Recent Posts

BLOGUMA HOŞGELDİNİZ

LG Optimus 3D Ürün Ve Özellikleri

Dünyanın ilk 3 boyutlu cep telefonu olma özelliğini sağlayan Lg Optimus 3D gözlüksüz 3 boyutlu görüntülerin izlenmesini sağlayan ilk cep telefonu olma özelliğinide taşımakta.

SONY’DEN İNANILMAZ HOPARLÖR..!

Sony’den 360 derece dairesel ses ve Bluetooth kablosuz müzik akımı çığır açan haparlör.Sony,İphone akıllı telefondan veya ipod’dan gelen müzik ile bir odayı doldurmanın yeni ve eşsiz şıklıkta bir yolunu buldu.

LG, ANDROID 4.0'LI OPTIMUS U1'I HAZIRLIYOR.

2012'de pazara sunulacak LG Optimus U1'e ait resmi detayların CES '12 veya Mobil Dünya Kongresi '12'de açıklanması bekleniyor.

26 Ağustos 2011 Cuma

MOTOROLA DEFY TÜRKİYE’DE..!


      Motorola fotoğraf,video ve web sayfalarını uçtan uca görüntüleyen 3.7 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran ve gelişkin web’de gezinme yetenekleriyle donatılmış ince ve cebe uygun Motorola DEFY modelini Turkcell satış kanalları üzerinden piyasaya sundu.
         Toza ve suya dayanıklı olarak tasarlanan DEFY,aniden başlayan yağmur,telefona dökülen meşrubat veya kuma düşürme gibi hayatın karşımıza çıkaracağı minik güçlüklere meydan okuyacak şekilde tasarlanmıs durumda.Üstelik DEFY’ın geniş ekranı ve sağlam ekranı çiziklere karşı da dayanıklı.
            Telefonda bulunan bır baska ozellıkte Crystal talk plus özelliği,iki ayrı mikrofonu sayesinde arayan kişinin sesini yükseltmenin yanı sıra görüşmenin yapıldığı ortamdaki arka plan gürültülerini filtreleyerek daha kaliteli ve bağırmak zorunda kalmadan görüşme yapma olanağı sunuyor.

SONY’DEN MEGAPİKSEL CANAVARI..!


               Sony’nin yeni tanıttığı ve 2011’in kasım ayında piyasada olacak olan fotoğraf makinesi,özellikleriyle görenleri hayran bırakıyor.NEX serisine eklenen yeni model Nex 7,24,3 megapiksellik alıcısı ve otomatik takip edebilir odaklanmasıyla Sony’nin yeni gözdesi olacak gibi.
            Fotoğraf makinesinin bir başka özelliğide en düşük gecikme sürsine sahip olması,fotoğraf çekme tuşuna bastıktan yanlızca 0,02 sqanıye sonra Nex 7’nin yakaladığı görüntüyü ekranında görebiliyorsunuz.Ayrıca fotoğraf makinesi 50p veya 25p’lik oranla HD fimler de çekebiliyor.
            Öncelikle modellerden gelen 11 modu ve 15 efekti yine Nex7’de görebiliyoruz.Magnezyum alışımlardan üretildiği için oldukça hafif olan Nex 7’nin XtraFine LCD ekranının boyutu da 3 inç. 

25 Ağustos 2011 Perşembe

AYDA 56 TL’YE LG OPTİMUS BLACK..!


         LG electronics’in geliştirdiği ve Nova Teknolojisi ile mobil cihaz pazarında çığır açan yeni Lg Optimus Black Sadece 56 Tl’ye kullanıcıların beğenisine sunuluyor.Siyah ve Beyaz renk seçenekleriyle sunulan ve önümüzdeki günlerde pembe rengiylede kullanıcılarına sunulacak olan LG optimus black Türkcell işbirliğinde düzenlenen kampanya kapsamında interneti içinde ayda sadece 56 Tl’ye kullanıcıların beğenisine sunulacak.
           


          700 nit palaklığındaki Nova ekrana sahip Optimus Black mobil ekranlar arasındaki en parlak,en net ve en okunabilen ekrana sahip.Ayrıca Nova özelliği sayesinde kullanıcılar iç veya dış mekanlarda güçlü güneş ışığının altında görünürlüğünü korumasınıda sağlıyor.
            109 Gr Ağırlığı ile dikkat çeken LG Optimus Black,son derece ince tasarımıyla da zerafeti simgeliyor.6.0 mm’lık profiliyle dunyanın en ince akıllı telefon profiline sahip olan Optimus black’ın arka yuzunun yay şeklindeki gizli tasarımı,telefonun olduğundan daha ince görünmesini sağlıyor.


CAYLAK PROFESOR

GALAXY S2’YE ŞOK DARBE..!


Samsung’un  Apple ile devam eden patent davasından Galaxy s,Galaxy S2 ve Galaxy Ace’in Apple patentlerini çiğnediği kararı çıktı.Hollanda’da bulunan The Hague mahkemesinin yayınladığı resmi basın duyurusuna göre hakim Galaxy serisi satışının durdurulmasına karar verdi.

Mahkeme bahsi gecen modellerin Apple’ın  EP 2.058.868 numaralı patentini çiğnediği kararını verdi.Davada aynı zamanda Galaxy Tab 10.1 ve 10.1V’nin de bazı Apple patentlerini çiğnediği söylendi,ancak bu ürünlerin satışının durdurulup durdurulmayacagı henüz belli değil.Samsung’un söz konusu modelleriin arayüzüne yapacağı bir değişiklil ile bu yasaktan kurtulabileceği söylenenler arasında.Eğer Samsung gerekli düzeltmeleri gerçekleştirmezde yasağın 13 Ekim’den sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.

