Recent Posts

BLOGUMA HOŞGELDİNİZ

LG Optimus 3D Ürün Ve Özellikleri

Dünyanın ilk 3 boyutlu cep telefonu olma özelliğini sağlayan Lg Optimus 3D gözlüksüz 3 boyutlu görüntülerin izlenmesini sağlayan ilk cep telefonu olma özelliğinide taşımakta.

SONY’DEN İNANILMAZ HOPARLÖR..!

Sony’den 360 derece dairesel ses ve Bluetooth kablosuz müzik akımı çığır açan haparlör.Sony,İphone akıllı telefondan veya ipod’dan gelen müzik ile bir odayı doldurmanın yeni ve eşsiz şıklıkta bir yolunu buldu.

LG, ANDROID 4.0'LI OPTIMUS U1'I HAZIRLIYOR.

2012'de pazara sunulacak LG Optimus U1'e ait resmi detayların CES '12 veya Mobil Dünya Kongresi '12'de açıklanması bekleniyor.

30 Kasım 2011 Çarşamba

Corporate Basketball League 2011-2012 Başlıyor

         Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek CBL Corporate Basketball League 3 Aralık Cumartesi günü yapılacak maçlarla başlıyor. Final maçı Mayıs ayında oynanacak Corporate Basketball League 2011-2012’de Türkiye’nin en seçkin firmaları yer alacak.

        29 Kasım Salı günü Bostancı Green Park Hotel’de yapılacak olan açılış töreni ve kura çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan 12 Dev Adam Basketbol Okulları Direktörü Samer Şenbayrak ve Sportif Faaliyetler Yönetmeni İsmail Sagay katılacak. 

      CBL’de bu yıl mücadele edecek kurumlar ve firmaların bazıları şunlar; Türkiye Basketbol Federasyonu, Deloitte, Türkiye İş Bankası, DenizBank, Turkcell, Vodafone, Microsoft, Türk Hava Yolları, PriceWaterhouseCoopers, Castrol, TEB, Vestel, Anadolu Hayat Emeklilik, BASF, DHL Express, Assan Alüminyum, Garanti Emeklilik, Tofaş, Doğuş Oto, Kuveyt Türk, BSH, Mars Entertainment, Bayer, Henkel, LG Electronics, 3M, Novo Nordisk, Pirelli, Hexagon.

      Spor A.Ş. Beyoğlu Spor Kompleksi’nin ev sahipliği yapacağı CBL’de, sağlık hizmetini Baran Ambulans, güvenlik hizmetini ise Delte VIP Güvenlik sağlayacak. Corporate Basketball League ile ilgili detaylı bilgiye www.cbl.com.tr den ulaşabilirsiniz.

KAYNAK:
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/($$TBFV1_BasinBulteni_All_WEB_View)/6B8BCC8E8A5EC34CC22579560052934B?OpenDocument

OPTİMUS BLACK 2.3.4 GÜNCELLEMESİ HAKKINDA

   Optimus kullanıcılarına müjde LG Elektronics ‘den geldi, Aralık sonunda Türkiye’ye gelmesi beklenilen Güncelleme sürümü (2.3.4) nihayete kavuştu. Avrupa ülkelerinde 28 Kasım itibariyle tüm Optimus kullanıcılarıyla buluştu. Bunun yanı sıra ikinci bir müjdeli haberse Google Android ‘den geliyor. Ice Cream Sandwich (ICS GÜNCELLEMESİ) en iyi smartphone’lar için geliyor.
      
       Google’ın mobil işletim sistemi Android için yayınladığı Ice Cream Sandwich adlı son sürümün resmi olarak kodları da yayınlandı ve üretici firmaların güncelleme hazırlıkları başladı. Androidli cihaz üreticilerinden LG daha önce Optimus 2X modelinin ICS güncellemesi alacağını duyurmuştu.
       
        Facebook resmi sayfasından yeni bir duyuru daha yayınlayan Facebook Optimus 2X modelinin yanında Optimus Black, Optimus 3D ve Optimus LTE modelleri de ICS güncellemesi alacak cihazlar kervanına katıldı.

    LG cihazların kesin olarak hangi tarihte güncelleme alacağını belirtmedi. Bunun yanında diğer modellerin de performans, fonksiyonellik ve özellik bakımından ICS sürümü ile uyumu da test ediliyor. LG mümkün olan tüm modellere ICS güncellemesini getirmeyi düşünüyor.

KAYNAK: http://smartphonetr.wordpress.com/2011/11/29/optimus-black-2-3-4-guncellemesi-hakkinda/

MİNİK WİNDOWS’U DENEYİN..!

        Microsoft'un, mobil alandaki yıllar süren başarısızlık furyasını tersine çevirmeye aday işletim sistemi Windows Phone 7'yi hiç merak ettiniz mi? İster iPhone, ister Android, ister başka bir cep telefonuna sahip olun, artık siz de minik Windows'u kolayca cebinizde deneyebilirsiniz.

       Microsoft'un hazırladığı ilginç bir web uygulaması, Windows Phone 7'yi tüm cep telefonlarına taşıyor. Yapmanız gereken, cebinizin tarayıcısını açmak ve adres çubuğuna http://aka.ms/wpdemo adresini girmek. İlk ekranda "Start demo" satırına tıkladığınızda, karşınızda Windows Phone 7'nin gerçekten başarılı bir demosu ile karşılaşacaksınız. Küçük bir de not: Dileyenler, aynı adresi PC'lerinden de açabilir...

       Tabii ki bu aslında sadece bir demo ama kendinizi, kısıtlı bir süre için bile olsa Windows Phone 7 kullanıyormuş gibi hissedeceğinize garanti verebiliriz. Eğer yeni cep telefonunuzu Windows Phone 7'li olup olmaması konusunda hala kararsızsanız, bu demoya mutlaka göz atın!

29 Kasım 2011 Salı

SMARTPHONE NEDİR ?

1980 ‘li yılların sonlarında insanların hayatına “cep telefonu” kavramını soktular. Zamanla insanların ihtiyaçları artmaya başladı ve buna orantılı olarak teknolojiden beklentileri arttı . Bu beklentileri karşılamak için bir çok firma yeni teknolojiler üretti.

Peki smartphone’ların diğer telefonlardan farkı nedir ?

İnsanların iletişime daha çok önem verdiği şu dönemlerde insanların konuşarak halletmekte güçlük çekeceği durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden elimizin altında gerektiğinde bizim sekreterimiz olabilecek,gerektiğinde sosyal ağlara bizi ulaştırabilecek ve gerektiğinde ise iş yaşantımızda kolaylıklar sağlayacabilecek bir cihaz ‘a ihtiyaç duyarız .

‘’Smartphone’’ yani (Akıllı Telefon) olarakta bildiğimiz bu cihaz’lar günümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü donanımsal ve yazılımsal özelliğe sahiptir. Sıradan telefonlardan 2-3 kat büyüklüğe sahip bir telefonda “ Word,Excell gibi iş dökümanlarına istediğimiz yerde kolaylıkla ulaştırabilecek , sürekli olarak sosyal ağlardaki ve internet üzerindeki dökümanlar ve yenilikleri sizin için kontrol edip size bildirecek ve yanı sıra size gelişmiş multimedia özelliklerinin kullanılması bu büyük ve ağır telefonların cezbedici noktalarıdır .

