniz.

Depolama alanı: 32 GB

Arabirim: USB 3.0

Okuma hızı: 135 MB/s

Yazma hızı: 41 MB/s

Darbeye dayanıklılık: 40 g





28 Aralık 2011 Çarşamba

LG'NİN AKILLI TELEFONLARI İÇİN ANDROİD 4.0 YOL HARİTASI DETAYLANDI

     Google'ın işletim sistemi Android'in yeni sürümü Ice Cream Sandwich'in resmi olarak yayınlanmasından sonra ilk etapta güncellenecek cihaz bilgileri veren üretici firmaların yol haritaları da detaylanmaya başlıyor.

     Üst seviye Android cihazlarıyla akıllı telefon pazarının iddialı oyuncularından birisi olan LG, daha önce Optimus 2X, Optimus Black, Optimus 3D ve Optimus LTE modellerinin ICS güncellemesi alacağını duyurmuştu. Şimdi ise yine resmi bir açıklamayla güncelleme zamanı da bildirildi.

     LG, ICS güncellemelerine 2012 ikinci çeyrek itibariyle başlayacak. Optimus 2X, Optimus LTE ve LG Prada 3.0 modelleri ilk dalgada yerini alacak. 

    İkinci dalga güncelleme ise 2012 3. çeyrekte başlayacak. Bu dalga içerisinde Optimus 3D, Optimus Black, Optimus Big ve henüz açıklanmayan birkaç model daha olacak. Böylece LG'nin üst seviye Android cihaz serisi ICS güncellemesinden yararlanmış olacak. Firma mümkün olan tüm modellere ICS güncellemesi yayınlamak istediklerini belirtmişti.

    Bu cihazların ABD versiyonu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil.

Full HD Lamborghini!

           Notebooklarındaki Lamborghini tasarımlarını netbooklarına da uygulayan ASUS, VX6S modelini Ocak ayında Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. 

       12.1-inç büyüklüğünde, 1366 x 768 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip olan Lamborghini VX6S, gücünü Intel’in yeni nesil Atom platformu Cedarview ile yansıtıyor. Siyah, turuncu renkleri ve Lamborghini Avendator LP700 tasarımı ile bir hatchback otomobil görüntüsüne sahip olan VX6S’in müzik sistemi de otomobil ses sistemlerini aratmıyor; ASUS’un yeni multimedya bilgisayarlarında kullandığı Bang & Olufsen ICEpower® teknolojisi ile daha geniş ses frekans aralığında diğer netbookların ötesinde bir ses performansı sunuyor.

       ASUS Lamborghini VX6S sadece dış görüntüsü ve performansıyla değil, kullanıcıların rahatlığını da düşünerek fark yaratıyor. Touch-pad’in her iki yanındaki avuç yaslama alanlarında deri malzeme kullanarak daha konforlu bilgisayar keyfi yaşatıyor.

Full HD Lamborghini

       Multimedya ve veri yönetimleri konusunda da hızı USB 3.0 ile hissettiren VX6S, HDMI bağlantısı sayesinde HDTV’lerde 1080p full HD video oynatabiliyor. Lamborghini Aventador LP700 tasarıma sahip VX6S, ASUS’un kendi yazılımları sayesinde de hem eğlenceyi hem de işi bir arada tutuyor. LocaleMe yazılımı sayesinde lokasyon ve güzergahınızı Lamborghini ile belirlerken, @Vibe yazılımı ile de ASUS’un aplikasyon marketine ulaşabiliyorsunuz.

Windows’u açmadan internete girin

       VX6S’de USB 3.0 gibi yeni teknolojilere de yer veren ASUS, 4GB’a kadar çift kanal DDR3 bellek desteği sunuyor. Ayrıca, ASUS’a özel hazır ve en hızlı işletim sistemi olan Express Gate’i bünyesinde barındıran VX6S, Windows’u açmadan internete girmenizi sağlıyor. USB Charger+ yazılımına da sahip olan VX6S, bilgisayarınız kapalıyken de usb aracılığı ile cihazlarınızı şarj ediyor.

ÖZELLİKLER

• 12.1-inç'lik (1366 x 768) LED arka aydınlatmalı ekran
• Intel Atom D2700 (2.13 GHz) çift çekirdekli işlemci
• Instant On özelliği ile 2 saniyede uyanabilme
• ASUS Super Hybrid Engine (SHE) sayesinde 19 güne kadar bekleme süresi
• AMD Radeon HD 6470M grafik kartı (1GB DDR3 video belleği)
• 320/500/750GB sabit disk seçenekleri (5400 rpm) +3GB'lık ASUS WebStorage bulut depolama alanı
• 1/2/4GB DDR3 SO-DIMM Bellek
• USB Charger+ özelliği ile kapalıyken de USB’den şarj edebilme
• Ethernet, Wi-Fi ve Bluetooth 3.0 bağlantıları
• Çoklu kart okuyucu, Bang & Olufsen ses sistemi, 2 tane USB 3.0 bağlantısı, HDMI çıkışı
• 6-hücreli batarya

27 Aralık 2011 Salı

Ultrabook Nedir ?

