Recent Posts

BLOGUMA HOŞGELDİNİZ

LG Optimus 3D Ürün Ve Özellikleri

Dünyanın ilk 3 boyutlu cep telefonu olma özelliğini sağlayan Lg Optimus 3D gözlüksüz 3 boyutlu görüntülerin izlenmesini sağlayan ilk cep telefonu olma özelliğinide taşımakta.

SONY’DEN İNANILMAZ HOPARLÖR..!

Sony’den 360 derece dairesel ses ve Bluetooth kablosuz müzik akımı çığır açan haparlör.Sony,İphone akıllı telefondan veya ipod’dan gelen müzik ile bir odayı doldurmanın yeni ve eşsiz şıklıkta bir yolunu buldu.

LG, ANDROID 4.0'LI OPTIMUS U1'I HAZIRLIYOR.

2012'de pazara sunulacak LG Optimus U1'e ait resmi detayların CES '12 veya Mobil Dünya Kongresi '12'de açıklanması bekleniyor.

29 Eylül 2011 Perşembe

WİNDOWS 7’Lİ LG OPTİMUS 7 VODAFONE’DA…!!

     Geçtiğimiz günlerde 3 boyutlu ekrana sahip LG optimus 3D kampanyasını başlatan Vodafone Türkiye şimdi de Windows Phone 7 süprizi yaptı. LG’nin Windows Phone 7 telefonu Optimus 7 E900 Vodafone Türkiye tarafından Türkiye piyasasına sunuldu.
           
           3.8 inçlik ekrana sahip olan LG Optimus 7’de 1GHz işlemci,512 MB Ram 16 Gb’lık dahili bellek,Wi-Fi b/g,Bluetooh 2.1,Agps,5 megapiksel otomatik odaklı LED flaşlı kamera,Windows Phone 7 işletim sistemi gibi özellikler bulunuyor.Bu arada dünya çok yakında Windows Phone Mango sürümüyle tanışacak.Umarım bu telefonda Mango’ya yükseltilebiliyordur.
            

                    Vodafone Türkiye LG Optimus 7’yi aşağıdaki kampanya seçenekleriyle sunacak :
                                               
                                                 Aylık Ücret                                                      Abonelik Süresi

Cepnet Paketi :                            61 TL                                                                         24 Ay
                                                    74 TL                                                                         24 Ay

Bu arada dileyen müşteriler bu cihazı kampanyasız da satın alınabilecek.Bu durumda cihazın maliyeti 1325 TL’ye geliyor.Cihazda sim kilidinin olmaması başka mobil operatörlerle de rahatlıkla kullanılabileceği anlamına geliyor.

GOOGLE EARTH : BİR GİZEM DAHA..!!

            Google’ın popüler yazılımı Google Earth,daha görülmeyen çok çarpıcı fotoğrafları da gözler önüne seriyor.Bu bağlamda Avusturyalı arkeolog David Kennedy ortaya çıkardığı yeni uygulama sayesinde Peru’nun güneyinde bulunan Nazca çizgilerine rakip olabilecek antik yapıları Suudi Arabistan’da tekrar ortaya döktü.
      İlk olarak 1927 yılında İngiliz pilot Percy Maitland’ın keşfettiği bu anti çizgiler yıllar sonra Kennedy,Maitland’ın çektiği fotoğrafları kullanarak koordinatlarını belirledi ve Google Earth’le bu koordinatları paylaştı.Benzer yapılar daha önce Ürdün ve Yemen’de de keşfedilmiş ve bu yapıların 9 bin senelik olduğu anlaşılmıştı.

Nazca Cizgileri Nedir ?
        Wikipedia’ya göre Nazca Çizgileri Güney Peru’daki Nazca Çölü’nde bazı canlı biçimlerini ya da çeşitli geometrik biçimleri betimler tarzda yere çizilmiş,bazıları kilometrelerce uzunlukta olan çizgilere verilen genel addır.








28 Eylül 2011 Çarşamba

LG OPTİMUS 3D EKRAN KALİTE TESTİ..!

     Herkesinde kabul göreceği gibi artık yeni nesil telefonlarda yok yok.3D ekranlardan navigasyonlara,çok uzun süren şarj ömürlerinden çift çekirdek işlemci özelliklerine varıncaya kadar bir çok donanımla donatılıyor artık telefonlar.
            
      Fakat bence bir telefonda bunlar kadar önemli olan bir diğer özellikte tasarım ve malzeme kalitesi. X Bir telefonu diğerinden daha düşük fiyatta olsa bile tasarımı sayesinde kendisinden yüksek özelliklere sahip telefondan daha çok satabiliyor.
         
     Lg Optimus Black’te ben bunları açık bir şekilde görüyorum.Birde bunların yanında Dünya’nın ilk 3D cep telefonu olması çift kanal ,çift bellek ve çift çekirdeğe sahip ilk telefon olması ne kadar kaliteli ve donanım olarak güçlü olduğunu gösteriyordur.
            