24 Ağustos 2011 Çarşamba

LG’DEN CEP BAKIM HİZMETLERİNE AKILLI ÇÖZÜM..!


Lg electronics,uzaktan çağrı ve LG FOTA sistemlerini içeren  ‘’Uzaktan Erişim Servis Hizmetleri Uygulaması’’nı Kore’deki deneme sürümünün ardından tüm dünyadaki müşterilerinin hizmetine sunuyor.Bu kapsamda dünyanın ilk uzaktan bakım hizmetleri sunan mobil telefon üreticisi ünvanını kazanan LG,cep telefonu alanında arıza tanımlama ve çözüm sunmada yeni bir dönem başlatıyor.

Lg Optimus 2x,LG Optimus Black ile LG Optimus 3D dahil olmak üzere tüm üst kategori Optimus akıllı telefonlarda kullanılabilen ‘’ Uzaktan Erişim Servis Hizmetleri Uygulaması’’ ile kullanıcıların akıllı telefonlarında herhangi bir sorun çıkması durumunda LG müteri bilgi merkezleri’ne gitmesine gerek kalmıyor.Kullanıcılar önceden yüklenmiş Uygulama ile telefonlarındaki sorunu servise başvurmadan tanılayabiliyor.Kayıt işleminin ardından,LG CIC temsilcileri kullanıcının Optimus akıllı telefonuna kablosuz olarak ulaşabılıyor.Uygulama kapsamında LG’nin teknik personeli e-postalar,iletiler,ajanda veya resimler gibi kişisel bilgilere,kullanıcının onayı olmadan erişemiyor.

Aynı zamanda,akıllı LG FOTA sisteminden ve önceden yüklenmiş FOTA uygulamasından yararlanarak,güncellemelere ilişkin bildirimleri düzenli olarak alabiliyor.Sistem sayesinde müşteriler,bilgisayara bağlanma veya servise gitmeye gerek kalmadan telefonlarını en yeni işlevler ve özelliklerle güncelleyebiliyorlar.

LG’nin Uzaktan Erişim Servis Hizmetleri Uygulaması,yılın 2. Yarısı boyunca Avrupa ve Asya Pasifik bölgesinin yanı sıra,Güney Amerika ve Orta Amerika’da hizmete sunulacak.

ÇAMAŞIR SUYUNDAN IŞIK ÜRETTİLER !!


         Filipinler’in başkenti Malina’daki yaratıcı buluş için sadece su çamaşır suyu ve plastik şişeler yeterli.Önce plastik şişeler tavanlara yerleştiriliyor,sonra içlerine su ve çamaşır suyu karışımı dolduruluyor.Bir girişimci tarafından insanlığın yararına sunulan buluşta güneş ışığı açılan delikten dikey olarak içeriye giriyor ve 360 derece yansıyarak bulunduğu ortamı aydınlatıyor.
   
           Plastik şişeleri 55W ila 60W arasında ışık veren ampüllere dönüştüren girişimci,buluşunun güneş enerjisini en ekonomik kullanan buluş olarak nitelendiriyor.Plastik şiseden elde edilen ampüllerin ömrü ise yaklaşık 10 ay.Buluşu yoksul kitlelere kazandırmak isteyen Massachusetts Institute of Technology öğrencileri projeyi şimdiden geliştirmeye başladı bile.Yapılacak iyileştirmelerle söz konusu ampüllerin 5 yıla kadar dayanmasını sağlamayı hedefliyorlar.

23 Ağustos 2011 Salı

Bu Ruslar Gerçekten Normal Değil..!! :))

Boyle şakalara nasıl tepki vermiyorlar anlamıyorum.Biri aynısını bana yapsa ağzını burnunu kırmak ısterım :))


CAYLAK PROFESOR

KAYITCI DÜRBÜN..!

     Teknoloji devlerinden Sony firmasının araştırmacıları,ünlü kitap serisi Harry Potter’da kullanılan  zamanı durduran dürbün’ün bir benzerini üterriler.Dürbün HD kayıt alabilen 2 video kamerası aracılığıyla,kullanıcıya baktığı objelerin görüntüsünü dilediği zaman kaydetme imkanı sağlıyor.
          
   Üzerindeki GPS cihazı sayesinde görüntünün alındığı noktanın koordinatlarınıda kaydeden dürbün,vahşi doğa ve kuş gözlemcileri,konser ve spor izliyicilerine büyük kolaylıklar sağlıyacağa benziyor.Kullanıcısına dilerse üç boyutlu görüntü alma imkanı da tanıyan dürbünün 3 saatlık kayıt alma özelliği var.Dürbün kasım ayında 2970 Abd Dolarına satışa çıkacak.

22 Ağustos 2011 Pazartesi

LG,KORE GAZİLERİ İLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU..!



LG Electronics,61 yıl önce Kore savaşında yer alarak büyük fedakarlık gösteren Kore Gazileri’ne duyulan minneti dile getirmek ve kahramanlıklardan ötürü bir kez daha teşekkür etmek adına Kore Gazileri’ni Türkiye Kore Gazileri Derneği işbirliği ile 18 Ağustos 2011 tarihinde İstanbul Ramada Otelinde düzenlediği iftar yemeğinde ağırladı.


Organizasyon,LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho’nun yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.Açılış konuşmasında duygulu anların yaşandığı organizasyon,fasıl ekibi eşliğinde gerçekleştirilen iftar yemeği ile devam etti.Tüm gaziler ile tek tek ilgilenen ve teşekkürlerini sunan Mr.Cho gecenin sonunda bu özel buluşmanın anısına gazilere,üzerinde Türk ve Kore bayraklarının bulunduğu kol düğmeleri hediye etti.

LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho ’’ Türk milletinin Koreli kardeşleri için yaptığı fedakarlığı bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak,iki kardeş ülkenin vefa ve dayanışmasının tüm dünyaya örnek olması temennisini dile getirmek amacıyla Kore Gazileriyle bir araya gelmek istedik.Kore’nin özgürlüğü için fedakârlık gösteren tüm Türk kardeşlerimizi saygı ve minnetle selamlıyorum.Geride bıraktıklarımızıda özlemle anıyorum.İnanıyorum ki 61 yıllık bu büyük dostluk  sonsuza kadar sürecektir.Kore kökenli bir şirket olarak,geçmişte dünya barışı için birlikte  kalp kalbe ve omuz omuza mücadele verdiğimiz Türk milletine hizmet vermekten büyük mutluluk duyuyoruz.Bugün karşılıklı güvenimizin en önemli örneği olarak ekibimizde bir çok Türk vatandaşımız çalışıyor.Türkiye ve Kore arasındaki bağlar,61 yıldır sosyal kültürel ve ticari ilişkilerle kuvvetleniyor ve kuvvetlenmeye devam edecek’’ dedi.

Türkiye Kore Gazileri Derneği Başkanı Ahmet Kendigel ’’Bu özel gecede yeniden bir arada olmaktan mutluluk ve heyecan duyuyorum.Kore Gazilerimizde Kore kökenli bir şirket olan LG tarafından bir kez daha hatırlanmaktan dolayı çok mutlular.Geçmişimiz dostluk,kardeşlik ve birlikteliğin en güzel simgesi durumunda ve inanıyorum ki bu büyük dostluk sonsuza kadar sürecektir.’’ dedi.

ALİBABA’DAN SÜPER TELEFON..!


Çin’in ihracat devlerinden Alibaba’dan süper bir cep telefonu ve işletim sistemi geliyor.Cloud yada Türkçesiyle bulut bilgi işlem teknolojisinden yararlanan bu telefon kullanıcılarına 100 Gb online alan  sunacak.
Aliyun Os isimli yeni bir işletim sistemi kullanan K-Touch Cloud-Smart Phone W700 yada yeni ismiyle Tian Hua K-Touch cep telefonu oldukça güçlü özelliklere sahip. En son nesil akıllı telefonlarla aynı donanım özelliklerini yarı fiyatına sunan bu model şaşırtıcı özelliklerle dolu.Bunlar içerisinde en önemlisi de Android uygulamarını çalıştırabilmesi.
Bu yeni bulut bilgi işlem ve işletim sistemini barındıran ilk telefon olan ve 410 Dolara sunulması planlanan W700 oldukça çekici hatlara ve güçlü donanım özelliklerine sahip.12 farklı renkte satışa sunulması planlanann w700 480 x 800 çözünürlükte,3.7 inçlik kapasitif dokunmatık ekrana sahip.Nvidia Tegra 2 çift çekirdek işlemciyle ve 512 MB Ram ile son derece güçlü olan telefonun üzerinde Android telefonlardan alışık olduğumuz donanımsal açma kapama,ses tuşları,3.5 inç kulaklık ve micro USB bağlantıları yer alıyor.
Arka tarafında 5 MP kamerası mevcut ancak flaşı yok.8 Gb dahili hafızaya sahip olan telefon 3G ve WiFi bağlantı özelliklerine sahip.100 Gb bulut alanını tam güçte kullanmak için WiFi oldukça ideal.Ayrıca bulut ve WiFi üzerinden chat ve görüşme imkanları da Sms ve görüşme ücretlerini azaltıyor.
1500 mAh’lık değiştirilebilir bir bataryaya sahip olan cep telefonu benzer klasmandaki akıllı cep telefonları kadar kullanım süresi sunabiliyor.

19 Ağustos 2011 Cuma

HTC RUBY’NIN OZELLIKLERI BELLI OLDU...!



      
          Android’li telefonlarıyla cep telefonu piyasasında bir anda zirveye oynamaya başlayan HTC yeni üst uç seviye telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.Ruby isimli model,çift çekirdekli 1,5 GHz hızında işlemciye sahip olacak.          

      
      İşlecisi hafızası hızlı olan telefonun belleği 1 Gb boyutunda Bluetooth 3.0 desteğine sahip sahip olan telefonda 8 megapiksel arka ve 2 megapiksel ön kamera mevcut. 4.3 inçlik qHD ekran,960 x540 piksellik bir çözünürlük sunuyor.Herhangi bir sorun çıkmaması halinde Ruby Eylül ayının sonlarına doğru mağazalardaki yerini alır diye düşünülüyor.

DÜNYA’NIN GÜNEŞ ENERJİSİ İLE CALISAN İLK YATI..!!


Hong Kong’a dün demir atan dünyanın ilk güneş enerjisi ile çalışan katamaranı Tuanor PlanetSolar 14 ayda tamamlandı ve 40 kişi kapasiteli.Almanya’da 26 mılyon dolara inşa edilen dünyanın güneş enerjisiyle çalışan ilk katamaran Turanor Planetsolar geçen eylül ayında Monacodan yolculuğa başladı.

Büyük ilgi gören isviçre bandıralı geminin amacı,güneş enerjisinin tanıtımını yapmak.Günes enerjisi ile çalışan Turanor 31 metre uzunluğunda ve genişliği 15 metre.95 ton ağırlığındaki katamaran 6 mürettebat ile gidiyor.

Bu devin hareket edebilmesi için 500 m2’lik güneş paneli alanı buluyor.Hong Kong’dan sonraki istikamet Singapur,Bombar ve Abu Dabi’ye uğradıktan sonra Hint Okyanusu üzerinden Akdeniz olacak.