      Yeni nesil dizüstü bilgisayar olarak adlandırabileceğimiz ultrabooklar, bilindiği üzere Intel'in çeşitli kurallarına göre oluşuyor. Yani firmalar, Intel'e ultrabook isminin kullanımı için para ödeyerek istediği cihazı üretemiyor. Bu konuda Intel'in firmaları uymakla yükümlendirdiği çeşitli kurallar var.

    Geçtiğimiz günlerde Kemerburgaz'da gerçekleştirilen Intel etkinliğinde bahsedilen konulardan biri de, bir dizüstü bilgisayarın "ultrabook" ön adını alabilmesi için hangi kurallara uygun olması gerektiğiydi. Bunların bir kısmı biliniyor olsa da, bilinmeyenler ile birlikte hatırlatmış olalım.

   Bu kurallardan ilki, Intel'in 2. nesil Core işlemcilerini içermeleri. Zaten Intel'in oluşturduğu konseptte farklı bir işlemci markası görmek ilginç olurdu. 2. nesil Core işlemcileri ise, kullanıcılara daha yüksek performans ve pil ömrü sunabilmek amacıyla zorunlu tercih ediliyor :)

   Ultrabookun belki de en dikkat çekici özelliği olan kalınlığı da belirli kurallara oturtulmuş. 14 inçten küçük boyutlarda ekrana sahip olan modeller maksimum 18 milimetre kalınlığa sahip olabilirken, bu ölçü daha büyük modellerde 21 milimetreye çekilmiş. Hem tablet, hem ultrabook işlevi görebilen hibrit modellerde ise bir kaç milimetreye daha izin verildiği, anlatılanlar arasında.

   MobileMark 2007 ile yapılan ölçümlerde pil ömrünün 5 saati geçmesi gerekliliği de kuralların arasına eklenmiş durumda. Intel, üreticilere 8 saati aşmalarını öneriyor.Ultrabookun yine en dikkat çekici özelliklerinden biri olan hızlı açılmaları, içerdikleri SSD depolama birimleri sayesinde mümkün oluyor. S4 durumundan uyanma süresinin 7 saniyenin altında olması, Intel'in aradığı kriterler arasında.

   Bunların yanısıra, BIOS veya Firmware içerisine entegre güvenlik uygulamalarının ve donanımlarının da bulunması gerekiyor. Identity Protection, yani kimlik koruma özelliği ile internet üzerinden kredi kartı aracılığıyla alışveriş yapılırken büyük avantaj sağlıyor. Kredi kartını ultrabook üzerine yaklaştırarak gerçekleştirebildiğiniz güvenli alışveriş, Intel'in olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

   Ayrıca ultrabookun çalınması durumunda, istediğimiz takdirde internet üzerinden kilitleyip mesaj atabiliyor olmamız, ultrabooku tercih etme sebebiniz olabilir. "İnternete bağlanmazsa ne yapacağız canım..." dediğinizi duyar gibiyim. Cihazlar, kendilerini internete 2 - 3 gün bağlanmamaları halinde kilitleyebiliyorlar.


İran öyle birşey üretti ki!

İran, çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük bir casus mikrofon geliştirdiğini açıkladı.

     Nurşirvani Teknoloji Üniversitesi bilimadamları tarafından geliştirilen mikrofon sadece only 0.5 x 0.5 milimetre boyutlarında...

     Bugüne kadar dünyada üretilen en küçük mikrofon olduğu belirtilen cihaz, casusluk amaçlı dinlemelerin yanı sıra kalp hastalıklarında kalbin sesinin tam olarak dinlenmesinde ve fetüsün sağlığının incelenmesinde de kullanılabilecek.

    Press TV'nin haberine göre,Mikrofonu geliştiren İranlı bilim adamlarından Behram Azizullah Ganji, yeni cihazın balıkçılık, sualtı gözlem sistemleri, ses dalgalarının ölçülmesi ve farlı deniz hayvanlarının tanımlanması gibi amaçlarla da kullanılabileceğini açıkladı.