   Aşağıda izleyeceğimiz video’da ise Optimus 3D’nin Ekran camının kalitesini gösteren bir video izleyeceğiz ki bir telefon için çok önemli bir konu bence,başınıza gelmişse biliyorsunuzdur telefonunuzun ekranında çizikler olmaya başladıktan sonra ne tasarımı kalıyor telefonun nede güzelliği. Bu Video’da ise  Optimus 3D’nin dış etkenlerden dolayı oluşacak bir çok darbe ve çiziğe karşı dayanıklı bir ekrana sahip olduğunu anlayacaksınız.


FACEBOOK DESTEKLİ MEDYA OYNATICISI..!!

          İnternet tabanlı eğlence sistemi ASUS O! Play Mini Plus ile eğlence oturma odasına geliyor.Hem Video siteleri ve sosyal medya kanallarına hem de sonsuz eğlence için çevrimiçi eğlence sunan ağlara ( mediafly,Dailymotion,Facebook,Youtube,Picasa,Flickr v.s.) hızlı ve sorunsuz erişim için kablolu ve kablosuz bağlantı imkanı bulunan,O!Play Mini Plus uzaktan kumandası ile bir tuşa basarak fotoğraf ve videoların kolaylıkla Facebook üzerinden paylaşımına olanak veriyor.
           
           Dünyanın ilk HD medya oynatıcısı olan O!Play Mini Plus aynı zamanda Avrupa’nın en popüler video servis sağlayıcısı Acetrax’ı da destekliyor.Ayrıca çok yönlü Usb portundan bağlayabileceğimiz PC,akıllı telefon ve tabletlerinizdeki medyaları oynatma imkanı sunuyor.Hatta Usb sürücüde yer alan medyanız da doğrudan ekranınıza yansıyor.
            
       USB sabit diski,flash disk,SD/MMC/MS/Xd gibi doğrudan kart takılmasına izin veren O!Play Mini Plus,herhangi bir kullanıcı ara birimine ihtiyaç duymadan,AutoPlay özelliği ile kullanılabilir videoların oynatılmasını sağlıyor.

26 Eylül 2011 Pazartesi

HTC SALSA AVEA İLE İLK KEZ TÜRKİYE’DE…!!

        Avea akıllı telefon atağına Htc’nin Salsa modeliyle devam ediyor.Gsm operatörü Avea,akıllı telefon sektörünün önde gelen markalarından HTC’nin Sense modelinden sonra,aynı şirketin 3G destekli Salsa modelini de satışa sunacak.Tavsiye edilen son kullanıcı fiyatı KDV dahil 999 Tl olan Htc Salsa’yı tercih eden Avealılar,30 gün boyunca 1GB’lık internet paketinede ücretsiz sahip olacak.
            



       3G destekli HTC Salsa,Android Gingerbread 2.3.3 işletim sistemine sahip.Cihaz’da 5 Mp kamera, 3.4 inç 480 x 320 çözünürlüğe sahip dokunmatik ekran bulunuyor.Ön yüzündede Vga kamerası mevcut.

BİSİKLETLE İLGİLİ OLANLAR GERÇEKTEN ÇOK İYİ...!! :))

LG OPTİMUS 3D VODAFONE İLE TÜRKİYE’DE..!!

        Lg’nin gözlüksüz 3D keyfi yaşatan telefonu Optimus 3D,Vodafone’da satışa başladı.Sözleşmesiz fiyatı 1489 TL olan ürünün 2 yıllık sözleşme ile de satılıyor.Burada ise  2 farklı seçenek sunuluyor. Cepnet paketi ile 24 ay,ayda 69 TL , 1 GB internet paketi ile 24 ay,ayda 81 TL.
           
     Vodafone’un Cepnet paketi 100 Mb’a kadar 3G hızında bağlantı imkanı sunuyor,100 Mb’dan sonrasında ise bağlantı hızınız 96 Kbps seviyesine düşürülüyor ve sınırsız olarak kullanabiliyorsunuz.Bu hız internette dolaşırken her ne kadar sıkıntı yaşatsa da,sosyal ağlar durum güncellemeleri ya da e-mail kontrolü yapmak için yeterli oluyor.

   Android 2.2 işletim sistemi ile gelen telefon 1 Ghz saat hızında çift çekirdek işlemci ve 512 Mb’lık Ram’den güç alıyor.4.3 inç’lik gözlük gerektirmeyen 3 boyutlu ekranı 480 x 800 piksel üretiyor. 5 Mp çift lensli kamerası 2D modunda 1080p,3D modunda ise 720p çözünürlüğünde video kaydı yapabiliyor.
           
   8 Gb dahili hafıza ile gelen ürün 32 Gb’a kadar microSD kart desteği sunuyor.Akselerometre,dijital pusula ve HDMI çıkışı gibi donanımlara sahip cihaz; Bluetooth,Wi-Fi,GPS gibi bağlantı seçenekleri ile donatılmış.


CAYLAK PROFESOR

BU E-POSTALARA DİKKAT..!!


Cisco,hazırladığı yeni güvenlik raporuyla birlikte kullanıcıları siber suçluların değişen hedefleri ve yeni dolandırıcılık taktiklerine karşı uyardı.50 ülkeden 361 bilgi teknolejileri profesyonelinin görüş ve deneyimlerine göre hazırlanıp derlenen bu raporda,siber suçluların hedeflerindeki organizasyonlara özel hazırlanmış spam e-postalarla saldırdıkları anlatılıyor.