Smartphone’lar kısa sürede büyük gelişmeler kaydedebilen, günümüzün en büyük sektör ürünü olarak gündemdedir.


Kaynak : http://smartphonetr.wordpress.com/2011/11/29/smartphone-nedir/

DEV CEP İNTERNETE SIZDI..!!

Merakla beklenen bir cep telefonu daha internete sızdı! İşte o cep ve çıkış tarihi...

      Android işletim sistemleri ceplerini piyasaya sürmeye devam eden Motorola, Droid serisiyle özellikle de ABD'de rakiplerinin karşısına çıkıyor. Droid serisine ait firmanın son modeli Droid 3 bu yıl Temmuz ayında piyasaya çıkmıştı.

     Droid-life.com'un verdiği bilgilere göre ise firmanın yeni Droid 4 modelinin de eli kulağında. Sızan resimlere bakılacak olursa telefon Motorla'nın önceki modeli Droid RAZR'a benziyor. Yeni telefon da diğerleri gibi Verizon üzerinden anlaşmalı olarak satışa sunulacak.

      Daha önceki Droid modelleri gibi kayan bir klavye ile gelecek olan Droid 4'te çift çekirdekli ve 1.2 GHz hızında çalışan bir işlemci, 1 GB RAM ve sekiz megapiksel kamera yer alacak. Önceki model gibi 4" bir ekran ile gelecek Droid 4'ün en büyük farkı -adı bu konuda ipucu veriyor- Verizon'un 4 G şebekesine bağlanabilecek olması.

Telefonun çıkış tarihi ise 8 Aralık olarak tahmin edilmekte.

28 Kasım 2011 Pazartesi

SMARTPHONE VE MODA DUNYASININ EN İYİLERİ BİRLEŞTİLER..!

      Dünyanın en iyi smartphone modelleri üreticilerinden birisi olarak gösterilen LG Electronics Mobile, dünyanın önde gelen moda ve giyim şirketi olan PRADA Gruop ile ortaklık kurdu.

        Prada ve LG Electronics (LG) bugün cep telefonu üzerine olan ortaklıklarını Seul’de bir seremoni ile kutladı. Bu ortaklıkla birlikte, 2012 yılı içerisinde iki şirket ortaklaşa bir PRADA cep telefonu üretecekler.Bu ortaklık kapsamında, LG Prada’nın özel cep telefonu ortağı olacaktır. 2006 yılında başlayan ve 2007-2008 yıllarında piyasaya sürülen iki üst sınıf akıllı telefon modellerini dedaha öncesinden LG üretmişti. Bu ortaklık üretilecek akıllı telefonların içeriği, yazılımı, tasarımı ve ambalaj görselleri olmak üzere gerçekleştirildi.

         Prada Gruop’un CEO’su Patrizio Bertelli “PRADA ve LG arasındaki ortaklık, her zaman yenilikçi bir yaklaşım ile karakterize olmuştur. Stil, tasarım ve çığır açan teknoloji kalitesinden hiç bir zaman ödün vermemiştir. Bu sonuçlar iki şirket içinde önemli sonuçlardır, markalar genellikle pek çok alanda çalışmaya eğilim gösterirler. Bu nedenle iletişim sektörünün içine girmekten ve LG ile tekrar bir ortaklık kurmuş olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

        LG Mobile CEO’su Dr. Jonk-seok Park ise ” PRADA ile olan ortaklığımız çok uzun zamandır olan bir ortaklık ve başarılı bir ortaklık oldu… Bir moda ile cep telefonu şirketinin başarılı bir ortaklığı… Daha önceden PRADA için zaten üst düzey iki adet cep telefonu modeli üretmiştik. Şimdi daha ileri düzey cep telefonları üreteceğiz ve daha hoş bir tasarımla kullanıcılara sunacağız.”

        LG'nin üretmiş olduğu PRADA phone 1.0, moda dünyasında mobil telefon kavramını başlattı. Bu cihaz bir milyon satış rakamına ulaştı.Bu cep telefonu güzel bir tasarımın yanında üst düzey bir teknoloji kullanıyordu. Umarız ki gerçekten çok güzel bir ortaklık olur.


ANDROİD 4.0 DEVRİMİ…!

      
          Google'ın mobil işletiminin son hali Android 4.0, henüz yaygın olarak kullanımda değil ancak geliştiriciler, platformu ceplere adapte etmek için tüm güçleriyle çalışıyorlar. Peki Android 4.0 ne getiriyor? İşte 10 maddede bilmeniz gerekenler.

1. Honeycomb'un en iyi özelliklerini alan Android 4.0, artık tabletlerde ve ceplerde aynı görünecek.

2. Face Unlock ile telefonunuza bakarak kilidini açabileceksiniz.

3. Şu an Flash desteği yok, ancak Adobe'a göre yıl sonunda gelecek.

4. NFC'yi kullanan Android Beam ile iki cihaz arasında en fazla 20cm'den veri takası veya ödeme yapabileceksiniz.

5. Android 4.0, artık sosyal ağ kişilerinizin detaylarını kişilerinizle birleştiriyor.

6. Herhangi bir uygulama yüklemeden ekran görüntüsü alabileceksiniz.

7. Yeni veri aktarımı izleme araçları ile ne kadar veri kullandığınızı yakından izleyebilecek, buna yönelik alarmlar kurabileceksiniz.

8. Yeni kamera sistemi, Google'a göre "sıfır gecikmeli" olarak çalışıyor, video çekerken de fotoğraf çekmenize izin veriyor.

9. Ses dosyalarını yönetmek, yeni görsel sesli posta ile çok daha kolay.

10. Yenilenen takvim, diğer uygulamaların etkinlik eklemesine izin veriyor.

25 Kasım 2011 Cuma

ANDROİD’İN ‘’EN KÖTÜ’’ REKORU..!!

        Önde gelen güvenlik yazılımı şirketlerinden McAfee, yayınladığı son raporda Android ile ilgili ilginç bir araştırmayı kamuoyuyla paylaştı. Buna göre zararlı yazılımların artık ilk hedefi Android işletim sistemini kullanan cihazlar. Öyle ki, Android bu alanda erişilmesi çok güç bir rekora da imza atmış durumda. Bugün ortaya çıkan her 100 zararlıdan 98'i, Android için yazılıyor. Bu da, Android kullanıcıları için inanılmaz bir tehlike anlamına geliyor.
        Microsoft'un Windows Phone ve Apple'ın iOS işletim sistemine göre güvenlik bazında daha zayıf kalan Android, zararlı yazılımların da akınına uğruyor.

     Zararlı yazılımlarla ilgili elindeki verileri paylaşan McAfee, bilişim suçlularının masaüstü bilgisayarlara kıyasla kullanıcıların kişisel verilerine daha kolay ulaştığını kaydederken, bazı zararlı yazılım türlerinin SMS servislerine dahi karıştığını ve doğrulama SMS'lerini silebildiğini belirtti.