18 Ağustos 2011 Perşembe

LG OPTİMUS SERİSİNE İKİ YENİ UYE..!




LG Optimus Pro ;

QWERTY  klavyeye sahip LG Optimus Pro,hem klavyede,hem de dokunmatik ekranda üstün özellikleri ile dikkat çekiyor.QWERTY klavye ergonomik tasarımıyla hızlı ve doğru metin girişini sağlarken, 2.8 inçlik ekranda multimedya içeriğinin keyfini arttırıyor.Ayrıca LG Optimus Pro’nun E-posta ve ajanda için ayrılmış özel tuşları kullanıcılara hız ve kolaylık sağlıyor.Yeni LG Optimus Pro beyaz,siyah ve titanyum grisi olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile sunuluyor.


LG Optimus Net ;

LG Social + özellikli Optimus Net,en yaygın sosyal paylaşım portallerinden çoğunu ana ekran üzerindeki widget ile bir araya getiriyor.Kullanıcılar tek bir tuşa tıklayarak Facebook ve Twitter’daki durumlarını güncellemden aynı ekran üzerinde arkadaşlarının sosyal medya haberlerini okumaya kadar bir çok işi aynı anda yapabiliyor.Cihaza entegre edilmiş sosyal yazılım parçası tek tuşa tıklayarak ana ekran üzerinden birden fazla sosyal medya hesabında fotoğraf paylaşmaya olanak tanıyor.

Ayrıca 3.2 HVGA ekran,multimedya içeriğini daha net ve daha canlı gösterirken,LG SmartShare işlev içeriğin diğer DLNA uyumlu cihazlarda kolayca paylaşabilmesine olanak tanıyor.

Avrupa pazarına sunulacak LG Optimus Net,bazı bölgelerde mobil ödemeye olanak tanıyacak şekilde yakın saha iletişimi özelliğine sahip olacak.Cihazın Kuzey Amerika’daki sürümü QWERTY klavye içerirken Brezilya,Çin,Asya ve BDT bölgesinde ise,Optimus Net çift SIM kartla uyumlu çalışacak.LG Optimus Net siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeniği ile sunulacak.


PARLAK KASA HAYRANLARINA MİCROSOFT’TAN UYARI; ELİNİZİ CABUK TUTUN..!!


Sizde  X box 360 ’ın  aparlak kasalı tasarımı almayı düşünüyorsanız elinizi çabuk tutmanızda fayda var.Çünkü Microsoft bundan böyle üreteceği Xbox 360’larda parlak kasa kullanmayacagını resmen açıkladı.Yeni Xbox 360’ların tümü mat kasa ile birlikte gelecek.

Xbox’ın Programcısı Larry Hrby’in de doğruladığı bu kararın altında parlak kasalarda yaşanan parmak izi sorununun olduğu düşünülüyor.Bencede en büyük etkenlerden birtanesi bu. Şikayetlerdende sıkılan Microsoft’un böyle bir karar alması bir çok kişiyi şaşırtsada doğru bir karar oldugunu dusunuyorum şahsen ben.

Hrby, yaptığı açıklamada parlak kasalı olan Xbox 360 almak isteyenlerin acele etmeleri gerektiğini ve Gelecekte Limited Edition olarak sınırlı sayıda parlak kasalı Xbox 360 ürütebileceklerini söyledi.Bunun ilk örneğinin ise Gears of War 3 bundle paketi olabileceği söyleniyor.

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Parlak Ve Daha İnce İse LG Optimus Black


Güney Koreli Smartphone üreticisi LG, ülkemizde de satışa sunulan Android 2.2 Froyo işletim sistemli Smartphone’u Optimus Black için eğlenceli bir video daha yayınladı.LG, rakiplerinden geri kalmamak adına kıyasıya rekabette sınırları zorluyor. Cihazın görsel ve donanımsal başarısına çok güvenen

LG, Optimus Black için eğlenceli bir video daha hazırlamış.Rakiplerine gizliden bir gönderme yapan LG, Optimus Black'in rakiplerinden üstün yanlarını mizahi bir yolla ortaya koymaya çalışmış.


LG Optimus Black NOVA DİSPLAY ekran teknolojisi ile yüksek görüntü kalitesi sunmanın yanı sıra, 8.49mm incelik, 1GHz OMAP3 işlemci, Android’li İşletim sistemi gibi ayrıntılarıyla öne çıkıyor. En iyi Smartphone kategorisinde gösterilen Optimus Black’in reklam videolarında 700 Nit parlaklığından, ağırlığından ve inceliğinden çokça söz ediyor. Daha fazla uzatmayalım ve sizi keyifli videomuzla baş başa bırakalım.




CAYLAK PROFESOR

KURŞUN İSLEMEYEN INSANA DOĞRU İLK ADIMLAR..!


          İnsana ilk baktığında bilim kurgu senaryosu gibi gelsede gercekten öyle bi durum değil.Hollandalı bılım adamlarının yaptığı çalışmada insan derisini kurşuna dayanıklı hale getirme konusunda çok önemli adımlar atılmış
           
         Jalila Essaidi ve arkadaşlarının yaptığı çalışmada keçilerin genleriyle oynarayak onları örümcek ağının içerdiği proteinle donattı.Daha sonra elde ettikleri keçi sütünü tıpkı örümcek öürmcek ağı gibi işlenerek çok dayanıklı bir marteryale dönüştürüldü.Essaidi,çelikten on kat daha dayanıklı olan metaryalin insan derisiyle harmanlanması sonucunda kurşun geçirmez deri elde edilebileceğini açıkladı.
          