Cisco Güvenlik Teknolejileri Direktörü Nick Edwards,’’ Kurumların ve gelir düzeyi yüksek bireylerin banka hesapları ve diğer varlıklarına erişim amacıyla yapılan nokta atışı saldırılar giderek artıyor.Hukuki düzenlemelerin baskısı altında kalan siber suçlar,yoğun spam e-posta gönderimlerinden vazgeçerek tespit edilmesi daha zor olan kişiselleştirilmiş saldırılara yöneliyor’’ diyor.

Raporda öne çıkan bulgular şu şekilde :

* Yoğun spam e-postalarla yapılan saldırılar karşılığında yapılan dolandırıcılıkların meblağı Haziran 2010’daki 1.1 Milyar dolardan Haziran 2011’de 500 Milyon dolara düştü.

* Günlük spam e-posta gönderi sayısı Haziran 2010’daki 300 milyardan Haziran 2011’de 40 milyara düştü

* Kişiye özel saldırılarda artış var: Spearphishing denilen dolandırıcılık girişimi 3 katına çıktı.

* Saldırıların tüm dünyada kurumlara yıllık maliyeti 1.29 milyar dolara çıktı.

23 Eylül 2011 Cuma

HTC’DEN FARKLI BİR CEP..!!

       HTC’nin bayan akıllı telefon kullanıcılarını hedeflediği yeni akıllı telefonu HTC Rhyme,Verizon tarafından tanıtıdı.Daha önceleri HTC Bliss olarak piyasaya çıkacağı soylenen telefonun tasarımı ve rengi de göründüğü gibi bayanlara göre tasarlanmıış.
            
       HTC,Rhyme’ın rengini ‘’erik ağacı’’ olarak tanımlıyor.Kulaklıklarından yanındaki Led ekrana kadar bu renk,cihazın her yerinde korunuyor.Yanındaki Led ekran demişken,Htc bayanların çantasında telefonlarını daha rahat bulundurabılmelerı ıcın telefona kabloyla bağlanan bir Led ekran kullanmış.Bu ekranda arayan numaralar görüntüleniyor böylece bayan kullanıcılar çanta diplerinde cep telefonlarını aramaktan kurtulmus oluyor.
          
    Yazılım olarak Android 2.3.4 kullanılan telefonda donanım olarak 1 GHz tek çekirdekli Snapdragon MSM8655 ve768 MB RAM kullanılıyor. 3.7 inç ekranıyla beraber telefonun arka kısmında da bir adet 5MP Led flaşı olan kamerası bulunuyor.HTC Rhyme 29 Eylül’de Avrupa’da raflardaki yerini alacak.

DÜNYA’NIN EN HIZLI HARD DİSKİ..!!


       Sabit disklerden harici disklere taşıma için saatlerce bekleme devri artık yavaş yavaş sona eriyor.LaCie’nin Little Big Disk isimli ürünü çift sürücü ve Thunderbolt sayesinde yedekelmek istediğiniz ya da büyük veriler atmak istediğiniz harici diskinize maksimum hız getiriyor.
            
            RAİD’le iki sabit diski birbirine bağlayan Little Big Disk,dakikalar içerisinde büyük boyuttaki sabit diskinizi yedeklemenizi sağlıyor.Hafif alüminyum kasası sayesinde taşınması da sorun olmayan ürün kullanıcılara iki seçenekle geliyor. 1 TB 7200 RPM modeli 400 Dolarken, 2 TB 5400 RPM modeli 500 Dolar. Önümüzdeki ay aynı ürünün 500 GB’lık bir SSD modelinin de piyasada olacağını hatırlamadan geçmeyeyim.

21 Eylül 2011 Çarşamba

SONY'DEN SINIFININ EN UFAK FOTOĞRAF MAKİNASI...!!



         6.2 Megapiksel çözünürlük kalitesi ile çok iyi fotoğraflar çekmenize izin veren cihaz, 720P HD video kaydıyla dakullanıcının yüzünü güldürüyor. Cihazdaki yeni Photo Creativity arayüzü, "diyafram açıklığı", "pozlama değeri" ve "beyaz dengesi" gibi teknik terimlerin yerine, "arka plan bulanıklaştırma", "parlaklık" ve "renk" gibi daha kullanıcı dostu ve sezgisel terimler sunuyor. Kafa karıştıran menü seçenekleri arasında kaybolmanıza veya bunların kompozisyonunuz üzerindeki etkisini tahmin etmeniz gerekmiyor.