       Grafiğe bakıldığında zararlı yazılımlardan en çok Symbian yüklü Nokia telefonlar dertliyken, Android Symbian'ı izliyor. Ancak her şey bu hızla devam ederse, çok yakında Android'in, hiç istemese de, 1 numaralı koltuğa oturması kimse için sürpriz olmamalı.

LG’nin G.NA’ya çektiği Top Girl isimli 3D Kilibi..!!

      Ses ve görünü kalitesi olarak cok başarılı bı çalışma yapılmıs gercekten izlerken büyük keyif aldım ve sizinlede paylaşmak istedim. 3D Tv'de izlemenizi tavsiye ediyorum ayrıca görüntü kalitesini çok daha iyi bir şekilde alabiliyorsunuz.


24 Kasım 2011 Perşembe

3D TELEVİZYONLARI ÇOK SEVDİK..!!

GfK araştırma şirketinin Türkiye’de tüketici teknolojisi satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 büyüyerek yaklaşık 6.1 milyar liraya ulaştı.

Bu çeyrekte, tüketici teknolojisi ürünleri pazarının ulaştığı bu değer, 2007’nin ilk çeyreğinden bu zamana en yüksek değeri gösteriyor. Tüketici elektroniği ise 2010 yılı 3. çeyreğe göre yüzde 47.4 büyüme oranı ile bu yılın üçüncü çeyreğinde, 858 milyon TL gelir elde etti. Sektör içinde; cirosal olarak en yüksek büyüme LCD/Plazma televizyonlar tarafından gerçekleştirildi. 3D televizyon satışları dikkat çekici şekilde arttı ve 3D televizyonların televizyon pazarı içindeki cirosal payı yüzde 15’lere ulaştı.

9 ayda pazar 16.6 milyar TL oldu

Toplam pazar ise ilk dokuz ayda, geçen yıla göre yüzde 26.4’lük artışla 16.6 milyar liraya ulaştı. Bu çeyrekte, ev sinema/ses sistemleri sektör içinde en iyi büyüyen ikinci ürün grubu oldu. Telekom pazarının yükselen trendi, geçen yılın söz konusu dönemine göre yüzde 39.3 cirosal büyüme ile devam etti ve sektör 1.516 milyon lira ciro değeri elde etti. Yılın dokuz aylık döneminde pazar yüzde 36.5 büyüme oranı ile 4.3 milyar lira oldu. Telekom sektöründeki büyümenin ana etmeni bu dönem de akıllı telefonlar oldu ve akıllı telefonlar, cep telefonlarından pay almaya devam etti. Yılın üçüncü çeyreğinde bilişim teknolojileri sektörü ise 938 milyon TL ciro elderek yüzde 14.1 büyüme gösterdi.

GALAXY S3 MÜ ÇIKIYOR...??

     Samsung'un bütün testleri alt üst ederek birincilik kürsüsüne oturan telefonu Galaxy S II satıla dursun, serinin yeni telefonu S III hakkında dedikodular çoktan yola koyulmuş durumda. Bunlardan en sonuncusu ise telefonun dört çekirdekli bir işlemciye sahip olacağı yönünde.

      git.kernel.org adresinde ortaya çıkan yeni bir işlemci Exynos 4421 adını taşıyor. Dört çekirdekli ve 1.5 GHz hızında çalışan işlemcinin ilk kez Galaxy S III'te yer alacağı düşünülüyor. androidandme.com'a göre Samsung bu yongayı Galaxy Nexus'tan sonraki en büyük adım olarak nitelendiriyor.

     2012 ortalarında piyasada olması beklenen Galaxy S III'ün 10 megapiksel kamera, 4.65" Super AMOLED 3 ekran ve 2.250 mAh pil ile geleceği konuşuluyor. Telefonun 2012 Şubat sonunda Barselona'da düzenlenecek mobil dünya kongresinden tanıtılacağı tahmin ediliyor. Öte yandan S III hakkında henüz hiç bir resmi bilgi mevcut değil.

23 Kasım 2011 Çarşamba

LG HB906TA Ev Sinema Sistemi İncelemesi..!!

       
    Halen global piyasada DVD hakimiyeti ve sevgisi süre dursun, Blu-ray marketi hızla büyüyor. Blu-ray DVD ye göre daha yüksek görüntü kalitesi sağlaması nedeniyle üreticiler ürünlerine Blu-ray oynatma fonksiyonunu koymaya özen gösteriyorlar; dizüstü bilgisayarlar, Blu-ray oynatıcılar ve ev sinema sistemleri gibi. LG de bu üreticilerden biri ve yakın zamanda HB 906TA 3D Blu-rayli ev sinema sistemini piyasaya sürdü. Ürünün 3D oynatma kabiliyeti haricinde USB bağlantısı, LG Smart TV üzerinden online içerik görüntüleme gibi etkileyici özellikleri de mevcut.

Dizayn ve malzeme kalitesi

5.1 kanallı bir ev sinema sistemi olan HB906TA da 5 kolon, 1 subwoofer ve 1 3D Blu-ray oynatıcısı bulunuyor. Sistem ilk bakışta cilalı siyah gövdesi ile gayet etkileyici görünmekte. Blu-ray oynatıcı ise biraz büyük olmasına karşı gayet şık bir dizayna sahip. Tek olumsuz nokta olarak oynatıcının önündeki kaydırmalı ses tuşu sayılabilir. Diğer tüm tuşlar dokunmatik tasarlanmış ve beyaz tasarımları tuşların fonksiyonlarını gösteriyor. İlk bakışta oynatıcı Blu-ray disk oynatcısına sahip değilmiş gibi görünüyor.

Disk sürücüsü, mikrofon girişi, USB girişi gibi bazı girişler ustaca kapalı olduğunda panelin bir parçası gibi görünen bir kapağın altına konulmuş. Şık görünmesine rağmen dayanıksız bir yapıya sahip, bu yüzden kullanırken mutlaka özen gösterilmeli. Üst ve yan kısımlar ise metalik renk şık bir siyah renkle kaplanmış.

Öndeki kapaktaki girişler hariç diğer büyük girişlerin tümü oynatıcının arkasına konmuş. Hoparlörler için renkli giriş pinler kullanılmış, bu sayede sistemi kurmak gayet kolay. HDMI, ethernet, component ve FM anten girişi arka panelde yer alıyor. Arka girişler olası kablo karışıklığı düşünülerek gayet düzgün yerleştirilmiş.

Surround kolonlar duvara monte edilip ya da ayakta kullanılabiliyor. Boyları 50-100 cm arası ayarlanabiliyor. Her kolonda 2 küçük kolon ve 1 tweeter şeklinde 3 ayrı kanal mevcut. Küçük kolonlar yaklaşık 5 cm, tweterlar ise 4 cm çapında. Bu şekildeki 5 surround kolon harici ses sisteminde bir de yaklaşık 35cm boyunda bir tweeter mevcut. HB906TA nın genel görünümü gayet şık ve sistem oldukça hafif. Bu sayede kullanıcıları kolonların pozisyonunu istedikleri şekilde kolayca değiştirme şansına sahip. Sistemin kumandası oldukça hafif ve yeni çıkan ürünlerin tümünde olan tuş kalabalığına sahip ancak tuşların yerleşimi sistemli şekilde yapılmış. Kumandanın kullanımı kolay ve hemen alışılabilecek türden.