         Essaidi yaptığı açıklamada amaçlarının gelecekte insan derisindeki keratYinin yerine örümcek ağı koymak olduğunu anlattı.Yapılan deneylerde,kurşun geçirmez deri örneğinin üzerine normal insan derisi konulduğunu belirten Essaidi,Youtube’da bu iki derinin karışımına ateş açıldığı an çekilen görüntüleri yayınladı ve İnsan oğlunun vurularak ölmeden koruyacak olan derinin kullanımı için zamanın geldiğini söyledi.



16 Ağustos 2011 Salı

YENİ iPHONE ; ‘’CLOUD’’...!


     Samsung’a açtığı davalar ve  iphone 5 ,ucuz iphone modelleri gibi dedikodularla gündemden düşmeyen ve en çok tartışılan firma haline geldi apple.Önümüzdeki aylarda piyasada olması beklenen yeni İphone modelleri için ortaya atılan dedıkoduların bazıları dikkate alınmaya değer cinsten.
          
         Apple smartphone piyasasındaki hızlı değişimin üstesinden gelmek için  kaliteli ve ucuz ürün satan rakiplerine karşı  gizli bir silah hazırlamıştı.Ucuz iphone kod adıyla piyasada dolaşacak bu telefonun iphone 5’e yakın özelliklere sahip olan İphone 4S olacağı iddia ediliyor.
           
       Bugun ortaya çıkan bir başka dedikoduysa Apple’ın stratejilerine uyduğu için haber olma değeri taşıyor.iddalara göre,ucuz iphone cloud (bulut) tabanlı çalışacak.Cloud computing’de işlemlerin hepsi internetten yapıldığı için donanıma fazla bir önem kalmıyor.Boylece Apple arzu ettiği esktra karlılığa donanım masraflarından kazarak ulaşabilir.Kısacası Iphone kullanıcılarının telefonun belirli özelliklerini kullanması için sürekli internette bağlı olmarı gerekecek.


EN KOMİK GOLLER..! :)

Bu golleri gordukten sonra  aslında futbolun  baya eğlenceli bir oyun olduğuna biraz daha inanmaya basladıgımı soyleyebilirim.. :))



CAYLAK PROFESOR

15 Ağustos 2011 Pazartesi

LG P970 OPTİMUS WHİTE SATIŞTA..!!


Lg Androidli akıllı telefonları ile ses getirmeye devam ederken firmanın Optimus Black adıyla piyasaya sürdüğü telefonun bir yenisi daha çıktı ; Lg Optimus White.

Avrupa pazarında daha güçlü olmak için tasarlandığıo düşünülen bu model teknik olarak Optimus black’ten farklı olmayacak.Tümüyle beyaz renkli bir kasaya sahip olan telefon tasarım olarakta gayet şık duruyor

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde’de satışa sunulan Optimus White 1 Ghz tek çekirdek işlemci,4 inçlik Nova ekran,HSPA,5 Megapıksel arka kamera,Gps gibi donanımlara sahip.Türkiye’de Vatan Comuper’da Satışa sunulan LG Optimus White’ın satış fiyatı 998 TL.

14 Ağustos 2011 Pazar

EĞER NOKİA WP7 BAŞARISIZ OLURSA...?



Eğer Nokia’nın Windows Phone ile devam etme kararı başarısız olursa ne olacağı ile ilgili cevabı Nokia’nın açıklamarıyla ortaya çıktı.Dünyada bir çok ülkede Nokia ürünleri satılmaya devam ediyor hatta bazı ülkelerde nokia tek seçenek gibi. Abd’de ise nokia bulmata biraz zorlanabiliyoruz ancak tüm cep telefonu üreticilerindede oldugu gibi Abd vazgecilmez bir pazar  ve Nokia gibi büyük bir şirketinde Abd’de belli bir güce sahip olmadan ayakta durması zor.

Nokia bu senenin sonlarına doğru Windows Phone’lu cihazlarını piyasaya sürdüğünde tekrar ABD piyasasına girme şansı bulacak.Bazı analistler,Nokia bunu başarırsa,güzel günlerin geleceğini söylüyorlar.Ancak Nokia hakkında şirketin canını sıkacak analizler yapan analistlerde var. Peki ya başaramazsa?

Nokia Abd başkanı Chris Weber,aslında şu sözlerle durumu tamamen açıklıyor : ‘’ Gerçek şu ki Windows Phone ile başarısız olursak,ne yaptığımızın bir önemi olmayacak.’’Bunun anlamıda Nokia’nın son şansını denediğine yorumlanıyor.


12 Ağustos 2011 Cuma

BU DA ‘’GALAXY R’’ !


          Samsung'un Galaxy model akıllı telefonları hem kullanıcıların hem de eleştirmenlerin ilgisini üzerine çekmişti. Şimdi ise dedikoduları dolaşan Samsung Galaxy R'nin da gerçek olduğu ortaya çıktı.
           Samsung ve Nvidia'nın güçlerini birleştirerek oluşturduğu yeni akıllı telefonda 1GHz Tegra 2 CPU, 4.2 inç WVGA (800 x 480) Süper Berrak LCD, çift 5MP ve 2MP kameralar ve Android'in Gingerbread sürümü bulunuyor. İsveç'te Galaxy Z adı altında satılan telefon Avrupa ve Asya'nın da artık kapısından içeriye girmek için gün sayıyor.Ayrıca Samsung Galaxy R'nin oldukça ince yapılı olduğunu da ekleyelim.

GALAXY TAB’IN SATIŞLARI DURDURULDU..!