Yeni Entegre "Picture Effect" ayarı kullanıcıların fotoğraflara veya  HD videoya görüntüleri daha sonradan değiştirme kaygısı olmaksızın çekim sırasında ekstra etkiler eklemesine imkan  veriyor. "Picture Effect" seçenekleri arasında, Kısmi Renk, Retro, Pop Renk, Yüksek Kontrast Tek Renk, Poster, Açık ve Oyuncak Kamera bulunuyor. Ayrıca, "Pürüzsüz Doku" efekti ile portrelerin üzerindeki kırışıklık ve lekeler ortadan kaldırılabiliyor.
       Benzer şekilde, Elde Alacakaranlık ve Hareket Bulanıklığını Önleme modları, yumuşak, düşük parazitli görüntüler yakalamak için altı pozlamayı otomatik olarak birleştiriyor: böylece, mevcut ışık altında çekim yaparken elin titremesi ve fotoğrafı çekilen kişinin hareket etmesinden kaynaklanan bulanıklığın da önüne geçilmiş oluyor.Şarj başına 400 fotoğraf çekebildiğimiz bu cihaz Maksimum 32 Gb'a kadar da veri depolamaya izin veriyor.

LG’NİN YENİ GOZDESİ LG OPTİMUS EX İNTERNETE SIZDI..!!

         LG‘nin Android Gingerbread işletim sistemli yeni bir akıllı telefonu basın görüntüsü ve bazı etkileyici özellikleriyle internete sızdı! LG-SU880 model numaralı olan ve Optimus EX olarak isimlendirilen cihaz, ilk defa bu sızıntıyla ortaya çıkmış oldu. Duyurulmuş olan diğer LG telefonlarıyla tasarımsal olarak benzerlik göstermeyen telefon, ilk etapta Güney Koreli SK Telecom operatörü için sunulacak.

        LG Optimus EX’e; marka ve modeli konusunda bir kesinlik bulunmayan 1.2GHz çift çekirdekli çipset, 1GB RAM, 5MP ana kamera ve görüntülü görüşme kamerası eşlik ediyor. 4.0 inç boyutunda türü bilinmeyen WVGA (800 x 480 piksel) çözünürlüğünde ekran, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0 ve sensörler gibi akıllı telefonlarda yer alan sıradan özellikleri ihtiva edecek olan EX, tasarımıyla Optimus 2X ve Galaxy S II gibi rakiplerinden sıyrılıyor. 

        LG’nin bu akıllı telefonu Güney Kore pazarındaki çift çekirdekli segmentinde alternatif oluşturması açısından lanse etmesi bekleniyor.Ön yüzünün alt ve üst kısımlarında hoparlörlerin yer aldığı düşünülen Optimus EX sızıntıya göre; sadece 9.5mm kalınlığa sahip olacakmış. Fiyatı ve hangi bölgelerde satışa sunulacağı ya da 4G LTE gibi bağlantı teknolojilerini destekleyen versiyonları konusunda herhangi bir bilgiye yer verilmemiş. Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle sunulacak olan cihaz, umarız LG’nin üst segmentteki başarılarının devamını (En azından dört çekirdekli modeller piyasaya sürülene kadar.) sağlar. 

LG OPTİMUS 3D OYUN DENEYİMİ..!!

Lg optimus 3D’de bomba gibi geleceğe benziyor.Bi kaç videosunu izledim özellikleri ile ilgili guzel bi çok özelliği var telefonun 3D video çekebilme vs. gibi Ama oyun görüntüsü ve kalitesine ayrı bi  yer acmak lazım gerçekten mükemmel olmuş.

Ben Optimus black kullanıyorum gayette memnunum fakat Optimus 3D gercekten bildiğimiz Psp gibi olmuş hatta 3D görüntü ile ondan kaliteli bile olmuş diyebilirim. Aşağıdaki video’yu izlediğinizde sizde bana hak vereceksinizdir.Yan tarafta çıkan diğer bi kaç Lg Optimus 3D video’sunuda izlemenizi tavsiye ederim.

20 Eylül 2011 Salı

DÜNYA’NIN EN HIZLI SD KARTI..!


   Nikon 5100 ve D700 gibi UHS etkin kameralar kullanan görüntü meraklıları için ideal olan kart,kullanıcılara dünyadaki en hızlı SD kart yazma performansını sunuyor.Kartın saniyede 90 megabayt (MB/sec) olan yazma hızı fotoğrafçıların patlama modunu kullanarak RAW görüntüler serisi kaydetmelerine olanak sağlıyor ve 1. Sınıf UHS hızı Full HD videolarını kaydedebiliyor.
          
  Kart 95 MB/saniyeye varan okuma hızı ile fotoğrafları normal sürenin yarısında bilgisayara aktarabiliyor.SanDisk Extreme Pro SDHC ve  SDXC UHS-I kartları 8 GB ile 64 GB kapasite aralığında satışa sunuluyor.

19 Eylül 2011 Pazartesi

NEXUS PRİME’DAN HABER VAR..!!


             Samsung beklenen telefonu Samsung Nexus Prime’da internete sızan telefon kervanına girdi.TheDroidGuy’ın haberine göre Nexus S’den biraz daha büyük ve kalın olan Nexus Prime’ın önünde 2MP’lik ve arkadasında 8MP’lik bir kamera bulunuyor.
             
             
        HDMI girişi de bulunan akıllı telefonda çift çekirdek OMAP işlemcisi bulunacağı ve Android Ice Cream Sandwich sürümü kullanacağı söyleniyor.Nexus Prime’ın tek ‘’ana ekran’’ tuşu bulunurken telefonun Ekim ya da Kasım aylarında Amerika’da satışa çıkması bekleniyor.       