     Ganji, çıplak gözle görülmesi çok zor olan mikrofonun ilk aşamada askeri ve casusluk amaçlı olarak kullanılmasının planlandığını bildirdi.




26 Aralık 2011 Pazartesi

Dünya’nın ilk mouse tarayıcısı Bimeks’te!

       Tarama işini elinizin altındaki Mouse ile yapmak isterseniz, LG’nin yeni scanner mouse’unu çok seveceksiniz. Bu marifetli cihazı ister kendine al, kocaman tarayıcıdan kurtul; ister sevdiklerine yeni yılda hediye et, farkın olsun.

      Tarayıcısının kocaman bir alanı kaplamasından sıkılanlara, LG Scanner Mouse yepyeni bir çözüm sunuyor. Adından da anlaşılacağı üzere hem fare hem tarayıcı olan bu minik cihaz çok işinize yarayacak. Bu marifetli fare yılbaşında sevdiklerine alışılmışın dışında bir hediye sunmak isteyenlere de farklı bir seçenek sunuyor.

        Teknoloji perakendeciliğinin güçlü firması Bimeks son teknolojiyle buluşturmaya devam ediyor. Dünya’nın ilk mouse tarayıcısı LG Scanner Mouse, Türkiye’de zincir teknoloji marketler içerisinde yalnızca Bimeks’te.

          İyi fiyat garantisini satış öncesi uygulayan tek firma olan Bimeks, her alışverişinizde bedava uçuş mili kazanabileceğiniz tek teknoloji market. Sizin için size özel teknolojinin danışmanlık ve satış hizmetini sunan Bimeks, teknolojinin kalbinin attığı nokta olmaya devam edecektir.

KAYNAK : http://www.veteknoloji.com/dunya8217nin-ilk-mouse-tarayicisi-bimeks8217te-48357--.html

CAYLAK PROFESOR

Yeni Swype Beta Hazır..!!

      Android'in vazgeçilmez klavye seçeneklerinden biri olan Swype yakında güncellenecek. Şimdilik beta sürümü hazırlandı ve konuşarak metin girme özellikleri geliştirildi.

      Android'in Swype klavyesi oldukça fazla kullanılıyor. Swype kullanmadan duramayanlara ise oldukça güzel bir haberimiz var. Swype'ın yeni sürümü hazırlanıyor ve şu anda beta versiyonu hazır durumda.

      Sesli komut sisteminde kullanılan mikrofon simgesi, küçük bir alev logosuyla değiştirilmiş. Bu da Nuance'ın Dragon Dictation adlı ses tanıma programına işaret ediyor. Çünkü logo bu programın logosu.

       Eğer beta sürümü denemek istiyorsanız, http://beta.swype.com/ adresine giderek kayıt olmanız ve indirme linkini almanız gerekiyor.

23 Aralık 2011 Cuma

Fatih'te İlk Raund General Mobile'ın..!

       Birkaç aydır Türkiye teknoloji gündemini meşgul eden her öğrenciye tablet verilecek olan Fatih projesinde ilk ihaleyi General Mobile kazandı.

      İlköğretim okullarındaki öğrenci ve öğretmenlere verilecek 8.9 inç boyutundaki tabletleri kapsayan pilot ihale için farklı şirketlerden gelen teklifler neticesinde kazanan, ilk yerli üretim tablet olan e-tab’i üreten General Mobile oldu.

      İhale ile ilgili resmi açıklamanın 26 Aralık Pazartesi günü yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde ihale şartları açıklanmış ve Android işletim sistemli tablet kullanma zorunluluğu getirilmişti.

       Bu yılın ilk aylarında duyurusu yapılan Fatih projesinde her öğrenciye bir tablet bilgisayar verilmesi planlanıyor. Türkiye'de halen yaklaşık 15 milyon öğrenci bulunduğundan hepsine bir tablet bilgisayar verilecek.Ancak sayı yüksek olduğundan bunu bir kerede değil, önce pilot bölgelerden başlayarak kademe kademe yapılması gerekiyor.

HTC müzik efsanesini seçiyor!

        Akıllı telefon yenilikleri ve tasarımında bir dünya lideri olan HTC Corporation yeni Sensations XE with Beats Audio ve HTC Sensation XL with Beats Audio ürününün piyasaya sürülüşünü kutlamak için sosyal medyadan yararlanarak yeni bir dijital kampanya başlattı. 

       Kampanya ile tüketicilerin müzik sevgisini kullanarak soysal medya aracılığıyla tüketici etkileşiminin artırılması hedefleniyor. Uygulama ‘kült müzik filmleri izlemek' ve ‘birisi için karışık şarkı hazırlamak’ gibi müzik hayranlarının yaşaması gereken 25 tecrübeyi içerecek ve hayranların “Çaylak”tan “Efsane"ye kadar statü kazanmasını sağlayacak. 