Özellikler

HB906TA diğer üreticilerin ev sinema sistemlerine göre fiyat olarak hem çok iyi, hem de bu fiyattaki rakip ürünlere göre birçok ek özellik barındırıyor. Bu ev sinema sisteminin en önemli özelliği 3D Blu-ray oynatıcısına sahip olması, bu nedenle kullanıcıların sistemden maksimum yarar sağlayabilmesi için 3D TV ve 3D gözlüklere sahip olması gerekiyor.

Sistemin arayüzü gayet akıcı ve şık. Ekrandaki menü ikonlarından ve pozisyonlarından etkilenmemek mümkün değil. Arayüzdeki öğelerin tümü küçük ve anlaşılır biçimde yapılmış olduğunda kullanımı çok kolay. Ayarlar menüsü kişisel zevke göre şekillendirilebilen ayarlar ile dolu. Arka plan resmi kullanıcının istediği gibi değiştirile biliniyor. Özellikle bu kişiselleştirilebilen arayüz diğer Blu-ray oynatıcılarda genellikle olmayan bir özellik olduğunu belirtmek gerekiyor. Bunlardan başka DLNA desteğine sahip olması evdeki diğer cihazlarla iletişim kurmayı kolaylaştırıyor.

Oynatıcı online içeriğe LG Infinia üzerinden erişerek YouTube, Dailymotion, Google Maps gibi birçok video içerik görüntüleyebiliyor. Bu kanallara i-Play TV denilen internet üzerinden başka kullanıcılar ile oynanabilen oyunlar da dahil. Oyun seçenekleri çok geniş değil ancak beta sürüme göre gayet başarılı. Kanal seçimi ülkelere özel dizayn edilmiş bu nedenle online içeriğe erişmek isteyen kullanıcıların ilk başta ülkelerini seçmeleri gerekiyor.

DIVX, MPG, MKV gibi birçok formatı oynatıcı destekliyor ve Dobly TrueHD digital sertifikasına sahip. Bunlardan başka harici HDD leri okuyabilme ve iOS/Android tabanlı smartphone lar ile uygulama desteği ile uzaktan kumanda edilebilme özelliği var. LG, surround kolonların 180W, subwoofer ın ise 200W gücünde olduğunu belirtiyor.

Performans

Bu ev sinema sistemindeki kolonların toplam çıkış gücü 1100W. Diğer tüm ev sinema sistemlerinde olduğu gibi LG HB906TA sisteminde de ön kolonlar en yüksek sesi veriyorlar. Seslerin berraklığı üst düzeyde ve gayet kaliteli, yüksek ve orta kanal sesler doğru olarak alınıyor. Oyun modunda tüm kolonlar yüksek bir sese çıkarak mükemmel bir surround ses ortamı yaratıyorlar. Subwoofer sesi net alınabiliyor ve bas sesler gayet güçlü. Ancak, basların iyi şekilde alınabilmesi için kullanıcının tam subwoofer ın önünde olması gerekiyor. Kolonlar ile ilgili en beğendiğimiz nokta ise bas seslerin yoğun olduğu anlarda dahi tüm kolonlardaki sesin gücü ve düzeyi değişmiyor.

Oynatıcının video görüntüleme kalitesini test etmek amacıyla Blu-ray video, HDD den video ve online olarak video şeklinde farklı kaynaklardan yayınları göz önüne aldık. Doğal olarak Blu-ray kalitesi en yüksekteydi. CD takıldıktan sonra filmin başlamasına kadar geçen süre gayet kısa, bu yönden önemli bir artı kazanmayı hak ediyor. Durdurma, ileri sarma gibi özellikler gayet hızlı ve efektif çalışıyor. Harici HDD den oynattığımız videolarda da özellikle menü geçişleri ve videoları açma süresi çok iyi. 

Film dosyasının üzerine gelindiğinde filmin ilk birkaç karesi önizleme olarak gösteriliyor. Video oynatma gayet akıcı, bu konuda oynatıcının hiçbir sorunu yok.
Online video içerik fazlaca geniş değil ancak ilginç kanallar mevcut. Bu kanalların yüklenme süresi internetin hızına bağlı olarak değişiyor. Bu noktada bir iyi özelliği daha var; video başlamadan önce biraz yükleniyor ancak bir kez yüklendikten sonra arada bir daha yüklenmesi için durmuyor. Genel olarak LG HB906TA nın performansı gayet iyi ve satıldığı düşük fiyat bizi gerçekten şaşırtıyor.

Sonuç

LG HB906TA Türkiye’de 1000TL civarında satılıyor. Sistemin genel görüntüsü gayet şık, özellikleri bakımından da gerçekten iyi. Performansı genel olarak yüksek seviyede, özellikle bu fiyat üzerinden şikayet edebileceğimiz hiçbir şey yok. Eğer kendisini sessever olarak gören ve en yüksek düzeyde ses düzeyi ve kalitesi isteyenler için bu sistem uygun olmayabilir. Bu sistem, surround ses ve 3D Blu-ray destekli bir ses sistemini optimum fiyatta arayan kişiler için uygun bir ev sinema sistemi. LG HT906TA bu fiyat düzeyinde şu ana kadar gördüğümüz en iyi ev sinema çözümü ve beklentileri yazımızla orantılı olan kişilerin bu sistemi almamaları için hiçbir neden yok.


İPHONE 4S’TE BİR SORUN DAHA..!!

iOS 5'de WiFi sorunu mu var?

    Yeni bir gün, yeni bir iPhone 4S sorunu daha. Ama bu kez 4S'in yanında arkadaşları da var.iOS cihazı sahiplerinin başı, Apple'ın iOS 5 güncellemesiyle iPhone 4S, 4, 3GS ve iPad'de meydana gelen bir sorunla dertte.

   Pek de az sayılmayacak kullanıcıların şikayetlerine göre iOS 5 güncellemesi, WiFi bağlantısını kesikli bir hale getirebiliyor veya WiFisinyal kalitesini ciddi biçimde düşürebiliyor. Apple, bu sorunu onaylamasa da bir kullanıcı sorunu kendi keşfettiği yöntemle aşmayı başarmış. Buna göre iOS 4.3'e geri dönüp cihazı tekrar iOS 5'e yükseltmek sorunu çözüyormuş.

    Bu arada iOS 5.0.1 güncellemesinin de sorunu çözmediği söyleniyor. Bu sorunun sadece bir grup kullanıcıyı mı yoksa çok büyük sayıda iOS kullanıcısını mı etkilediği henüz bilinmiyor.

CAYLAK PROFESOR

22 Kasım 2011 Salı

LG LSM-100 TARAYICI FARE İNCELEMESİ


      LG'nin Tarayıcı Faresi, standart bir masaüstü tarayıcının olmadığı yerlerde kullanıcılar için faydalı olacaktır. Biz onu denemek için bütün bir A4 sayfayı taradık. Sonuç olarak kablolu oluşu dışında bir eksiğini bulamadık. Bir sonraki sürümünü kablosuz olduğu takdirde bu bir devrim olacaktır.