         Almanya’da bir mahkemenin aldığı karar doğrultusunda 10.1 model bilgisayarının Avrupa’daki satışı durduruldu.
         Geçen hafta İngiltere’de satışa sunulan bilgisayarın mahkeme tarafından raflardan kaldırılması ve Samsung’un bu ürününü pazarlamayı durdurması hükmü verildi. Düsseldorf bölge mahkemesi tarafından Apple’a daha önceden verilen kesin karar gereği SamsungGalaxy Tab 10.1 bilgisayarının Hollanda dışında Avrupa’da satılması yasaklandı.

          Galaxy Tab 10.1, İngiltere’de satışa sunulmasının ardındaniPad2’den sonra en çok satan tablet bilgisayar olmuştu.Yetkililer, Avrupa’daki bir mahkemeden alınan kesin kararın onaylanması halinde tüm Avrupa Birliği (AB) ülkelerini kapsayabileceğini ifade etti.Samsung’un temyize gitme hakkı bulunuyor. Ancak karar bozulacak olsa bile böyle bir karara kadar Hollanda dışında Avrupa’nın hiçbir ülkesinde Galaxy Tab 10.1 satılamayacak.

11 Ağustos 2011 Perşembe

LG OPTİMUS BLACK P970 ROM YÜKLEME

         Resimli olarak optimus black rom yükleme anlatayım istedim, yapamayan arkadaşlar açısından kolaylık olacağını umuyorum..






Resimli olarak optimus black rom yükleme anlatayım istedim, yapamayan arkadaşlar açısından kolaylık olacağını umuyorum...


Buyrun Arkadaşlar


1-B2CTools'u kurun (Resim 1 De bulunan ilk dosyamız)

2-KDZ_FW_UPD_EN.7z 'i klasörünü buraya çıkart diyelim ve msxml.msi'i kuralım

3-Açılan klasörden mfc42.dll'i silin (64bit işletim sistemlerinde sorun çıkartıyor. 32bit sisteminiz varsa silmenize gerek yok.)
4-Windows Enabler'ı unpack edin.
5-Telefonunuzun pilini çıkarın ve soldaki ses açma tuşuna basarak USB'ye takın ve sürücülerin yüklenmesini bekleyin. (Telefon Software Update modunda açılacaktır.)
6-Aygıt Yöneticisini açın ve Modemler altında "LGE Mobile USB Modem" i deaktive edin.
7-KDZ_FW_UPD.exe'yi admin olarak çalıştırın.(Resim 17)
Ve sonra Windows Enabler.exe 'yi admin olarak çalıştırın.(Resim 20)

Taskbar'da ikonunu göreceksiniz, bir kere tıklayın ve ON oldugunu görün. 

8 - Şimdi KDZ dosyasını seçeceğiz, o dosyayı seçtiğinizde ekran aşağıdaki ayarlarda kalsın. (Resim 18- 19)


9 - Launch Software Update'ye tıklayın.

İşlem bitene kadar bilgisayarı ellemeyin, bilgisayarınızın hızına göre 5-10 dk arası sürebilir İşlem bitince telefonun açılacaktır. Program hala update devam ediyor desede aldırmayın. Sol alt köşeden Exit'e basın usb kablosunu çıkartın. Yeni Rom'unuz hayırlı olsun.

Yeni romla birlikte turkcellin bizlere vermiş olduğu gereksiz uygulamaları gidiyor, sonrasında telefonumuz daha bir rahata kavuşmuş durumda oluyor..

Ve bizleri optimus blackta romsuzken bulunmayan, romumuzdan sonra ekranımıza gelen radyomuz kullanıma hazır...


ORJİNALİ CIKMADI AMA ÇAKMASI YOK SATIYOR..!!


Apple’ın Eylül’de tanıtmayı planladığı İphone 5’in taklidi Çin’de şimdiden yok satmaya başladı.Dunyanın tanınmış e-ticaret gruplarından Alibaba Grup şirketi Taobao adlı e-ticaret platformu üzerinden satılan iphone 5’in taklidinin adi ise hiPhone 5.

Sitede en çok talep gören ürünlerin başında gelen  Hiphone 5’in fiyatı 31 Dolardan başlayıp modeline göre 120 dolara kadar değişebiliyormuş.Standart İphone arayüzüne sahip olan telefon İphone’da olmayan ama bi çok çakma Çin telefonunda olan çift simkart özelliğinede sahip.Şanghay’da yayımlanan Metro Express gazetesindeki haberde Hiphone 5’in WiFİ,Bluetooth ve çift kamerası olduğu belirtiliyor.Apple İphone 5’ın ozellıklerını ve tasarımını sır gibi saklasada Çinli üreticiler Hiphone 5’te köşeli yerine oval bir tasarım kulanmış.

Apple’ın işletim sistemi İOS’un menüsüne sahip olan telefon’da Apple logosu bile bulunuyor. 3.5 inç genişliğinde dokunmatik erkanı olan telefonun kamera çözünürlüğüde 3.2 megapiksel.

10 Ağustos 2011 Çarşamba

LG OPTİMUS SERİSİNİN YENİ YÜZÜ ;LG OPTİMUS WHİTE..!


      



    G Optimus White, Android 2.2 Froyo sürümüyle birlikte geliyor ve üzerinde 1 GHz hızında Cortex A8 işlemci bulunuyor. LG’nin Optimus Black modeliyle birebir aynı olan Optimus White, isminden de anlaşıldığı üzere sadece renk olarak güncellendi. 4 inç IPS LCD kapasitif ekrana sahip olan Lg Optimus White‘ın ana özellikleri şöyle:

       Dokunmatik kontroller, Optimus 2.0 Arayüzü, 32 GB’a kadar microSD kart desteği, 3.5 mm jak girişi, Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, 3G, Bluetooth 2.1, 5 MP LED flaş kamera, 720p video kaydı, 2 MP ön kamera, PowerVR SGX530 GPU, DivX/Xvid desteği ve Li-Ion 1500 mAh batarya.