       Uygulama her müzik severin denemesi gereken 25 aktiviteyi kapsıyor, müzik hakkında kült bir film izlenirken hayranların bir dizi görevi yerine getirdiği bir karışım sunuyor ve hayranlara HTC Sensation ™ XL with Beats Beats Audio™, HTC Sensations XE with Beats Audio™ ve Beats By Dr Dre kulaklık kazanma şansı veriyor. 

       Ayrıca hayranlar “Müzik Efsanesi” yarışma masasında arkadaşlarıyla yarışarak “Çaylak” tan “Efsane”ye kadar müzik unvanları kazanma şansını elde ediyor. HTC topluluğu bünyesinde hayranların etkinliğini ve motivasyonunu daha da artırmak için sunulan imkânlar daha çok geliştirilecek. 

         Yarışma Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarında gerçekleştirildi. Türkiye’de HTC Türkiye’nin resmi Facebook sayfası vasıtasıyla 20 Aralık 2011 tarihinde başladı. Yarışma 25 gün sürecek ev bu süre sonunda kazananlar HTC Türkiye’nin Facebook sayfasında müzik efsanesi olarak ilan edilecek.

21 Aralık 2011 Çarşamba

Windows 8, şimdi!

        Windows 8 ile birlikte gelecek olan yeni Explorer'ı beğendiniz fakat sırf bu yüzden geliştirici sürümünü kurmak istemiyorsunuz. Sorun değil. Better Explorer ile Ribbon arabirimini Windows 7'de de kullanabileceksiniz.

      Better Explorer, Windows 8'in en önemli özelliklerinden biri olan yeni Ribbon arabirimli dosya gezginini Windows 7'ye en iyi şekilde uyarlamayı amaçlayan bir yazılım. Aynı anda birden fazla klasöre erişmeye izin veren sekme sistemini de barındıran Better Explorer, fazladan sıçrama listesi özelliklerini de beraberinde getiriyor.

         Windows Explorer için eklentiden daha ziyade başlı başına bir yazılım olan Better Explorer henüz hala Alfa aşamasında. Bu bağlamda gayet kullanışlı olan yazılımın mükemmel olduğunu söylemek güç. Örneğin yeni sekme açmak için bir kısayol tuşu yok. Windows 8 çıkana kadar idare etsin diyorsanız Better Explorer sizi bekliyor.

İndirin: Better Explorer

Fujitsu'dan 2D ve 3D görüntülü ekran!

       Fujitsu, 2D ve 3D görüntüyü bir arada sunan ilk ekranını üretti. 3D ekranları daha pratik ve uygun fiyatlarla sunmak üzere tasarlanan 23 inçlik ekranla kullanıcılar yüksek 2D uygulamalar ve profesyonel 3D uygulamalar arasında kolaylıkla geçiş yapabiliyor. 

      Yeni Fujitsu ekran P23T-6 FPR 3D, ultra hafif ve pilsiz 3 boyutlu gözlükleriyle de kullanıcılara RealD 3D deneyimini yaşatıyor. Popülerliği giderek artan Real 3D teknolojisi, Türkiye'de de pek çok filmin gösteriminde kullanılıyor. Ücretsiz veya 5 TL gibi uygun fiyatlarla temin edilen gözlüklerle seyirciler sinema salonlarında Real 3D heyecanını yaşayabiliyor. Bu deneyimin farklı mekânlarda yaşanması ise yeni Fujitsu P23T-6 FPR 3D ekranla mümkün oluyor.

        Fujitsu, ilk çift ekranlı ürünüyle CAD / CAE, simülasyon yazılımları ve jeo/uydu veri işletme sistemleri gibi yüksek performanslı grafik ihtiyaçları olan programları kullanan profesyonelleri hedefliyor. Ayrıca 3D uygulamaların giderek yaygınlaştığı mimarlık, tıbbi inceleme, reklam ve satış danışmanlığı gibi alanlar da hedeflenen pazarlar arasında yer alıyor. 

        Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim yeni çift ekranla ilgili olarak şunları söyledi:

         "Ürünün hem 2D hem de 3D uygulamaları desteklemesi, kullanıcıların hem bütçeden, hem de yerden tasarruf etmelerini sağlıyor. Onları, 3D uygulamalar için ayrı bir ekran alma külfetinden kurtarıyor. Ekran, geniş açısı sayesinde müzeler, üniversiteler ve galerilerde kullanım için ideal bir ürün olarak dikkat çekiyor. 3D kullanımıyla ilgi çekici ve eğlenceli bir eğitim deneyimi fırsatını sunan ekranımız aynı zamanda tüketicilerin aklında kalacak ürün tanıtımlarının yapılmasını sağlayacak."