Üretici: LG Electronics

Artıları:
Kurulumu ve kullanımı basit, kolay

Eksileri:
Sadece Windows uyumlu. Özellikle kalın belgeler, kitaplar gibi tüm A4 veya A3 sayfalarını taramak zor olabilir.
        LG'nin Smart Scan dediği yazılım ile doğrudan tarama ile taranmış görüntüleri, belgeleri standart e-posta ekleri olarak gönderim yapabilirsiniz. Smart Scan standart grafik paketleri içine görüntüleri yapıştırmak için kullanılabilir. Dahili ABBYY optik karakter tanıma (OCR) yazılımı ile taranmış belgeleri kaydetme ve yazdırma, yapıştırma işlevini yerine getirir. Fare aygıtını ve Smart Scan yazılımı yükleme basittir. Fare aygıtı için USB ile bağlantı kurmak ve sürücünün yüklenmesini beklemek yeterlidir. Smart Scan yazılımı ise CPU, GPU, sistem belleği, video belleği, USB versiyonu, ve OpenGL sürümüne bakarak, bilgisayarınızın performansını kontrol eder . Kuruluma başladıktan iki dakika kadar sonra tamamlanır. Ancak işletim sistemi desteği, Windows sınırlıdır .

      Kullanıcıların göreceği ilk ekran LG'nin Akıllı Tarama uygulamasıdır. Bu uygulamada yer alan düğmeler tarama başlatmaya ve taranan görüntüyü, yazıyı işlemeye yardımcı olacak seçeneklerdir.
Fare üzerindeki denetimler oldukça basit. Başlat ve bitir fonksiyonları aynı tuştadır. Taranan belge LG Smart Scan uygulama sayfasında gerçek zamanlı olarak görüntülenir. Belgelerin parçaları taramak oldukça kolaydır ama bütün bir A4 sayfayı taramak daha fazla beceri gerektirir.Biz bu cihazın bir kablosuz sürümünün kullanıma daha uygun olacağını düşünüyoruz.

Akıllı Tarama yazılımı

       LG Akıllı Tarama yazılımında yedi seçenekler vardır.Bunlardan en ilginç olan, kullanıcılara hızlı bir şekilde taranmış görüntüleri Facebook, Flickr ve Twitter gibi sosyal medya uygulamalarına hızlı ve kolayca eklemek için atanmış olan düğmedir.


      Renk tonu, doygunluk, parlaklık ve kontrast seçeneklerinden taranan belgeyi değiştirme veya farklı bir arka plan görüntüsünün önüne koyarak düzenleme işlevleri sınırlıdır. Yapıştır seçeneği, taranan görüntüyü metin olarak yapıştırmak için Microsoft Word gibi kelime işlemcileri kullanmaya olanak sağlar. Benzer şekilde, yine yapıştır tuşuyla taranan resimleri, Adobe Fireworks ya da Corel'in CorelDraw gibi grafik programlarına kaydetme olanağı sunar. Ayarlar seçeneği, kullanıcıların fare için yazılım güncellemelerini yapılandırmayı, tarama çözünürlüğü ayarlamayı, belgelerin hangi dosya biçiminde kaydedileceğini belirlemeyi sağlar.
 
 Sonuç :

     İçerisine gömülü tarayıcı sayesinde standart fareler ile karşılaştırıldığında, LG'nin Tarayıcı Faresi biraz hantal görünebilr ancak işlevi bakım etkileyicidir. A4 ve A3 belgeleri, ya da bunların bölümlerini tarama yapabilirsiniz. Potansiyel kullanıcıları bu aygıtı biraz pahalı bulabilir ama bu aygıt mobil çalışanlar gibi bir standart masaüstü tarayıcısı olmayanlar için ideal sayılabilir.

AMOZON’DAN ‘’MALİYETİNE’’ AKILLI TELEFON…!

       Dünyanın en büyük online perakende satış mağazası Amazon, popüler e-kitap okuyucusu Kindle’ın adını taşıyan tablet PC’den sonra bir de ‘akıllı telefon’ modeli çıkarmaya hazırlanıyor.

    Teknoloji sitelerinde yayılan söylentiye göre dünyanın en büyük e-kitap satıcısı ünvanına da sahip olan Amazon’un 2012’de tanıtmayı planladığı telefon, firmanın içerik dağıtımındaki avantajını koruma yolunda en büyük girişimlerinden biri olacak. Firma, 2011 ortasında piyasaya sürdüğü renkli ve dokunmatik ekranlı tableti Kindle Fire’la büyük bir kampanya başlatmış, neredeyse zararıan sattığı tabletle birlikte e-kitap, dergi ve müzik satışlarında artış yakalamıştı.

     E-kitap okuyucu pazarında e-mürekkep teknolojili ve monokrom ekranlı Amazon Kindle modellerinin liderliği de sürüyor.Söylentiye göre Apple için iPhone üretimi de yapan Çinli Foxconn, Kindle telefonun tasarım ve üretimi için Amazon’la pazarlık halinde. Kindle akıllı telefonun 150-170 dolar aralığında bir fiyata mal olacağı, ancak aynı Kindle Fire’da olduğu gibi çok düşük bir kar marjıyla, hatta karsız piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

21 Kasım 2011 Pazartesi

LG'NİN 720P EKRANLI TELEFONU NİTRO HD AMERİKA'DA SATIŞTA..!

       LG, yüksek çözünürlüklü ekrana sahip yeni telefonu Nitro HD'yi Amerika'da pazara sunuyor. Daha önce lanse edilen P930 modelinin AT&T üzerinden satılacak versiyonu olan telefon, 4.5-inç büyüklüğünde ve 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde True HD IPS ekran ile geliyor.

       1.5GHz hızında çift çekirdekli işlemciden güç alan ve 1GB RAM ile donatılan akıllı telefona, işletim sistemi olarak Android'in Gingerbread kod adlı 2.3 sürümü eşlik ediyor. 8 Megapiksel çözünülüğündeki kamerası ile 1080p video kaydı gerçekleştirebilen telefon aynı zamanda video görüşmeler için ön kameraya da sahip.

      Diğer özellikleri arasında 802.11n WiFi, Bluetooth 3.0, WiFi Direct ve DLNA desteği gibi detayların olduğu telefonun pil kapasitesi ise 1830 mAh. Yakın zamanda Amerika'da satışa sunulacak Nitro HD'nin fiyat ise açıklanmadı.

SESTEN 5 KAT DAHA HIZLI SİLAH..!

        ABD Ordusu'nun, Pasifik üzerinde sesten 5 kat hızlı gidebilen yeni bir silahı test ettiği bildirildi.Pentagon sözcüsü Yarbay Melinda Morgan, Kauai'deki Pasifik Füze Menzil Tesisi'nden atılan Gelişmiş Hipersonik Silah'ın, 3 bin 700 kilometre uzaklıktaki Kwajalein atoluna yarım saatten kısa bir süre içinde ulaştığını söyledi.