Sümela'nın Şifresi Temel ( Bu Film Tutar :)) )

Sanırım son zamanlarda  Karadeniz ve Karadeniz İnsanı ıle ılgılı yapılan Tüm dizi ve filmler arasında en iyisi bu film olacak sanırım fragmanları bu kadar güldürüyorsa Film nasıl cok merak ettım.. Oyuncu kadrosuda gayet kaliteli.. Merakla beklıyoruz çıkmasını.. :))

CAYLAK PROFESOR

18 Eylül 2011 Pazar

LG’nin Yeni Telefonu Ortaya Çıktı ; LU6200


Güney Kore’nin en büyük elektronik markalarından Lg,üst düzey akıllı telefonları ıle pazara damgasını vurmaya devam ediyor.Hemen hemen her kategoriye sığacak yetenekte telefonaları son dönemde arka arkaya duyuran şirketin son bombası ise LU6200 adlı ürün oldu.

Android işletim sisteme sahip olması beklenen akıllı telefonun ortaya çılkan özellikleri adeta dudak uşurtacak cinsten.Çift çekirdekli,1.5Ghz’lik Qualcomm Snapdragon işlemciye sahip olan telefonun asıl bombası ise ekranı.Lg bu cihazda 4,5 inç lik bir ekran kullanmayı tercih etmiş.720p HD çözünürlüğe sahip bu ekranda inç başına düşen piksel sayısı 329.

Bu ekranın önemli ayrıntılarından bir diğeri ise pil tüketimi konusunda son derece cimri olması.LG cephesinden gelmiş bir açıklama yok ancak bu cihaz,Samsung’un Super Amoled plus ekran teknolojisine benzer bir yapıya sahip olabilir.LG LU6200’ün diğer özellikleri arasında 8MP çözünürlüğünde arka kamera ve 1.3 Mp ön kamera , 1 Gb veya üzerinde Ram,1080p HD video kaydı,4G desteği bulunuyor.

GÜNEŞLE ÇALIŞAN İŞLEMCİ..!!


           Sadece bir posta pulu büyüklüğünde güneş panelinden sağladığı enerjiyle çalışan bir işlemci,Intel tarafından meydana getirildi.Tanımda sadece küçük bir güneş panelinden enerji alan işlemcide Quake’in oynanabildiği gösterildi.Clarmonnt kod adlı Pentium sınıfı işlemci,10mW’dandüşük güçte çalışabiliyor.Linux ve Windows’u çalıştırabiliyor.
 Güç tasarrufu transistörleri eşik seviyesine çok yakın bi enerjiyle çalışmaktan geçiyor.Eşik seviyesi transistörün etkin hale geldiği voltaj anlamına geliyor ve günümüzün işlemcileri performan için eşik seviyenin bir kaç kat üstünde voltajlarda çalışıyorlar.Claremont protopi ise işlemciyi eşik seviyesine yakın bir enerjiyle çalıştırarak 5 kat enerji tasarrufu sağlayabiliyor.Bunun sadece bir teknoloji tanımı olduğunu düşündüğümüzde,ürünün en baştan enerji tasarrufu amaçlı üretildiğinde verimlilik,daha büyük bir oranda artabilir.

Şu anda bu işlemcilerin üretimi gibi bir plan mevcut değil ancak zamanla düşük enerjiyle çalışan işlemcilerin ortaya çıkması kaçınılımaz gibi gözüküyor..

16 Eylül 2011 Cuma

HTC’DEN GERÇEKTEN DEV BİR CEP...!

         Bir kaç ay önce Forumlarda,bloglarda ve insanların arasında  Htc’nin büyük bir ekrana sahip telefonunun çıkacağı konuşuluyordu.Yakın zamanda ortaya cıkan bir fotoğraf HTC Runnymade’nin gerçek olduğunu gösterdi.
           
      4.7 inç’lik bir ekranla oldukça büyük bir ekrana sahip olan smartphone’da 1,5 Ghz işlemci,758 Mb Ram ve 16 GB’lık veri deposuyla çalışması bekleniyor.Ayrıca Mobil işletim sistemi olarak Android 2.3 kullanacak akıllı telefonun,tek çekirdekli işlemci kullanacağı söylense de HTC’nin resmi açıklamasında çift çekirdekli işlemcinin açıklanacağı düşünülüyor.  

     HTC son zamanlarda piyasaya çıkarttığı telefonlarla özellikle İngiltere’de adından oldukça söz ettiriyor.İngiltere’deki Android telefonların %50.9’u Htc tarafından üretiliyor.

GERÇEK SİNEMA DENEYİMİ EVİNİZDE.!!


           Berlin’deki  İFA konferansından Sony professional,izleyicilere eşsiz bir 3D ev sineması deneyimi sağlayan en yeni ev projektörü VPL-VW95ES’i tanıttı.Geçtiğimiz yılın Eylül ayında duyurulan VPL-VW90ES’in bir üst modeli olan VPL-VW95ES Sony’nin yeni 3D ev sineması projektörü olma özelliğini taşıyor.Sony’nin 3D dünyası vizyonunu gerçekleştirmekte önemli bir adımı temsil eden VPL-VW90ES yeni dinamik lamba kontrol teknolojisini kullanıyor ve 3D filmi sinema tutkunlarının istekleri ni karşılayacak şekilde canlı be aydınlık görüntüler sunuyor.
      