20 Aralık 2011 Salı

LG OPTİMUS 7 İNCELEMESİ...!!

         Mobil iletişim dünyasında Apple’ın atağına ancak cevap verebilen rakipleri pazarı iyiden iyiye ısıtıyor. Android ve ardından gecikmeli Windows atağı bu duruma verilecek en iyi örneklerden. Vizyonunu değiştiren Microsoft, yeni mobil işletim sistemi Windows Phone 7 ile gerçek anlamda gümbür gümbür geliyor. Yakından tanıdığımız LG, yeni ürettiği Optimus 7 ile rakiplerinden hızlı davranarak Türkiye’de satışa sunulan ilk Windows Phone 7 işletim sistemli mobil iletişim cihazını satışa sundu. 

       E900 model numaralı Optimus 7, güçlü donanımı, hassas dokunmatik ekranı ve yepyeni işletim sistemiyle oldukça güçlü bir mobil iletişim ve eğlence cihazı. Oldukça sade bir tasarıma sahip olan Optimus 7, pratik kullanımlı ergonomik bir ürün. Cihazın üzerinde 3,8 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Kapasitif dokunmatik özellikli ekran hassasiyet açısından kusursuz. Ekran 480×800 piksel çözünürlük sunuyor ve doğrudan gün ışığı altında dahi rahat bir kullanım sağlıyor. Gorilla Glass teknolojisiyle desteklenen ekran çizilmelere karşı mevcut en ileri teknolojiyi sunmuş oluyor. Ekranın altında Windows Phone 7 işletim sistemi için gerekli kontrol tuşları konumlandırılmış. 

       Geri dönüş tuşu bir önceki ekrana dönüşü sağlıyor. Windows logolu tuş tahmin edebileceğiniz gibi ana ekrana yani başlat ekranına dönüyor. Büyüteç simgeli tuş ise hangi uygulamadaysanız onun içinde arama, yapmanızı sağlıyor. Eğer ana ekrandaysanız arama Bing arama motoru ile internet üzerinden gerçekleştiriliyor. 

       LG Optimus 7’nin sol yanında ses kontrol tuşları, sağ yan yüzünde kamera tuşu ve micro-USB bağlantısı, üstte ise standart 3.5 mm ses çıkışıyla güç düğmesi bulunuyor. Cihaz 11,5 mm kalınlığında. Bu fiziksel özelliklerine baktığımızda rakipleriyle aynı seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Ne ekstra bir avantajı ne de dezavantajı bulunuyor.

MERHABA WINDOWS PHONE

         LG Optimus 7, Microsoft Windows Phone işletim sistemiyle çalışan ilk mobil iletişim cihazlarından biri. Eski Windows Mobile ile tamamen farklı olan yeni işletim sistemi, çağa ayak uyduracak şekilde tasarlanmış. İncelememiz üzere geldiğinde işletim sisteminin ilk versiyonuyla çalışan cihazı Mango kod adlı sürüme yükselttik. Mango, Windows Phone 7.5 olarak geçiyor. Dolayısıyla işletim sistemini artık Windows Phone 7 değil, doğrudan Windows Phone olarak tanımlamak daha doğru olacak. 

    Mango güncellemesi, sunduğu yeniliklerle platformun gelişimini hızla sürdürdüğünün bir ispatı. Tek tek sayılamayacak yüzlerce yeni işlev ve yazılım Mango ile birlikte kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Mango üzerinde ilk dikkat çeken yenilik, ana ekrandaki kutuların yenilenmiş olması. Artık daha fazla düzenleme seçeneği sunan ana ekrandaki kutular, dinamik olarak uygulamalardan veri çekebiliyor. Rehber kayıtlarından oluşturacağınız grupları da ana ekrana atayabiliyorsunuz. Rakipleri karşısında zayıf kalmasını önleyecek çok önemli bir yenilik ise mesajlaşma altyapısı. Mango, Live Messenger, Facebook Chat ve SMS’i tek bir uygulama üzerinden yönetmenizi sağlıyor. İstediğiniz servise kolayca geçiş yapabiliyorsunuz.