        Sesten en az beş kat hızlı giden Gelişmiş Hipersonik Silahın, atmosfer içinde uzun mesafelere gitmek için tasarlandığı kaydedildi.Yıl başında ABD Kongresi Araştırma Servisi'nin raporunda, Gelişmiş Hipersonik Silah'ın, ABD ordusunun, dünyanın herhangi bir yerindeki hedefleri bir saat kadar kısa bir sürede vurmasını sağlayacak küresel saldırı silahları geliştirme programının parçası olduğu ifade edilmişti. 

18 Kasım 2011 Cuma

SERDAR ORTAÇİNG AKIMI..!!

        Planking, owling gibi uluslararası akımlara Türkiye’den de "serdarortacing" ile cevap geldi. Planking gibi internette yayılan bu akımda Serdar Ortaç’ın bu pozu taklit ediliyor. Sizler de #serdarortacing Twitter hashtagi ile yaratıcı fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz. Fotoğraflar, http://serdarortacing.tumblr.com ‘ da yayınlanıyor.







     Serdar Ortaç'ın buzdolabı önünde çekilmiş bir pozundan yola çıkan bu akımda herkes onun gibi poz vermeye gayret ediyor.Yani şöyle: Buzdolabının kapağını sonuna kadar açık bırakarak, bacaklarını pergel gibi açtıkça açarak, eliyle yüzünü hafiften kapatarak, yarı dertli yarı çapkın bir "kafamda deli sorular" pozu... )))

CEP DEVİNDEN MÜJDE..!

          Eğer sizin telefonunuzun markası da buysa, muhtemelen Android 4.0 çok yakında cebinize gelecek.Yeni Android 4.0, ya da bilinen adıyla Ice Cream Sandwich'in hangi cihazlara geleceği halen gizemini korurken, ilk resmi açıklama Sony Ericsson'dan geldi.

     Şirket, yaptığı duyuruda, 2011 serisi tüm Xperia modellerinin Android 4.0'a güncelleneceğini müjdeledi.Bu açıklamadan çıkan sonuç, Xperai Arc, Play, Neo ve Pro ceplerin Android 4.0'a yükseltileceğinin kesinleştiği. Walkman efsanesinin Android'li üyesi Sony Ericsson Live da, Android 4.0'dan nasibini alacaklar cepler arasında sayılıyor.

       Güncellemenin ne zaman geleceği ya da ayrıntılar henüz belli olmasa da, en azından Sony Ericsson, kullanıcılarının merakını biraz olsa gidererek iyi bir iş yapmayı başardı. Bakalım sonrası neler gösterecek?

17 Kasım 2011 Perşembe

Optimus 3D Yeni güncelleme ile daha mükemmel olacak!


Biliyorsunuz ki LG Optimus seri akıllı telefonlarına Android 2.3 Gingerbread güncellemesini Kasım ayının ortalarında yayınlayacağını açıkladı. Peki bu güncelleme LG Optimus 3D'ye ne getirecek?

LG Optimus 3D için gelecek olan Android 2.3 Gingerbread güncellemesi yeni bir çok özellik sunacak. Daha iyi bir network hızı, daha iyi bir 3 boyut deneyimi ve geliştirilmiş multimedya fonksiyonları sağlayacak olan bu güncellemenin Kasım ayı içerisinde Avrupa'daki cihazlara gelmesi bekleniyor.

LG'nin arayüzünü kullanan Gingerbread güncellemesi daha iyi bir güç yönetimi, geliştirilmiş kopyala/yapıştır özelliği ve kullanıcı ara birimi (UI) güncellemeleri gibi Google'un geliştirmeleri yanı sıra LG'nin de bir kaç geliştirmesi ile birlikte gelecek.

Daha Hızlı Bir Paket Veri Servisleri için Gelişmiş HSPA+

İnternette gezinmek ve gerçek zamanlı oynatma özellikleri çok daha kolay bir hale geldi. HSPA+ ile 21Mbps hızına kadar ulaşabilen bağlantı hızında sorunsuzca internet medyanızı kullanabileceksiniz.

3D Video Editor Uygulaması ile Zenginleştirilmiş 3D Deneyimi ve Tam Ekran UI Önizlemesi,

3D Video editor uygulaması ile kullanıcılar kolaylıkla 2D ve 3D olarak çekmiş videolarını düzenleyebilir. Önizleme ekranı transparent UI ile kullanıcılarının çok daha iyi kalitede 3D içerikler kullanabilmesini sağlıyor.

2D Video Stabilizasyonu İle Geliştirilmiş Multimedya Deneyimi ve Daha Akıcı Bir Galeri Aktivasyonu

Optimus 3D kullanıcıları artık video stabilizasyonu özelliği ile çok daha yüksek kalitede 2D videolar çekebilecekler.Daha önceden sadece 3D modunda olan bu özellik bu güncelleme ile beraber 2D moduna da getirilmiş oldu. Aynı zamanda Galeri yüklenme hızı daha geliştirildi.

Dr. Jong-seok Park; "Bu geliştirilmiş özellikler kullanıcılarımıza Android 2.3 güncellemesi ile sunulacaktır. Bu güncelleme aynı zamanda insanların hayatına 3D'yi entegre edecektir, bu yüzden teknolojiyi çok daha ulaşılabilir ve eğlenceli kılmaya çalışıyoruz." diyor.

Bu güncelleme aynı zamanda geliştirilmiş video kaydı ve daha uzun süreli mp3 dinlememizi sağlayacak. Bu ayın 21'inden itibaren internet üzerinden indirilmeye başlanılacaktır.

GOOGLE MÜZİK BUGÜN HAYATA GEÇİYOR..!!

      Amazon ve Apple gibi büyük şirketlerin bulunduğu müzik dağıtım pastasından pay elde etmek isteyen Google  Music'in dört büyük plak şirketinden üçüyle anlaştığı ve 13 milyondan fazla şarkıyı dağıtım hakkı elde ettiği bildirildi.
      
     Google Music'in sanal mağazaları Android Market, akıllı telefon ve video hizmetleriyle birleştireceği ve müzik dağıtımı alanında büyük ilerleme kaydeden Apple, Amazon veFacebook gibi rakiplerini yakalamayı amaçladığı belirtiliyor.
     
     Google Music'in, tüketicilere çeşitli internet bağlantılı araçlardan müziğe ulaşma imkanı ve şarkıları arkadaşlarıyla paylaşma kolaylığı sağlayacağı kaydediliyor.Uzmanlar, Led Zeppelin ve Prince gibi birçok grup ve şarkıcıyı bünyesinde bulunduran Warner Music'in eksikliğinin Google Music'e ilgiyi sınırlayacağını ileri sürüyor.
    
   Google şimdiye kadar müzik şirketleri Universal, Sony Music ve EMI ile anlaşma imzaladı. Google ayrıca müzik piyasasında giderek etkinliğini artıran bağımsız markaMerlin ve merkezi Londra'daki Beggar Banquet ile de anlaştı.

16 Kasım 2011 Çarşamba

LG’DEN ICE CREAM SANDWİCH DUYURUSU..!!