         3D Blu-Ray’de şimdi belirli sayıda film hazır olması, VPL-VW90ES’in izleyicilere evdede yerel sinema deneyimi sumasını sağlıyor.Ürün izleyicilere canlı ve aydınlık görüntüler verebilecek şekilde iris ile kullanıldığında dinamik kontras oranını maksimum seviyeye getirmek için bir kontrast geliştiriciyi içeren Sony’nin Advanced Irıs 3 teknolojisi ile donanmıştır.Motionflow teknolojisi,hareket izini ve titreşimi azaltıyor,böylece izleyicilere eşsiz bir resim kalitisi sağlıyor.Projektör Ekim’de Avrupada satışta olacak.

15 Eylül 2011 Perşembe

LG’DEN UZUN PİL OMRUNE SAHIP YENI BIR OPTIMUS ; LG OPTİMUS SOL


      LG Electronics, Lg Optimus akıllı telefon serisinin en yeni üyesi Lg Optimus Sol’u tanıttı.Adını İspanyolca’da güneş anlamına gelen Sol’dan alan ve yanlızca 9.8mm inceliğindeki Lg Optimus Sol,Android 2.3 Gingerbread platformu üzerinde çalışıyor ve parlak 3.8 inç bir ekrana sahip.

Yanlızca 9.8 mm inceliğindeki Lg Optimus Sol,zarif tasarımı kesintisiz dokunuşu ve sunduğu gelişkin kullanıcı deneyimi ile öne çıkıyor.1 Ghz CPU’nun yanı sıra gelişmiş Flash 10.1 sayesinde,kullanıcılar nefis bir renk yelpazesi sunan 3.8 inç ekranda mükemmel bir web tarama deneyimi yaşayabiliyor.

Cihazda pil ömrü %20-30 uzatan bekleme kipi tabanlı bir güç yönetim sistemi kullanıyor.Dark Ul seçildiğinde,Optimus Sol pil ömrünü uzatmak üzere daha az beyaz ışık kullanıyor.Telefonda,hızlı otomatik objektif örtme,otomatik odaklanma ve Shot to Shot özelliklerine sahip 5.0 Mp kamera mevcut.Kullanıcılar aynı zamanda,ekran üstü DLNA ve Wi-Fi Direct linkler aracılığıyla mıltimedya bağlanabilirliğin tüm avantajlarından yararlanabiliyor.

Yeni telefon Eylül ortasından intibaren Avrupa’da ardında da Orta ve Güney Amerika’da piyasaya çıkacak.Optimus Sol,Bölgeye bağlı olarak siyah,titanyum rengi ve beyaz renklerde satışa sunulacak.

SEAGATE’TEN 4 TB’LIK HARİCİ DİSK..!!


         Sabit disklerin kapasitelerinin her geçen gün arttığı ve firmaların veri ihtiyaclarını karşılayabilmek için birbirleriyle yarıştığı bilinen bir gerçek.Veri depolama denilince akla gelen büyük firmalardan Seagate yine karşımıza bir ilkle çıktı.Firmanın GoFlex Desk isimli yeni harici disklerinin boyutu tam 4Tb.    
           
          Kendiliğinden  FireWire 800 ve Usb 2.0 bağlantıları olan harici diskte ayrıca bir adaptör sayesinde Usb 3.0 bağlantılarından da yararlanabileceksiniz.Özellikle taşınabilir verilerde sorun çeken kullanıcıları hedefleyen Seagate,harici diski hem Mac’ler hem de PC’lerde kullanmak üzere hazırlamış.Bu ayın sonlarında piyasada olması beklenen harici disklerin fiyatının ise 249,99 Dolar olması bekleniyor.

14 Eylül 2011 Çarşamba

LG OPTİMUS 3D ve HTC EVO 3D KARŞILAŞTIRMASI..!!



         Android cep telefonlarındaki durdurulamayan hızlı büyüme sayesinde üreticeler,kendi teknolojilerini de hızlı geliştirmekte ve akıllı cep telefonu tarihinde yeralmaktadır.Bu gelişmelerle çift çekirdek işlemcilerden sonra 4 çekirdekli işlemcilerin çıkacağı haberi ve Super Amoled ekranlardan sonra şimdide 3D ekrana sahip cep telefonları üretiliyor.
          
       Gözlüksüz olarak 3D gösterebilen bu teknolojideki telefonlarda ilk adımı LG atmış olup,Optimus 3D ile Dünya tarihindeki ilk 3D cep telefonu ile tarihe adını yazdırmıştır.Ardından da Htc bir adım atarak Evo 3D’sini duyurarak bu piyasada LG’ye yanlız olmadığını göstermiştir.
        