       Mango ile LG Optimus 7, sosyal servislerle de oldukça kapsamlı bir uyuma kavuşuyor. Cihaz üzerinden Facebook Yerler’de kayıt bırakabiliyor, Twitter ve LinkedIn entegrasyonu sayesinde bu hesapları da cihaz üzerinden yönetebiliyor, dahili takvimden Facebook etkinlik taleplerini yanıtlayabiliyorsunuz.

YÜKSEK PERFORMANS

     Yeni işletim sisteminin kullanıcılara sunduğu büyük yeniliklerden biri de multitasking, yani aynı anda birçok uygulama çalıştırabilme. Önceki versiyonda olmayan bu özellik artık kullanılabilir halde. LG Optimus 7 performans açısından Mango güncellemesi sonrasında aynı gücünü gösteriyor. Cihaz 1 GHz hızında Scorpion işlemci ve 512 MB RAM bellek ile çalışıyor. Gerek arayüz animasyonlarında gerek uygulamalarda ileri seviye kullanıcıları dahi memnun edecek yükseklikte performans gösteriyor. 16 GB dahili hafıza sunan LG Optimus 7, bellek kartlarını desteklemiyor.3G ve HSPA mobil bağlantılarının yanı sıra Wi-Fi ve DLNA sayesinde her an internete erişebiliyor ve DLNA destekli cihazlara içerik paylaşabiliyorsunuz. 

         Optimus 7 üzerinde 5 megapiksel çözünürlük sunan kamera mevcut. Görüntülü görüşme için ikinci bir kamerası bulunmuyor fakat 720p video kaydı yapabiliyor. Kamera tuşu bulunduğundan pratik bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Bunlar dışında hareket, yakınlık algılayıcıları, A-GPS ve FM radyo cihazın diğer özellikleri arasında. Yüksek performansı ve sıra dışı Windows Phone işletim sistemiyle LG Optimus 7, hemen her kullanıcının dikkatini çekecek bir mobil iletişim cihazı. Teknoloji tutkunlarını ise kendine hayran bırakacak güçte.



"Akılsız" cebiniz akıllansın!

Cep telefonunuz iPhone veya Android ceplerden daha az mı akıllı?

        Giriş seviyesi cep telefonu almanızın birçok nedeni olabilir. Bunların en başında her ay ödemek istemediğiniz 3G aboneliği olabilir. Öte yandan Facebook'ta durum güncellemesi yapmak veya Twitter'da takipçilerinizle güzel şeyler paylaşmak isteyebilirsiniz.O zaman bunu mümkün kılan yeni servisle tanışın:If This Then That, kısaca ifttt.

     ifttt, farklı servisleri sadece bir SMS ile kullanmanıza yarayan bir özellik.Twitter, Dropbox, Facebook, Google Takvim, Gmail ve daha birçok servisi ifttt üzerinden kontrol etmek mümkün.

   Örneğin Facebook durumunuzu güncelleyeceksiniz. Servise numaranızla kaydoluyorsunuz ve size işlemler için bir numara veriliyor. Bundan sonra yapacağınız işlemleri bu numaraya SMS göndererek yapıyorsunuz.Size verilen numara 415 967-5176 ise bu numaraya, içinde #post etiketi olan bir SMS yollayarak Facebook durumunuzu güncelleyebiliyorsunuz. Yine aynı numaraya #twit etiketli bir SMS atarak Twit atmak da mümkün.

Servise Burdan Ulaşabilirsiniz...

19 Aralık 2011 Pazartesi

Galaxy Nexus'ta Multi Touch Problemleri

       Android 4.0 ile birlikte gelen Google Nexus, özellikle oyunlarda gösterdiği Multi Touch performansı ile sınıfta kalmış gibi görünüyor. Zira şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.

       Google'ın yeni modeli Galaxy Nexus için tatlı günler erken sona ermiş gibi görünüyor. Zira telefonu kullanan herkes, dokunmatik ekranın Multi Touch (çoklu dokunma) konusunda oldukça zayıf olduğunu belirtiyor.Ekranın belli noktalarında adeta bir temassızlık varmış gibi ikinci dokunuşunuzu algılamaması, sol elinizi kullanarak kontrol edip sağ parmakla etrafınıza baktığınız oyunlarda büyük problem teşkil ediyor.

   Ayrıca özellikle oyunlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle Google Nexus, oyun performansında oldukça düşük notlarla karşılaştı. Aşağıdaki videoyu izleyerek yaşanan sıkıntılara şahit olabilirsiniz.


iPod Touch’a Rakip..!

Sony Walkman NW-Z1000 modeli barındırdığı android işletim sistemi ve tasarımıyla piyasaya iPod touch’a rakip olmak için giriyor. Çözünürlüğü çözünürlüğü 800 ile 480 piksel’dir, piyasadaki en son high-end telefon bültenleri bazı hakim ve yüksek çözünürlüklü QHD görüntüler veya 720p HD görüntüler ile sınırlıdır.
           