   LG, smartphone üreticileri içerisinde Ice Cream Sandwich güncelleme stratejisini açıklayan ilk firmalardan biri oldu.

     LG’nin Optimus 2x için Ice Cream Sandwich güncellemesini çıkarmayacağına yönelik gelen ilk şok açıklama sonrası, birçok LG smarthphone sahibi hayalkırıklığı yaşadıklarını belirterek bir daha asla LG cihazı almayacaklarını belirmişlerdi.

     Görünüşe göre, Koreli üretici kullanıcıların bu düşüncelerini hesaba kattı ve Ice Cream Sandwich güncellemesinin tüm Optimus 2x modeli akıllı telefonlara geleceğini resmi olarak açıkladı.
Buna ek olarak; Optimus 3D ve Optimus Black gibi diğer üst klasman akıllı telefonların da Android 4.0 güncellemesini alacağı firma tarafından onaylandı.

   Bu kısa açıklama, kullanıcıların geri dönüşlerini alabilmek amacıyla LG’nin resmi Facebook sayfasından yayınlandı:

     “LG, Optimus 2x modeline Ice Cream Sandwich (ICS) OS güncellemesinin gelmeyeceği ile ilgili söylentileri tekzip eder. Bu beyanlar doğru değildir. LG şu an Optimus 2x ve diğer üst sınıf akıllı telefonlarına ICS OS güncellemesini planlama aşamasındadır. Bu güncelleme ile ilgili model bazlı ayrıntılı güncelleme takvimi ICS OS Google tarafından resmi olarak duyurulduktan sonra yayınlanacaktır. Güncel haberler için bizimle kalın.”

YENİ NESİL BLACKBERRY’DEN İLK GORUNTU

    Qnx tabanlı yeni işletim sistemi BBX kullanacak ilk BB olduğu söylenen telefonun görüntüleri interente düştü.Eğer internete düşen görüntü gerçek ise şu an da BlackBerry'nin gizli silahı "London"a bakıyorsunuz.

      Qnx ile yaptığı işbirliği sonucu hemen tüm akıllı telefonlara uyumlu olacak yeni bir işletim sistemi olan BBX'i oluşturan RIM, bu yazılımı iddiaya göre ilk defa bu telefonda kullanacak. iPhone'dan daha ince, diğer ebatlarda da Galaxy SII'ye yakın olan London'un Haziran 2012'de satışa sunulacağı söyleniyor.

     Muhtemelen bir prototip olan görüntüde cihazın üretime geçecek aslında 1.5GHz dual-core TI OMAP işlemci, 1GB RAM , 16GB dahili hafıza ve 8 megapiksel önde 2 megapiksel arkada yer alacak 2 kamerası olacak.

15 Kasım 2011 Salı

LG ELEKTRONİK'E 12 ÖDÜL BİRDEN..!!

      LG, ev aletleri için ‘En iyi İnovasyon’ ödülü dahil 5 ödül kategorisinde ödül alarak inovasyondaki yeteneğini kanıtlamış oldu.Yenilikçi tarzından bu güne kadar ödün vermeyen LG, kendi Blast Chiller teknolojisine sahip yeni üç kapılı Fransız tipi buzdolabı (LFX31935) için ‘En iyi İnovasyon’ ödülü dahil 12 adet 2012 CES İnovasyon ödülü aldı.

    LG televizyonları, cep telefonları ve küçük ev aletleri; Video Görüntüleme Cihazları, Video Bileşenleri, Ses Bileşenleri, Kablosuz Telefon ve Büyük Ev Aletleri gibi rekabetin yüksek olduğu dallarda ödüller kazandılar.

     LG Electronics CEO ve başkanı olan Wayne Park, “Endüstrimizin uzmanları tarafından buzdolabımızın ‘En İyi İnovasyon’ ödülü almasından onu duyuyoruz, ayrıca 3D TV den akıllı çamaşır makinelerine kadar geniş bir yelpazede ürünlerimizin ödül almasından dolayı gururluyuz” şeklinde konuştu. “Bu imrendirici endüstri tasdiğimiz, 

     LG’nin her geçen yıl ürünlerini geliştimesine olan sözünün vasiyetidir” diye sözlerini sürdürdü.
CES 2012’de tanıtılacak ev elektroniği cihazları arasında keskin 3D görüntüler ve rahat izleme deneyimi sunan FPR gözlük teknolojisi kullanan yeni Cinema 3D TV modelleri LM8600 ve LM9600 ile Video Görüntüleme Cihazları dalında CES İnovasyon ödülünü kazandı. 

     LG ayrıca plasma HD TV lerdeki amiral gemisi ürünü PM9700 ve Netflix ve Hulu Plus gibi premium içerikler dahil sanal olarak neredeyse limitsiz online içerik içeren Smart TV platformu da ödül kazandı. Video Bileşenleri dalında ise BP720 Blueray player ve SP820 Smart Tv upgrader onurlandırıldı. Ses Bileşenleri dalında ise Airplay platformuna sahip ND8520 LG İPod speaker dock ödül kazandı.

     Büyük Ev Aletleri dalında ise 330ml lik bir içeceği 5 dakikanın altında soğutabilen 0.8 metre küplük hacimli buzdolabından başka üç farklı LG ürünü daha ödül aldı. Az enerji harcaması ve internet bağlantısı sayesinde tüketicilere zaman ve maliyetten kazandıran LG Smart ThinQ teknolojisini barındıran çamarşır / kurutma makinesi ikilileri WM8000HVA/DLEX8000V ve WM9000HVA/ DLEX9000V ödüllendirildi. Ayrıca akıllı, hızlı ve efektif bir temizleme için geliştirilmiş çift göz işaretlerme navigasyon sistemine sahip LG Hombot vakumlu süpürgesi LrV5900 ödüllendirildi.

       Kablosuz telefon kategorisinde ise LG, multitasking kabiliyeti ile dikkat çeken LG DoublePlay dahil iki adet 2012 CES İnovasyon ödülünün sahibi oldu. Örneğin, bu telefonda kullanıcılar web de sörf yaparken ya da maillerini kontrol ederken Facebook sayfalarını yenileyebiliyorlar. Firma ayrıca Vmware Horizon Mobile ile geliştirdiği LTE sistemi ile tek mobil cihazda kişisel ve şirket kullanımı için ayrı arayüze sahip olan dünyanın ilk cep telefonu için ödül aldı. Bu teknoloji IT departmanlarının çalışan gizliliğini ihlal etmeden şirket güvenliliği ve yönetimini yapabilmesini sağlıyor.

LG 2004 yılından beri 120’den fazla CES İnovasyon Ödülü kazandı.

İPHONE 5 GELECEKTİ…

   Hepimiz bir iPhone 5 ile tanışmayı beklerken, tasarımı hiç değişmeyen, iç kısmı yenilenmiş bir iPhone 4 ile karşılandık. Şimdi ise Business Insider, bitmek tükenmek bilmeyen iPhone dedikodularına hayat kazandıracak yeni bir dedikoduyla karşımızda: "iPhone 5 gerçekti ve Apple onu öldürdü."