CAYLAK PROFESOR

HTC’DEN BİR ‘’SOSYAL TELEFON’’ DAHA ; HTC BLİSS



         Facebook odaklı telefonlar hazırlayan firma, şimdi de bayanları düşünerek bir telefon hazırladı: HTC Bliss.


         Resimde gördüğümüz renk, artık standart olmuş rengi, fakat Bliss bunun dışında pembe,mavi, sarı gibi renklerle de satılacak.yüzeyi de metal yerine kauçuk olacak. Charm indicator - Çekicilik göstergesi  de HTC Bliss'i diğer telefonlardan ayrı kılan diğer bir telefon olacak. Bu gösterge bir mesaj aldığınızda, Facebook'ta yorum, beğeni ya da arkadaşlık teklifi aldığınızda yanacak.


         Bliss, 800 MHz'lik Qualcomm MSM7630 işlemci ve piyasadaki neredeyse tüm HTC telefonlar gibi Adreno 205 GPU gücüyle çalışacak. Bliss'in bir diğer özelliği de HTC Sense 3.5 yüklü olarak satılacak ilk telefon olacak olması. HTC Sense'in arkasında ise Android 2.3.4 Gingerbread olacak.

          Bayanlar için özel hazırlanannHTC Bliss için pek çok aksesuar almak da mümkün olacak. Bunlar arasında hoparlörlü kablosuz şarj cihazı,tanıma özelliği olan bir hoparlör, pek çok kılıf, özel HTC Bliss çantası ve dahada fazlası olacak.


9 Ağustos 2011 Salı

EĞER GÜLMEK İSTİYORSANIZ İZLEYİN..!!

Bu sabahın sıkıcı gectıgını,canınızın sıkıldıgınımı düsünüyorsunuz? Bu bebekleri izleyince yüzünde bir gülümseme olacağından eminim :))  Insan bunları gorunce herseyı unutuyormus gıbı oluyor sankı.. Yani şahsen bende oyle bı etkısı oluyor..

DÜNYA’NIN EN KÜCÜK FOTOĞRAF MAKİNASI ; PENTAX Q..!!


           Sadece  3.1 cm genişliğindeki gövdesi ile Pentax Q  modeli, dünyanın en küçük ve en hafif aynasız fotoğraf makinesi oldu. Profesyonel SLR fotoğraf makinelerinin  performansına sahip Q modeli, 12.4 megapiksel yüksek çözünürlük, arka aydınlatmalı 1/2.3-inç CMOS sensör ve yeni geliştirilen süper-kompakt Q-mount lensler gibi özellikleriyle,diikat çekiyor.Saniyede en fazla beş kare yüksek hızda sürekli çekim; ISO 6400 yüksek hassasiyette düşük ses; üstün nitelikli magnezyum alaşımlı gövde kaplaması ve 460 000 noktacıklı, 170° geniş açılı büyük 3’’ LCD ekran gibi özellikleri sayesinde cihaz kesintisiz ve son derecegüvenilir bir performansa sahip.


           Pentax Q modelinin, 30 fps’de H.264 kayıt formatı ile full HD video kayıt ve HDMI çıkışı özelliği de bulunuyor.  Çoklu-mod pozlama sistemi gibi işlevsel ve kullanıcı dostu özelliklerin yanında Apertür-Önceliği AE modu ve Custom image/ Görüntüyü Düzenleme gibi manuel özellikler çekilen her kareyi son bir dokunuşla optimum hale getirebilme imkanı veriyor.
         
         Pentax Q modeli beş adet farklı lens ile Eylül ayından itibaren 2.499 TL fiyatı ile satışa sunulacağı soylendi.Fiyatı banada biraz pahalı geldi ama bu boyuttaki bi  fotograf makınasıyla hersey yapılabılecegı ıcın meraklıları bu parayı odemekte zorlanmayacaklardır yada cekınmeyeceklerdır vermek için. 

8 Ağustos 2011 Pazartesi

LG ‘DEN ÇAMAŞIR MAKİNASINDA EVRİM

Kayıs ve makaralı geleneksel çamaşır makınaları Lg ınverter Direct Drive teknolojisi sayesinde makinalarda  daha az gürültü daha az titreşim ve daha uzun bir öür sağlıyor.Dünya’da ilk kez tasarlanan 6 hareket sistemi ile yenilikçi yıkama teknolojili Lg Inverter DD moturu 6 farklı elde yıkama teknolojisini bizlere sunuyor.
            Makina su alma aşamasında Scrub Motion teknolojisi sayesinde detarjanı daha etkili ve hızlı çözmek için gerekli su dolaşımını sağlıyor.Filtration Montion sırasında ise deterjan çamaşırlara hızlıca nufuz edip yıkama performansını güçlendirirken çamaşırlarda detarjan topraklanmasınında önüne geçmiş oluyor.

            Makina ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için aşağıdaki videoyu izlemeniz yeterli..


LG’ Nin 4G TELEFONU ; LG REVOLUTİON

           Lg'nin 4G LTE özellikli ilk smartphone modeli olan Lg Revolution cep telefonu 4G LTE yuksek bağlantı hızı sayesinde telefon sahiplerine mobil hareketlilik imkanı sunan revolution Android cep telefonu video görüntü izleme ve kayıt ile oyun ve multimedya konusundaki eksiksiz HD kalitesi desteği ile dikkat çekiyor.LG Revolution akıllı telefon şık tasarımı 4.3 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran ve android 2.2 işletim sistemine sahip.