           Walkman, Bluetooth ve WiFi ile bağlantı kurulabilecektir.Sony Walkman, Android 2.3 Gingerbread ile bir çift çekirdekli Tegra 2 işlemcisi ile güçlendirilmiş olacak.Japon fiyatlandırma ve ABD pazarında piyasaya sürülecek Sony cihazların fiyatı ne kadar belirsiz olsa da, yapılandırmaya bağlı olarak 365 $ 561 $ arasında olması bekleniyor.


CAYLAK PROFESOR

16 Aralık 2011 Cuma

LG tasarım odaklı yeni telefonu Prada 3.0'ı duyurdu

      Akıllı telefon dünyasının iddialı isimlerinden LG, lüks giyim markası Prada olan birlikteliğini sürdürüyor. İki şirket yaptıkları açıklamayla yeni telefonları LG Prada 3.0'ı tanıttılar. Prada'nın tasarımdaki mükemmelliyetçiliği ve LG'nin yenilikçi teknolojisinin bir ürünü sloganıyla tanıtılan telefon, tasarımı kadar güçlü donanım özellikleriyle de dikkat çekiyor.

         4.3-inç büyüklüğünde ve 800 x 480 piksel çözünürlüğünde Nova Plus ekrana sahip olan telefon, Texas Instruments'ın 1 GHz'de çalışan çift çekirdekli OMAP 4430 işlemcisini kullanıyor. 8 Megapiksel çözünürlüğünde oto- fokus özellikli kamerası ile 30 kare/saniye hızında 1080p video kaydedebilen telefonda ayrıca ön kameraya da yer veriliyor.

       Yerleşik depolama kapasitesi 8GB olan ve 32GB kapasiteli hafıza kartı ile toplamda 40GB'lık kapasiteye ulaşabilen telefonda yakın alan iletişimi teknolojisi NFC de unutulmamış.1540 mAh kapasiteli pilden güç alan LG Prada 3.0, Android 2.3.7 işletim sistemini ve onun üzerinde LG'nin geliştirdiği özel arayüzün siyah-beyaz versiyonuna yer veriliyor.

Ocak ayında satışa çıkacak olan LG Prada 3.0'ın fiyatı ise açıklanmadı.



4 ÇEKİRDEKLİ CEP BİLMECESİ..!!

Cep telefonlarına 4 çekirdekli işlemciler giriyor. İyi de bu 4 çekirdek, bizim ne işimize yarayacak?

Sadece bir yıl önce devrimsel bir yenilik olarak gördüğümüz çift çekirdekli mobil işlemciler, bugün bir standart halini aldı. LG Optimus 2X ile Ocak ayında başlayan çift çekirdekli cep furyası 2012'de yerini yavaşça dört çekirdekli cep modasına bırakacak. Peki dört çekirdekli cep ne anlama geliyor ve bize ne kazandıracak?

Söylentilere bakılırsa HTC Edge, dünyanın ilk dört çekirdekli cebi olacak. Tegra 3'e sahip cihazın özellikleri de sızmıştı ancak bir dedikodudan öteye gitmediği için şimdilik üzerinde durmuyoruz. Qualcomm, dört çekirdekli Snapdragon çipi APQ064'ün S4 ürün serisine katılacağını açıklamıştı. ARM mimarisine sahip S4 çipleri, 1.5GHz ile 2.5GHz saat hızları aralığında çalışacak.

Ne kadar çok çekirdek, o kadar iyi mi?

Nvidia'ya göre dört çekirdekli işlemciler, çoklu görevde ve çok iş parçacıklı (multithreaded) uygulamalarda performans artışı sağlıyor. Nvidia, dört çekirdekli işlemcilerin telefonun hızını bir masaüstü PC ile karşılaştırılabilecek seviyeye taşıyacağını iddia ediyor.

Nvidia teknik pazarlama direktörü Nick Stam konu hakkında hayli iyimser ve ümit verici konuşuyor: "İnsanlar telefonlarını birincil bilgisayarları gibi düşünecekler." "Dört çekirdekli bilgisayarlar, bilgisayarınızın birçok işlevini yerine getirebilen gerçek ve tam bilgisayarlar olacaklar..."

Qualcomm'dan Raj Talluri ise dört çekirdeğin gücünün çoklu görev hızında hissedileceğini, açık uygulamalar arasında geçişin çift çekirdekli ceplere göre çok daha hızlı olacağını söylüyor.Nvidia ve Qualcomm'a göre oyunlar, resim yazılımları, video uygulamaları bu gelişmeden büyük kazançlar sağlayacaklar.