    Sizlere akıllı telefon piyasasının en iyi cihazlarından olan bir tarafta Android cep telefonlarının en iyisi olarak görülen LG Optimus 3D ile diğer tarafta Optimus 3D’ye rakip olarak piyasaya giren HTC Evo 3D’yi ayrıntılı olarak karşılaştıracağız. 


En popüler ve sonuçları herkes tarafından en çok kabul edilen Quadrant test skorlarından standart ayarlarda en iyi sonucu,Android 2.2 versiyonu olmasına,işlemcisinin 1Ghz ve Ram’inin 512 Mb olmasına rağmen Lg optimus 3D aldı.Bundaki en büyük avantaj LG Optimus 3D’nin dual-channel Ram’e sahio olması ve işlemci mimarisinin Evo 3D’nin kullandığından daha iyi bir performans vermesi.Hatırlatalım Android 2.3 çok yakında Optimus 3D için gelecek ve skor daha yüksek olacak.


Bu test CPU performansını çoklu işlemler dahil bir çok farklı testlere tabi tutarak ölçmekte ve burada da LG Optimus 3D’nin ezici üstünlüğünü görmekteyiz.

BenchmarkPİ bir başka CPU test uygulaması.Dual –core işlemci mimarisi için hazırlanmış olsada işlemci hızı konusunda güzel bilgiler veriyor.Sonuç Lg’den yana.

Bu test telefonun tarayıcı (browser) performansını JavaScript,FlashPlayer,sayfa açım hızı gibi testlerle ölçmekte.Sonuç Lg’den yana.


SES TESTİ :

Lg Optimus  3D : 67.0    66.6         82.7
Htc Evo         3D: 65.8    64.6         75.7

Ses testlerinde de kazanan harika ses çıkışı ile Lg Optimus 3D oldu.


TASARIM :





SONUÇ :
          
         Sonuç olarak her iki telefonda adından çok söz ettirecek,3D’li telefonlara ve Android telefonlarına yön verecek muhteşem cihazlar.Ancak her iki telefon arasında yapılan bu karşılaştırmada LG Optimus 3D’nin ezici üstünlüğü açık olarak görülmektedir.Gerek işlemcisi,Ram’i kamerası ve diğer özellikleri ile gerek ise daha iyi olmasına rağmen fiyat olarak çok daha ucuz olması sebebiyle LG Optimus 3D şuanda Android Cihazlar arasında en iyi cihaz olarak adını birinci sıraya yazdırmayı başardı.

  

21 EKİM’DE GELİYOR..!!


          Football Manager 2012’nin çıkış tarihi onaylandı. Oyun 21 Ekim’de mağazalara geliyor.Sports Interactive ve Sega Europe Ltd. Football Manager 2012’nin Pc ve Mac 21 Ekim 2011’de piyasaya çıkacağını duyurdu.Çıkış tarihi Football Manager 2012’nin yeni özelliklerini ve yapılan gelişmeleri anlatan ve Sporx işbirliği ile yayınlanacak olan yeni blog serisinin ilkinde duyuruldu.
      
        Sports Interactive Stüdyo Direktörü Miles Jacobson’ın blogunda yeni Football Manager sezonuyla ilgili özel içerikler,ekran görntüleri ve videolar bulunuyor.Bunun yanı sıra oyunun demosu da çıkış tarihine kısa bir süre kala yayınlanarak FM hayranlarına sunulacak ve oyuncular demodaki kayıtlı oyunlarına Football Menager 2012’de devam edebilecekler.
            Football Manager 2012 Pc ve Mac için merkezi Londra’da bulunan ödüllü geliştirici Sports Interactive tarafından geliştiriliyor.. 


12 Eylül 2011 Pazartesi

KADININ AKLI BAŞINDAN GITMISTIR GERCEKTEN..!! :))

Bana böyle bir şaka yapsalar kendıme geldıkten sonra karsımdakıne ne hale getırırım bılmıyorum.. ))

CAYLAK PROFESOR

SAMSUNG’DAN ELASTİK CEP TELEFONU..!

     Kısa bir süre önce yaptıkları açıklamada Samsung,katlanabilir elastik telefonların üretimesinin mümkün olduğunu hazırlardığı bir demoyla göstermişti.Demo için kullanılan cihaz teknolojik olarak çok başarılı olsa da, görsel olarak tüketicileri pek tatmin etmedi.Bunun üzerine bağımsız bir tasarımcı estetiğin bu teknolojiyle nasıl buluşabileceğini göstermek üzere bir konsept hazırladı.
          
       Heyon You adlı tasarımcının hazırladığı ve Galaxy Skin adını verdiği bu konsept katlanabilir Amoled ekrana sahip bir telefon.Çift ekrana sahip olan konseptin bir ekranını normal telefonlar gibi kullanabilirken,diğer ekran özellikle cihazı bileğinize sarmak istediğinizde kullanabileceğiniz daha ufak ama işlevsel bir ekran olarak tasarlanmış.

            Her ne kadar Google’ın Motorola Mobility’yi satın alması ile birlikte Samsung’un Android’le devam etme planları artık eskisi kadar kesin olmasa bile,You bu telefonun işletim sisteminin Android olmasını uygun görmüş.Umarız bu tasarımı en kısa zamanda değerlendirir ve huzurlarımıza sunarlar.. 