VerizonWireless Başkan yardımcısı  Marni Walden : '' Yeni Lg Revolution Android akıllı telefon Verizon Wireless 4G LTE mobil geniş bant ağı ile Android 2.2 işletim sisteminin gücünü bir araya getirerek göz alıcı bir internet bağlantısı deneyimi sunuyor.LG'nin 4G LTE özellikli ilk akıllı telefonunu tanıtımı ile mevcut güçlü LG Smartphone ürün yelpazesine çok kıymetli bir ilave yapmış oluyoruz.'' dedi.






Revolution özellikleri

• 4G LTE bağlantı ile 5 - 12 Mbps arası dosya indirme hızı
• 4G LTE bağlantı ile - 2 to 5 Mbps dosya yükleme hızı
• 4.3 inç kapasitif dokunmatik ekran
• Mobile Hotspot uyumu
• 8 adet Wi-Fi cihaza kadar 4G bağlantısı
• DLNA, HDMI ve DIVX desteği
• Ön kamera ile görüntülü görüşme
• Android 2.2 teknolojisi ile Google Mobile Servisleri
• Google Android Market'e erişim
• Sanal QWERTY klavye
• Bluetooth 3.0 bağlantı
• Kulaklık ve elsiz görüşme
• Gelişmiş Stereo Ses yayını
• Ses ve video uzaktan kumanda
• 16 GB dâhili bellek
• microSD hafıza kartı ile maksimum 32GB bellek
• Konuşma esnasında dokunmatik ekranı kilitleyen temas sensörü
• Eksiksiz mesajlaşma fonksiyonları
• Wi-Fi bağlantı

LG Revolution Multimedya Fonksiyonları

* 5.0 megapiksel otofokuslu ve flaşlı dijital kamera
* Self-timer çekim modu
* Video kayıt
* 5 farklı fotoğraf ve 3 farklı video kayıt çözünürlüğü
* Detaylı görüntüler için makro çekim modu
* Zum,döndürme,yeniden boyutlandır ve kırpma gibi çekim sonrası işlemler
* Parlaklık,beyaz ayarı,deklanşör sesleri ve renk efetklerini özelleştirebilme
* Normal,Fine ve Super video görüntü kalite seçenekleri

SYMBİAN’A BİR DARBE DAHA..!!

         Daha önce Android'den dev bir darbe yiyen Symbian'a yeni bir darbe daha geldi.Bir zamanlar dünyanın en popüler mobil iletişim sistemi olan Symbian'ın düşüşü devam ediyor.Önce yerini Android'e kaptıran mobil iletişim sistemi şimdi daha da düşerek ikincilik yerini de Apple'ın mobil iletişim sistemi olan İOS'a kaptırdı.

      Canalyst'ın ortaya çıkardığı verilere göre en popüler mobil işletim sistemi %48'lik oranla Android.İphone'un işletim sisteminin oranı ise %19 larda.Aslında bu oranlar açıklanmadan önce İOS'un ikinci olacağının ilk sinyalleri Apple'ın akıllı telefonlarındaki karının Nokia'nınkini geçmesiyle anlaşılmıştı diye dusunuyorum.

  Nokia şimdi akıllı telefon piyasasındaki kaybettiği yerini Windows Phone 7 işletim sistemi kullanan akıllı telefonlarla geri kazanmaya çalışacak.Bakalım başarılı olabileceklermi bekleyip göreceğiz.

4 Ağustos 2011 Perşembe

HTC SENSATİON TÜRKİYE’DE.!!

Vadafone Türkiye, Htc’nın en güçlü akıllı telefonu Sensation’u Türkiye’de satışa sunacak.Telefonu satın almak isteyenler Cepnet veya 1 Gb’lık internet paketlerınden birisini tercih ederek 24 ay kullanım karşılığında Htc Sensation’a sahip olabilecek.Eğer Cepnet paketini tercih edersek ayda 69 tl’ye 1 Gb’lık ınternet paketini tercih edersek ise ayda 81 Tl ye telefona sahip olabiliyoruz.
                
         4.3 inç büyüklüğünde, 540x960 piksel çözünürlüğünde Super LCD ekran sahip olan telefonda aynı zamanda 1,2 GHz’lik çift çekirdekli güçlü işlemcisiyle farklı bir internet deneyimi sunuyor. HTC Sensation’un üzerinde yer alan 8 Megapiksel çözünürlüğündeki çift LED'li kamerası 1080p yüksek çözünürlükte ve HD kalitesinde video kaydı yapabiliyor. 32GB destekli 8GB dahili Micro SD depolama alanıda mevcut.


EKRANLAR ARTIK KATLANABİLECEK..!!

Güney Kore’nin köklü firmalarından Samsung geleceğin mobil cihazlarında,akıllı telefon ve aksesuarlarında kullanılmak üzere eğilip bükülebilen amelod ekranlarını gelecek yıldan intibaren üretmeye hazırlanıyor.Samsung grubundan tasarımcı Heyon You tarafından geliştirilen bir kağıt kadar ince katlanabilir ekranların  işlevlerini daha da arttırmak üzere gelecek yıldan itibaren akıllı telefonlara, düz ekranlara ve yüksek teknoloji aksesuarlarına dahil edilebileceğini belirtti.

Esnek ve modüler amaçlı bu ekranlar aynı zamanda yansıtıcı, bilezik saat, hatta otomobilin ön panelinde GPS olarak da kullanılabilecek. Polimer liflerden yapılan bu geleceğin ekranları, her türlü ortama uyum sağlayarak yeni teknoloji ürünü cihazların kullanımında devrim yaratacak. Önce Japon pazarı için düşünülen bu esnek ekranlar daha sonra dünya pazarına açılacak.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More