Süren tartışmalardan biri de şu an çift çekirdeğin potansiyelini tam olarak kullanan içeriğin eksikliği. Nvidia ve Qualcomm'a göre geliştiriciler, içeriklerini yeni çipler için optimize etmek üzerinde çalışıyorlar.

Peki ya pil ömrüne ne olacak?

Cep telefonlarının güçlendikçe pil ömürlerinin azalması, en önemli sorunlardan bir tanesi. Ancak Nvidia'ya göre dört çekirdekli işlemciler, tek veya çift çekirdekli işlemcilerden daha pil dostu. Tegra 3'de işlemler birden fazla çekirdeğe yayılıyor ve dolayısıyla dört çekirdekli cep, çift çekirdekli cepten daha az enerji tüketiyor.

Qualcomm'dan Talluri, Qualcomm'un dört çekirdekli çiplerinin farklı voltajlarda farklı saat frekanslarında çalışabildiğini söylüyor. Sistem, farklı güç seviyelerine kendini akıllı bir şekilde adapte edebiliyor.

Önümüzdeki sene düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi, dört çekirdekli cepler hakkında çok daha fazla şeyi ortaya çıkaracak. Ancak şimdiden dünyada nasıl bir etki yaratacaklarını söylemek güç.

15 Aralık 2011 Perşembe

PHİLİPS SMART TV İLE KONTROL ELİNİZDE..!


Philips Smart TV, telefonlara yönelik geliştirilen IVR teknolojisi ile web ortamındaki içeriklerin kontrol edilmesini sağlıyor. Philips Smart TV ekibi tarafından geliştirilen fikrin ilk örneği İzlesene.com'da hayata geçirildi.

İzlesene.com üzerindeki Philips Smart TV kanalında örneklenen uygulama ile Philips Smart TV deneyimini web üzerinden yaşayabilen kullanıcılar, telefonları ile Smart TV'yi kontrol edebiliyor. Telefon numaralarını ilgili alana giren kullanıcılar, bu telefonlardan aranarak, oluşturulan özel sayfada telefonlarından yaptıkları tuşlamalar ile Philips Smart TV'yi kontrol edebiliyor ve sayfadaki video içeriğini değiştirebiliyor.

Kullanıcılar aynı zamanda, telefonlarının tuşları ile sosyal medya ağlarına da erişebiliyor. Bu sayede Philips Smart TV'nin akıllı telefonlar ile kontrol edilebilme özelliğini web üzerinden anında deneyimleyebilen kullanıcılar, aynı zamanda Philips Smart TV'yi de yakından tanıma şansı yakalıyor.



NOKİA İPHONE’A SALLADI..!!

          iPhone'un çıktığı 2007 yılından bu yana akıllı telefon pazarında düşüşe geçen Nokia, Android'in yaygınlaşması ile beraber iyice çöküşe geçti.Çıkış olarak Windows Phone işletim sistemini seçen Nokia, rakiplerini kızdıracak açıklamalar yaptı. Nokia satış ve pazarlama bölümü şefi Niels Munksgaard'dan gelenaçıklamalar oldukça ilginç.

Gençlerin artık iPhone'a doyduğunu ve modasının geçmek üzere olduğunu dile getiren Munksgaard, Android'in ise gereksiz bir karmaşıklığa sahip olduğunu ve kullanıcılar için oldukça güvensiz olduğunu belirtti.

Apple ve Google'ın, düşük Windows Phone satışından dolayı platformu küçümsediklerini fakat Nokia, Windows Phone'a geçiş süresi olarak en uygun zamanı seçtiğini sözlerine ekleyen Munksgaard, gençlere Windows Phone platformunun ne kadar farklı ve ilgi çekici olduğunu anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Diğer mobil işletim sistemlerine ait telefonlar birbirlerine o kadar benziyor ki bu monotonluk müşterinin kafasını karıştırmaya yetiyor. Munksgaard Nokia'nın devamlı farklı ürünler sunma çabası içerisinde olduğunu vurguluyor.

Munksgaard: "Diğer mobil işletim sistemlerine ait telefonlar birbirlerine o kadar benziyor ki bu monotonluk müşterinin kafasını karıştırmaya yetiyor" dedi ve Nokia'nın devamlı farklı ürünler sunma çabası içerisinde olduğunu vurguladı.

Bakalım bu sözlere rakip platformlardan cevap gelecek mi?


CAYLAK PROFESOR

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More