11 Eylül 2011 Pazar

LG’DEN ÇOK İLGİNÇ FARE..!!

             LG Electronics 2-7 Eylül tarihleri arasında Berlinde olan Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı ‘’IFA 2011’’ de görüntü almada yepyeni bir yol sunan yeni tarayıcı fare LSM-100’ü tanıttı.
        
       LG’nin geliştiridiği yeni LSM-100’ün tarama fonksiyonu,klasik tarayıcılardan çok daha kullanışlı bir biçimde çalıştırılıyor.Kullanıcının farenin sol tarafındaki Akıllı tarama tusuna basarak tarayıcı özelliğini aktive etmesi ve fareyi taranacak metaryelin üzerinden kaydırmas yetiyor.Taranan görüntü daha sonra PNG,JPEG,TIFF,BMP,PDF,XLS ve DOC gibi çeşitli dosya türlerinde kaydedilebiliyor veya istenen uygulamaya sürüklenerek bırakılabılıyor.

         LG Smart Scan yazılımı sayesinde taradığınız görüntüyü istediğiniz takdirde çok kolay bir şekilde    Twitter,Facebook,Flickr gibi sosyal ağlarda paylaşabilir veya istediğiniz bir kişiye elektronik posta olarak gönderebiliyoruz.LSM-100 ayrıca,taranan metni kullanıcının istemediğinde düzeltme ve değişiklik yapabileceği bir Word belgesine dönüştüren ve 200’ün üzerinde dili ve alfabeyi destekleyen LG optik Karakter Tanıma teknolojisinide kullanıyor.Optik karakter okuyucu,metinleri basılı ortamlarda ekrana yeniden girme gereğini ortadan kaldırarak,kullanıcılara zamandan büyük tasarruf sağlıyor.LSM-100,çoğu klasik taşınabilir tarayıcının aksine ,A3 boyutuna varan sayfalarıda tarayabiliyor.

SHARP’TAN 3D ÖZELLIKLI TELEFON..!

          Ağırlıklı olarak uzakdoğu pazarına yönelik akıllı telefon çözümleri sunan Sharp firması,Aquos ailesine yeni bir üye daha kazandırdı. Aquos SH8298U.130 mm uzunluğunda 64 mm genişliğinde,13 mm kalınlığında ve 139 gram ağırlığında dizayn edilen Aquos SH8298U,1,4 Ghz saat hızında çalışan tek çekirdekli Qualcomm MSM8255T işlemci,Adreno 205 grafik birimi,512 MB Ram ve 2 Gb Rom desteğini arkasına almış.
      
       Hatırlatmak gerekirse aynı işlemciyi Sony Ericsson,Xperia Arc S’de kullanmıştı.Google’ın gün geçtikçe pöpülerliği artan mobil işletim sistemi Anroid’in 2.3 ‘’Gingerbread’’ versiyonunu  kullanan akıllı telefon üç band GSM şebekesi (900,1800,1900Mhz) HSPA ve WCDMA alt yapısıyla uyumlu çalışabiliyor.
     
        Sharp yeni modelinde 4.2 inç boyutunda ve 540 x 960 piksel (qHD) çözünürlüğe sahip 3D dokunmatik ekrana yer vermiş.3D iceriği izlemek için HTC Evo 3D ve LG Optimus 3D ile benzer şekilde gözlüğe gereksinim duymulmuyor.Kapasitesi microSD / microSDHC kartlar aracılığıyla yükseltilebilen akıllı telefonda,8 megapiksel çözünürlüğünde CMOS sensörlü çift kamera bulunuyor.Stereoskopik çekimler yapabilen otomatik odaklanma özellikli ve LED flaşlı kameralar aynı zamanda 1280 x 720 piksel (HD) video kaydedebilmekte.

9 Eylül 2011 Cuma

İNANILMAZ BİR OFIS PAKETİ : KINGSOFT OFFİCE SUİTE

           Microsoft Office,ofis paketlerinin belkide en iyisi olsada  kayda değer alternatifleride var.Kingston office suite 2012 adındaki ofıs paketi bunlardan bir tanesi ve size Word,Excel ve PowerPoint’in neredeyse bire bir kopyasını sunuyor.
            Ms Office’i baştan aşağı kopyalayan Kıngston Offıce Suiete 2012,bir takım ek özelliklerde sunuyor. Paket icerisindeki Writer adında bır kelime işlemci , bir tablo işlemci ve sunum programı yer alıyor.Şablon ve clipart’larla gelen paketin boyutu ise sadece 70 MB. Mıcrosoft Office paketinin ise yaklaşık 700 Mb olduğunu hatırlatalım.
   
         Paket,Microsoft’un belge biçimlerini tam olarak desteklediğinden iki paket arasındaki veri değişimi sorun teşkil etmiyor.Dosyalar DOC,XLS ve PPT gibi klasik  MS Office biçimlerinde kaydedilebilirken; DOCX,XLSX ve PPTX gibi yeni biçimler de açabiliyor.OpenOffice ODT biçimi ise desteklenmiyor.


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More