   Business Insider'ın "tamamen isimsiz" kaynaklarına göre Apple, bir iPhone 5 prototipine sahipti. Bu prototip, beklendiği gibi büyük bir ekrana ve yeni bir şekle sahipti. Ancak iddiaya göre Steve Jobs, iPhone 5'in farklı ekran boyutunun iPhone serisini bitireceğini düşünüyordu. Jobs'a göre bu, iPhone'u parçalanma sorunuyla karşı karşıya bırakacaktı ve "Android'leştirecekti".

    Android'in ise Jobs için bir kabus kadar kötü olduğunu biliyoruz. Büyük ekran, bir çok uygulamanın yeni iPhone'a uymayacağı, çeşitli sorunların çıkacağı anlamına geliyordu. Yine de Apple, telefon ekranlarının giderek büyüdüğü bir zamanda, gelecekte bir değişikliğe gitmek zorunda kalabilir.

   Bu iddia, iPhone 5'in ortaya çıkmama nedeni olarak oldukça inandırıcı duruyor. Zira Jobs'un basitlik ve tek biçimliliğe büyük önem verdiğini biliyoruz. Ancak eğer iddia doğru ise, bizce şu soruyu da sormak gerekiyor: iPhone 5 neden en baştan değil de sonradan iptal edildi?

11 Kasım 2011 Cuma

LG, Android 4.0'lı Optimus U1'i hazırlıyor...!

      Samsung'un Galaxy Nexus isimli yeni nesil akıllı telefonuyla görücüye çıkan Ice Cream Sandwich kod adlı Android 4.0, yeni yıl ile birlikte daha fazla sayıda marka ve model ile birlikte pazardaki yerini almış olacak. Şu anki modeller için Android 4.0 güncellemesi çıkarıp çıkarmayacağı henüz kesinlik kazanmayan LG, Optimus U1 modelini ise yeni işletim sistemiyle sunacak.

        4 inç seviyesinde çoklu dokunmatik kapasitif ekran ile gelecek olan LG Optimus U1, henüz netlik kazanmasa da muhtemelen 8 Megapiksel çözünürlüğünde, 1080p video kaydı gerçekleştirilebilen LED Flash destekli kamera ile gelecek. İnce yapılı kasa tasarımı ile Motorola Droid Razr gibi modellere rakip olması beklenen telefonda, Texas Instruments'ın OMAP4 serisi çift çekirdekli işlemcisine yer verilmesi bekleniyor.

      2012'de pazara sunulacak LG Optimus U1'e ait resmi detayların CES '12 veya Mobil Dünya Kongresi '12'de açıklanması bekleniyor.

CEP TELEFONUNDA BİR İLK..!!

    Cep telefonu piyasasındaki hızlı ilerlemeden nasibini alan işlemciler hızlıca tüketiliyor. Doğal sonucu olarak da 4 çekirdekli ilk telefonun bilgileri de gelmeye başladı.

    Büyük telefon üreticilerinden HTC'nin yeni bir telefon üzerinde çalıştığı bilgileri gelmeye başlaması ilginç bir gelişme değil ancak bu telefonu ilginç kılan, işlemcisi. Dünyanın 4 çekirdekli ilk telefonu olacağı düşünülen HTC Edge, görücüye çıkmayı bekliyor.Telefon ile ilgili elimizdeki bilgiler 4.7 inçlik bir ekrana sahip olduğu, 1 GB bellek ile geleceği ve 32 GB'lık bir kapasite sunacağını gösteriyor. İşlemcisi Kal-El kod adlı NVIDIA, Tegra 3 olacak. İşlemci hızı ise 1.5 GHz olarak belirlenmiş.

       İşletim sistemi hakkında detay yok ancak Android 4.0 ile geleceği ihtimali en kuvvetli olanı. Fiyatı konusunda herhangi bir bilgi yok ama pahalı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 4 çekirdekli bir işlemci için sunacağı pil ömrü de soru işaretlerinden başka biri. Telefonun çıkış tarihi içinse 2012'in ilk çeyreği ya da ikinci çeyreğinin başları olacağı konuşuluyor.

10 Kasım 2011 Perşembe

Optimus 3D için LG SmartWorld

     LG Electronics (LG) Amerika Birleşik Devletlerinde yeni bir ücretli uygulama mağazası açacak. Bu yeni sistem LG SmartWorld (www.lgsmartworld.com) zaten Temmuz ayından beridir İngiltere başta olmak üzere 39 ülkede kullanımda. Yeni servis şu anda da LG SmartWorld'da bulunan ücretsiz uygulamaların yanı sıra ücretli uygulamalara da yer verecek.

     LG SmartWorld LG Optimus 3D kullanıcıları için özel olarak tasarlanan 3D oyunlar, 3D videolar ve diziler olmak üzere gerçekten "premium" bir hizmet sunacak. Şu anda 10 tane popüler ücretli uygulama Optimus 3D ile 3D olarak kullanılabilen uygulamalar. Bu bize 3D teknolojisinin ne kadar hızlı bir yükselişte olduğunu gösteriyor. Bu 3D oyunları arasında GT Racing: Motor Academy, Near Orbit Vanguard Alliance (N.O.V.A.) ve Archer Craft oyunları mevcut.

   LG Electronics'in başkanı ve CEO'su Dr. Jong-seok Park yaptığı açıklamada "Şu andaki amacımız, ücretli uygulamalar ile LG SmartWorld'ü Android cep telefonları için şu anda mevcut olan en iyi uygulama mağazası yapmaktır" dedi.

    LG SmartWorld, ana ekranda bir "widget" olarak ta kullanılabilmesinin yanı sıra, daha kolay bir gezinti, WiFi'dan yüksek boyutlu dosyalar için otomatik indirme gibi kolaylıklar sağlıyor. LG'nin bu yeni uygulama mağazasını önümüzdeki aylarda kullanılma açmasını bekleniyor.

UCUZ ANDROİD’LER NE KADAR İYİ..!!

   Bazı Android hayranları, iPhone, Windows Phone ve Blackberry'nin çok pahalı olduğunu, daha ucuza bir Android satın alınabileceğini savunuyorlar. Ancak Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Afrika ve Avustralya'daki 600.000 destek aramasını ele alan bir araştırma, sorunun ucuz Android cepler olduğunu ortaya çıkardı.

   WDS adındaki bir kablosuz hizmet şirketi, yaptığı araştırmada donanımsal arızaların Android ceplerde daha çok meydana geldiğini ortaya çıkardı. Burada sorun aslında Android'de değil, Google'ın işletim sistemi lisanslama politikasında. Android'i lisanslamanın kolaylığı, üretimi 100 doların altına malolan ucuz telefonların ortaya çıkmasına neden oluyor ve bu telefonlar, pahalı telefonlarda olduğu kadar yapıya önem vermiyorlar.

   Ancak dikkat çeken önemli bir nokta, araştırmanın gelişmekte olan piyasalarda değil birincil mobil piyasalarında yapılmış olması. LG, HTC ve Samsung gibi üreticiler, sağlam cepler üretirken ucuz telefonlar Google'ın büyük bir pazar payı kazanmasına yardımcı oluyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More